Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 21

  • 80 317
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 316
Пикантна червена леща с булгур


Постно прясно зеле



Този път в зелето сложих рендосана на едро глава целина, много приятен вкус  се получи.

# 121
  • София
  • Мнения: 15 465
Филийки с настърган осолен жълтък.Може да се яде само с него. Но е много солен, трябва да се слага по много малко.



Скрит текст:

# 122
  • Мнения: 7 279
Шницели от "рециклирана "червена леща и овесени ядки

Свинско със зелен фасул

# 123
  • Мнения: 903
Мм прави болонезе, а аз първите си кифлички, не са мн красиви, но станаха вкусни Simple Smile

# 124
  • Мнения: 9 108

пеп-4o, нещо не ми отваря линка! Гледала съм твоя рецепта за миди с узо, дали е същият принцип?
Имам замразени скариди и тези дни мислех да ги направя, може да пробвам този вариант! Само да питам- ти чистиш ли им тази прословута вена/черво?
 
да, точно като мидите е ето правилния линк, тези скариди/розовите са си бланширани. https://pep-4o.blogspot.com/2019/08/blog-post_19.html
На тях трудно ще вадиш черната вена, а на тези  средните не е и толкова дебела и не се усеща като се ядат.
шкембе чорба от днес Шкембе чорба http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/6-1-60-60-05.html

 и пържени печени червени чушки, обожавам ги със сирене тия

Последна редакция: чт, 10 окт 2019, 22:40 от пеп-4o

# 125
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Запеканка от карфиол, прясно мляко, сирене и яйца

# 126
  • Мнения: 6 017
ingi, благодаря.
Това е рецептата: https://www.-spam303-.com/2019/10/blog-post_9.html

Пуешка кавърма с пюре от лилави картофи

# 127
  • Мнения: 813
една идея от мен. Като остане пърженица, просто минава през чопара и става страхотен сос за спагети или макарони.

# 128
  • София
  • Мнения: 15 465
Филета корнфлейкс с млечно -чеснов сос, моя и с краставички.

# 129
  • Мнения: 9 108
уфф да се покапе човек при гледката на твоите  филета Simple Smile
Свинска кавърма Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html



 и отново едни пурички - цигара бюрек от сутринта. https://pep-4o.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

# 130
  • София
  • Мнения: 15 465
уфф да се покапе човек при гледката на твоите  филета Simple Smile
Пеп-чо, нали през ден правя, всеки път се усъвършенствам все повече  Joy.Ама като ги искат моите, не мога да им налагам моя вкус.Аз , така между другото си правя любимите неща(чушки, патладжани, качамаци). Simple Smile

# 131
  • Мнения: 39 304
Тайна, моля за тънкостите на тия филенца.

# 132
  • Мнения: 7 279
И днес курабийките, но с добавка шоколадови стърготини

Заради тях, ходих до Л.за сметана....май през ден ще се правят😘
За младежите-пица

Гарнитура към кюфтета

# 133
  • София
  • Мнения: 15 465
Тайна, моля за тънкостите на тия филенца.
Скрит текст:
Пилешко бяло месо, нарязвам на ленти, не много дебели , или ако искаш на шницели.Мариновам колкото време мога с мъъничко лимонов сок, сол, черен пипер, олио, яйце-две, ако е повече месото,лъжица натурално нишесте.Разбърквам хубаво, да изглеждат като в майонеза, завивам и оставям за час-два-три.Начупвам корнфлейкса в дълбока купа, колкото ми е възможно по на дребно.Преди пържене, сипвам при мръвките лъжица брашно,разбърквам добре,веднага овалвам всяко филе в корнфлейкса, пускам филенцето със щипка в купата, засипвам го и го стискам в или притискам с ръка, да се залепят навсякъде трохичките.Редя оваляните филета на дъски за рязане, да позасъхнат малко, няколко минути, докато загрее олиото и пържа на средна температура до златисто.Не ги оставяй да седят забъркани с брашното, залепват се кофти.

# 134
  • Мнения: 601
Здравейте отново и от мен
Да попитам denyil какви шок.стърготини е използвала и кога ги е добавила към тестото,курабийките изглеждат невероятни.поздравления.
И за да не е спам
Палачинки от тази сутрин

И наденички с гарнитура от панирани броколи

Спокойна нощ кулинарки Hug

Общи условия

Активация на акаунт