Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 481
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Aз влизам при не повече от трима преподаватели, и то тези, при които "чавето" има петици. Вчера издезертирах на "първи опит" по БЕЛ, на втори - влезнах в 19.45 след 30-на мин. чакане. Тук в темата прочетох съвет да не правя опашка там, където няма проблем, и се вслушах в него.

# 541
Според мен нещата не зависят от организацията, а от това в кой клас преподава съответният учител. Ние, “активистите” от 8 и 9 клас си изчакахме търпеливо опашката, докато учителката в съседната стая ( също по математика) си работеше нещо на компютъра и от време на време влизаше по някой “заблуден” посетител. Оказа се, че преподава в 11 и 12 кл, докато нашата госпожа е в 8 и 9кл.

# 542
Ааа, Шарки, девойката има 6 по мат. първи срок, а я мързи да гледа, сигурно са измислили нова математика, то тогава вие трябва да имате 7 по БЕЛ, нищо, че сте в АК.

# 543
# 544
  • София
Дообре, вече си мислех, че аз съм ненормална и не знам какво да питам на тази РС, та други толкова се бавят. ММ беше с мен (да си делим опашките естествено) и ме пита що изобщо трябва да ходим. Викам му, за да видят, че ни е грижа за детето Grinning
По едно време, моят списък свърши, а на него му остана ИТ. Реших докато се мотам да посетя госпожата по ФВС. Мисля, че ги изненадах в катедрата 🤣

# 545
И на мен ми остана време и посетих учителя по философия. Много се радвам, че успях да се запозная с него.

# 546
Това обикаляне и чакане по опашки звучи безумно.

# 547
  • София
На мен ми изглежда безумно ( а и нарушение на GDPR) на цял клас едновременно да се дава информация за всички деца, както беше едно време в ДУ.

# 548
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега никой не дава информация пред всички родители, дори и в ДУ.

# 549
На мен ми изглежда безумно ( а и нарушение на GDPR) на цял клас едновременно да се дава информация за всички деца, както беше едно време в ДУ.

Прочети GDPR. А и май в последните 3-4г не си ходила на РС в ДУ. Ама лаф да става.

# 550
  • София
И как са РС в ДУ, няма опашки пред кабинетите и не се влиза поединично? Да, не съм ходила  на РС в ДУ от 18 години.

# 551
Може във всяко ДУ да е различно.В нашето няма опашки, не се ходи по кабинети. Учителите влизат в класната стая един по един и в рамките на 5-10 мин. се обсъждат въпроси, касаещи класа и обучението по съответния предмет. Целта е родителите да са запознати какво се учи, изискванията и др. Ако нещо конкретно трябва да се каже на родител, накрая го извикват навън. Цялото останало инфо за всеки ученик се дава чрез ЕД лично. А преди Школото при необходимост се обаждаха по gsm на родителя. РС в АК ме върна в моето детство, когато тате в 10ч нощес притеснен чакаше мама на терасата да се завърне от висене и обикаляне по кабинетите. Защото нямаше gsm, вайбър и ЕД 🙂

# 552
Всъщност м.г. имаше един учител, който дойде и поименно каза за всяко дете пред всички ни: старае се; преписва; слуша музика в час; справя се и т.н. Но за 7 години това беше единичен случай, който пък отново за 7 години беше и единичен полезен, защото даде реална представа какво се случва в час. Вярно, че не е ок така, но всички останали рс, по начина, по който се провеждат са леко излишни. "Избрахме иуч мат; Ще има бяло училище; Купете учебни тетрадки на едикоеси издателство..." Все неща със съобщителен характер, които могат да ги качват в сайта или в ЕД, или странното решение да се лепят по табла в коридора и един учител да ги снима и качва в любителска фб група. Предполагам, че ако някой иска личен разговор може да се случи в коридора. При нас май са отпаднали рс тази година. Имаше една първата учебна седмица, когато ни казаха какво да купим и друга май не се задава. Свикнах да си пиша през ЕД, ако ми се налага. Но има родители, които ми споделят, че се притесняват да пишат през ЕД, хора разни.

# 553
Да, РС са 2-3 на година с информативен характер. За всичко по-конкретно се ползват ЕД, фб и вайбър групи на класа, обаждане по телефона. А това, че има родители, които са решили, че няма да ползват тези екстри на съвременния свят, си е техен проблем. Винаги е имало и такива, които не стъпват на РС, защото смятат, че в бележника пише всичко. Хора всякакви, но не може да се отрече, че комуникацията с родителите е дискретна, актуална и пестяща времето на всички.

# 554
  • софия
Какво е ЕД?

Общи условия

Активация на акаунт