1 АЕГ - тема 3

• 68 916
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В Английската изобщо не бяха натоварени по време на ДО. И пак се стигна до въпроса с родителския контрол и личната мотивация на детето. Ако са липсвали, със сигурност тази година е изгубена.

Истината, обаче, е, че в обикновеното квартално училище на малката ми дъщеря, 6 клас, натоварването по време на ДО беше доста голямо. Изобщо мога да кажа, че кварталното училище се справи много по-адекватно с новата ситуация от АЕГ. Това си е истината.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 11:27 от Клер

# 76
  • София
ДО в Английската не се наемам да коментирам, защото нищо не съм следила. Какво да следиш деветнадесетгодишен? А и ученето в края на 12 клас е по-различно.

Коментарът ми беше за това, че в повечето случаи в гимназията децата в един клас са на сходно ниво и е много по-трудно някое да изпъкне. Трябва наново да се завоюват позиции.
Нищо нямам против кварталните училища.

# 77
  • София
Спунк, коментарът ми за ДО беше във връзка с казаното от Изида за ДО и натоварването, не към теб. Сгрешила съм в обръщението.

Понякога и родителите не оценяват факта, че детето вече не е в кварталното училище, където е било №1. Конкуренцията тук е зверска и не всички ще са отново отличници.

С този ти коментар съм напълно съгласна!

# 78
  • София
Клер, Спунк, съгласна съм с това, което пишете, но в случая твърдо заставам зад думите си. Завършила съм 91 НЕГ и много добре знам какво е да учиш език до най-малките му детайли, какво е да се доказваш и какво е да държиш ниво. Също така там видях и какво са УЧИТЕЛИ (не само с главно “У”). И повярвайте ми - нищо общо няма с подхода на Мартин Петков. Моят син също е деветокласник. Той е от децата, които не излизат по молове, кина и градинки, а стои вкъщи и учи съвестно, докато не е сигурен, че е наясно с преподадения материал. По собствено желание се записва и явява на олимпиади по БЕЛ и история. (демек не е изтърван хулиган и е наясно къде е попаднал и защо трябва да учи). Миналата година имаше прекрасна класна по англ. език от по-старото пололение, която с много внимание и отдаденост обучаваше децата и те й отвръщаха по същия начин.
Тя самата ни каза, че нито един класен не може да се сработи с “въпросното недоразумение - МП). В методите му липсва всякаква логика, системност, градация на сложността на метериала. Децата бяха в първи срок, когато той прескачаше през английския без да се интересува, дали някой нещо разбира или не.
На родителска среща той не гледаше в очите. Заставаше с една тъповата усмивка, забил поглед в мръсните си обувки и питаше мрънкащо, дали има въпроси. (Последното го написах и защото децата коментираха, че не си сменя дрехите изобщо, а и за родителската не се беше постарал да направи приятно впечатление). Това не е учител с авторитет, който да увлече и възпита любов на учениците към езика.
Впечатлението ми се потвърждава и от цитираните по-горе вресливи писания, с които се опитва да бори надигналото се недоволство и при деца и при родители.
В нашия клас търговия с домашни не е имало. Също така държа да подчертая, че приемам всякакви оценки от 2 до 6, когато са заслужени и не понасям бележкарството.
И децата и родителите са платили достатълно висока цена през 7 клас, за да получават такова неадекватно отношение.
Вече, както каза и Спунк, наша отговорност е да възпитаме детето си на уважение и отговорност към учителите и учебния процес. А “издънки и парашутисти”, които не са си на мястото, е имало и винаги ще има по 2-3 във всеки клас.

# 79
  • София
На моя син М.Петров също е загубил време в гимназията. Изобщо не го защитавам, дори напротив. Но споделям част от позицията, която застъпва в писанието си. Друг е въпрос е какъв е тонът му и дали точно той има право да роптае.
От конкретния случай разговорът премина на по-общо ниво.

# 80
Здравейте, може ли да ми дадете информация, учениците на смени ли учат?

# 81
Здравейте, може ли да ми дадете информация, учениците на смени ли учат?
Да.

# 82
Ок, благодаря. Попаднах на информация, че новата сграда ще осигури възможност да се учи в една смяна, но явно е било само намерения.

# 83
Ще питам как е положението с новата сграда и пак ще пиша.

# 84
  • В средата на времето
В една смяна учи цялото училище, но първия срок бяха втора смяна, а втория - първа. Осмокласниците учат в новата сграда само.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 23:09 от Izida

# 85
  • София
Изида го е казала точно. Преди новата сграда самата АЕГ не учеше в една смяна, даже имаше класове от един и същ випуск, които са в различна смяна. Сега  всички от АЕГ учат в една смяна, но редуват смените с другото училище, което се помещава в нея.

# 86
Къде се намира новата сграда?

# 87
  • В средата на времето
Къде се намира новата сграда?
Г-образно продължение на старата е. Има топла връзка между двете сгради.

# 88
  • София
Горният курс дори имаше часове и в Л.Димитрова.

# 89
това е едно много неприятно писмо от учител. казвам го съвсем като външен човек. хич не прави добро впечатление. мног ое ... махленско. вкл думата "ало" в него.

тази коментирана лежерност добър ефект ли ражда, с добро ниво на АЕ ли излизат 12ти клас? а как е нивото на втория език?

ако на ДО са преподавали по програма и са правили много тестове, това е достатъчно чудесно. повече не виждам какво може да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт