Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 389
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Променя се. Миналата уч. година беше по-сериозно, всички получиха мейл с обяснение защо. Не мога да цитирам сума в момента, а не искам да карам на посоки. Някой ако има под ръка договор може да каже с точност. По предната година увеличението беше пренебрежително, мисля 50 евро, но може и да греша ( затова не исках да говоря в цифри)

# 406
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ама тази такса и за големите ли се увеличава? Не е ли който е приет за 6000 евра, плаща по толкова 5 години? И тези 6700 са само за набор 2007?

Таксата, както и процентът финансова отстъпка от нея не са постоянни величини за 5 години срок на обучение.

# 407
  • Sofia
Здравейте,
Бихте ли казали, каква е таксата при кандидатстване. Мерси
60 bgn
Къде го прочетохте? Аз нямам още справката от нашето училище и не мога да извървя всички стъпки по регестрацията, но никъде до тук не открих цената за изпита. Както и таксите за следващата учебна година.

Мария, цената за кандидатстването е видна в една от брошурките, които получихме в деня на отворените врати. Доста съм в движение, но като се прибера - ще снимам.

# 408
  • Sofia

Видно на гръбчето на това, ако то е титул...

...оказа се в мен брошурката...

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:04 от pitanka

# 409
Лесно: не всички поканени, се записват и на база опит от минали години преценяват колко да поканят.
Т.е. със сигурност минимум 40 броя приети не се записват?

# 410
На мен пък ми е интересно за какво са им снимките на кандидатите? Все пак това е кандидатстване за училище, а не в конкурс за красота...

# 411
  • софия
Някой беше писал в темата, че пропускът за явяване на изпита е със снимка и сравняват със снимката в бележника.

# 412
  • Отвъд алеята зад шкафа
За да не се яви някой друг на изпита, предполагам.

# 413
За явяване на изпита Simple Smile По-рано прилагахме снимка на бележника, сега в електронните няма такава. "Фейс контрол" на влизане в залите за изпита Wink

# 414
  • София
Лесно: не всички поканени, се записват и на база опит от минали години преценяват колко да поканят.
Т.е. със сигурност минимум 40 броя приети не се записват?
Сигурно е, че ще ви поканят да се запишете още на първо класиране ако сте 110 в списъка или по напред. Колко от тези преди вас ще се запишат и дали се точно 20 от момичетата и 20 от момчетата, няма как да е сигурно според мен.

На мен пък ми е интересно за какво са им снимките на кандидатите? Все пак това е кандидатстване за училище, а не в конкурс за красота...
Снимката фигурира в електронното досие на детето и в някои документи.

# 415
Пише на сайта:
"В деня на изпита трябва да носите:
Заверена ученическа карта, лична или задграничен паспорт"

Т.е. идентифицират си се децата с документ със снимка. Или се има предвид, че ще им раздадат баджове с имената им и снимките им в деня на изпита?

# 416
  • софия
И аз така, но да питам патило Simple Smile
Напомних на кандидатката, че трябва да приложим актуална снимка. Тя много мрази да я/се снима и тя ми отговаря "Моята си е актуална, от пети клас." Grinning Въртим една и съща снимка от тогава в бележника, но няма много промяна, само дължината на косата.

Дано да си прилича, защото на входящия номер, който децата получават на място преди изпита е тази снимка....Simple Smile

# 417
  • София
Fifiana, да, на изпита се явяват деца, които нямат намерение да се запишат после, един вид за спорта, да (си) докажат, че могат да се класират. Голяма част от тях са от СМГ. Първи братовчед на малкия ми син (братовчед по бащина линия), сега на 25, се беше класирал така. После влезе и в СМГ, и там не го записаха (живеят в градче на 50 км от София).

# 418
  • Отвъд алеята зад шкафа
Снимка и паспорт са, за да удостоверят, че документите за успех за 1 срок на детето и снимката му при подаването на документите са на същото дете, което се явява в деня на изпита.

Има и доста деца, които се явяват за всеки случай, ако случайно на НВО не се справят добре, да си гарантират място. Обаче ако ги приемат и в желаната ДГ, отиват там.

# 419
Мерси, разбрах, явно е заради електронните справки. Защото те са без снимка. Аз понеже ще сканирам книжен бележник, а там има снимка и затова ми беше странно, че искат и отделно. А пък на влизане също ще носи документ с имената си и снимката си Simple Smile
Снимката фигурира в електронното досие на детето и в някои документи.
За учещите в АК ясно и нормално, че искат, аз се чудех за какво са им 700 снимки на кандидати, от които после техни ученици ще са 200 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт