Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 окт. 2019, 19:18 ч.

Проблеми в училище

 • 1 161
 • 19
 •   1
Отговори
# 15
 • Варна
 • Мнения: 16 900
Имаме проблемно дете в класа. В началото на учебната година на два пъти се случва да излиза от училище със синина на окото и драскотина, обвинява различни деца, в последствие се оказва, че и в двата случая той е започнал, а децата са отвърнали, и то качествено. От известно време научавам, че се заяжда с моя син - шляпване, удряне и подобни, научавам от други деца, защото моето си мълчи. Обяснявам да споделя, обяснявам да казва на това въпросно момче да престане да го удря, защото  не е забавно! Днес се връщаме от училище и той ми споделя с половин уста, че тоя го е гонил по коридора и хилейки се го е сритал в ребрата. Моят син е тотално неагресивен, никога никого не е ударил, ухапал, обидил, просто не е конфликтен. Побеснях. ММ се обади на майката на момчето съвсем добронамерено, с миролюбив тон обясни ситуацията и помоли родителите да поговорят със сина си и да му обяснят, че това поведение е неприемливо. В резултат майката се разкрещя по телефона, че не я интересувало, синът ѝ бил целия в синини (не разбрах това какво отношение има към въпроса,. може би искаше да обвини моя син за тях), щяла да даде телефона на мъжа си и т.н. Тотално неадекватно държание. Просто изпаднах в шах. Ще говорим с класната, но не очаквам чудо. Явно ще се наложи да прибегнем до по-драстични мерки, след като родителите на въпросното момче не желаят по никакъв начин да сътрудничат, да разрешим проблема между момчетата. Споделям просто, защото наистина ми стана ужасно неприятно от цялата история.

# 16
 • Мнения: 6 888
Обикновено виновен е този,който е ударил първи.
Без значение кой е започнал конфликта и какво е казал.
За синини винаги може да се извади медицинско и после да се пусне жалба.

# 17
 • Варна
 • Мнения: 16 900
Синините на въпросния със сигурност не са причинени от сина ми, той не го е удрял никога. А иначе синина трудно може да се каже откъде е, и на моя краката имат по някоя синина, но не мога да кажа категорично от ритници ли са или просто се удря някъде, все пак момче е, катери се, бяга и т.н. И моите крака са в синини, без да съм се била с никого, просто лесно посинявам и редовно се первам я в ръба на бюрото, я в някой шкаф Mr. Green Надявам се този да не го удари толкова жестоко, че чак за изваждане на медицинско да е. Просто се чудя как да постъпя при положение, че от майката вместо разбиране и желание за изглаждане на конфликта срещаме агресия.

# 18
 • Мнения: 6 888
Можеш да пуснеш жалба .Майката ще бъде извикана при директора на училището.
И така всеки път щом тормозят детето ти.
Има ефект.

# 19
 • Варна
 • Мнения: 16 900
Благодаря ти.
В разговор с други майки установявам, че децата масово се оплакват от това момче, биело се постоянно, опитвало да къса тетрадки и всеки път с една нахилена физиономия, уж на майтап. Още в началото на годината класната го беше предупредила, че ще го извика при директора, но явно остана само с предупреждението. При следващ случай ще пусна писмена жалба до директора.

Общи условия

Активация на акаунт