СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 4

• 27 096
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Относно хорариума - съгласна съм, че не може на гимназията още преди гимназия да се гледа само като на трамплин, обаче не ние определяме правилата на играта. Мен ме притеснява това, че с експериментЪТ с този десети клас може с времето да се покажат проблеми за чужбина. За нашите едва ли ще е проблем.
[/b]

Още една причина да не обвързвам образованието с планове за конкретен университет. Нещата са динамични, откриват се нови специалности, променят се програмите на други, предстои Брекзит, има проблеми с намиране на квартири в Холандия, при това и без Брекзит, същевременно днес попаднах на тази информация за Канада https://www.freeeducator.com/canadian-government-announces-ies-p … pcWG_OA6VhnBFPZxI
Кой знае след 3 години какви ще са опциите. А знанията, мотивацията и интересите си вървят с теб навсякъде.

# 646
  • софия
Не знам харесвате ли Хазарта, но ще има концерт в НДК на 27.12. Ние ще ходим, всички

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 22:11 от zvаnchе

# 647
Grinning На мен са ми достатъчни мачовете на националния отбор.

# 648
Пък на мен ми е достатъчно да гледам Паоло Малдини:)

# 649
Бисе, къде го гледаш Малдини? Беше ми любимец в ученическите години. Не ми се е мяркал от десетилетия, но и футбол не следя поне от 20 години.

# 650
Ооо, аз дори ди бях надписала всички тетрадки с : Biserka Maldini Simple Smile
В инстаграм по принцип го гледам. Остарява красиво  Simple Smile

# 651
Благодаря за споделянето за "отворени врати " в НПМГ!За съжаление няма да можем да отидем-младежът е на курсове по мат. и БЕЛ точно тогава(вместо съботата преди изборите).Ако разберете и за друга дата, моля да пишете отново.(ще следя и сайта на гимназията, но тук инфото е своевременно).Благодаря!

# 652
  • Някъде в Европа...
Ооо, аз дори ди бях надписала всички тетрадки с : Biserka Maldini Simple Smile
В инстаграм по принцип го гледам. Остарява красиво  Simple Smile
Grinning Къде ме върнахте?! Аз пък бях Баджо 😃...Роберто Баджо

# 653
Помня го къдравелкото:)

# 654
Ето още едно помагало за правопис, по препоръка от съседната осмокласна тема - https://www.book.store.bg/p113966/da-pishem-pravilno-posledni-pr … ana-gancheva.html

Аз имам питане по английски език, за транскрипцията. От тази година имат нова учителка, която им я преподава. Дори казала, че може на контролното да има подобна задача - те сами да напишат транскрипция на думи. Преподава го и на шести клас. Има ли промяна в наредбите, нали не се преподаваше?

И още един фен на италианския футболен отбор от преди много години Simple Smile

# 655
  • София
Изпити за кандидатстване в ПЧМГ:
21 юни 2020 година
28 юни 2020 година.
Всеки кандидат може да се яви и на двете дати и да избере по-високата оценка.
Пробни изпити за кандидатстване в ПЧМГ:
08 декември 2019 г.;
16 февруари 2020 г. – Втори пробен изпит;
05 април 2020 г. – Трети пробен изпит;
07 юни 2020 г. – Четвърти пробен изпит.

# 656
Учителката по английски на децата ми до четвърти клас им преподаваше транскрипцията, май в трети клас. Сега, в прогимназиалния етап, двамата са при различни учителки, но и при двете пишат новите думи с транскрипция. Наборът вече не всяка дума, но по-засуканите са с транскрипция. Не са ги изпитвали точно за това никога, но за мен е полезно да се знае. Друг е въпросът, че електронните речници вече имат и звук, можеш да чуеш как се произнася всяка дума, което в случая елеминира транскрипцията.

# 657
  • софия
Транскрипцията е полезно нещо и не мога да си представя как се учат думи без нея.

# 658
За транскрипция при нас не се изпитва, но я пишат задължително в речника и в упражнителната тетрадка( всички думи от урока по три реда + транскрипция и превод).

Седмокласничката тотално загуби интерес към Немския език , а с какъв мерак тръгна... Sad
На контролното всички са с тройки, но едно от децата се разплакало, че вкъщи ще фо накажат и му написали четворка...

# 659
Транскрипцията трябва да се знае, за да може човек да си потърси дума в речник и  освен какво значи да разбере и как се произнася. Обаче, фиксацията върху транскрипцията при преподаването пресолява манджата. Учителят им произнася думите и им записва транскрипция. Дотам. По-добре да се фокусират върху употребата на думата. Няма да споменавам, че има разлики в транкрипциите на думи между речниците.

Общи условия

Активация на акаунт