СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 4

• 27 107
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Браво, Happy!
Да не ги стигат травми и болести децата!
Този вирус се оказа много инатлив. При мен бързо мина, но девойката и баща й още влачат хремата.

# 91
  • София
Бубче, благодаря за темата! Аз съм с младеж в НУТИ. Малко преди изпита за тази година решихме да пробва и го приеха. Идеята ми беше да видим тази година дали ще му хареса и да реши дали ще продължи там.
И при нас режимът е доста натоварен- от училище не се прибира по- рано от 16ч. Всеки ден (без петък) ходи и допълнително на танци. В събота от 8,30-13,45ч е на школа по БЕЛ и МАТ. Опитвам се да му създам навик да пише домашното от школата в събота и неделя, защото в учебните дни изобщо не му остава време. Миналата година имаше подобен режим, та е свикнал, но очаквам към края на годината, като се понатрупа умора, да започне да мрънка. Входните за минали, но знам само за 4 по биология. Още нямаме ЕД, а той миналата седмица не беше на училище заради травма на кръста.

# 92
  • софия
Мария, бързо заздравяване на пръста! Подобни травми не са особено сериозни, но са досадни и създават неудобство.
След офанзивата с входно всеки ден, тази седмица нещата влизат в нормален режим. Вчера много се издразних - учителят по история им казал да научат един пазаж от "История славянобългарска", защото бил най-важният. И моята седна и го преписва 3 страници голям формат. Казах й, че за мен е глупаво, че голям формат не е колкото малък, че не е нужно да преписва, просто да го научи щом учителят е казал. Не, господинът бил казал, преписва като първолак и после писа преразказ за училище до 9 вечерта. Когато е на училище мразя неделите.
Хубава седмица!

# 93
“ Скуката ражда пороци! “ Grinning
Гледам децата да не скучаят. Тренират 3-4 пъти в седмицата футбол, неделя имат мачове. Ходят на частни уроци по английски, набора и на един математика. В неделя е на школа цял следобед. Свикнали са от малки да са почти всеки ден ангажирани с нещо и не им прави впечатление.

# 94
  • София
maria77, бързо оздравяване. Много нелеп инцидент. Cry

Като прочетох за умкалора, се сетих как го давах, като беше малка. Отдавна не съм го ползвала. Давам ангинхил, цинабсин и инфлуцид.

Ние имахме относително свободен уикенд, въпреки школата в неделя. Даже в събота успя да поиграе пет часа навън, след като си научи и написа.

# 95
  • София
Бързо оздравяване на всички болни! И моят в групата от петък, само че с конюктивит. Овладяхме го и днес е на училище. Иначе за натоварване доста е натоварен, аз не спрях английския тази година, но пролетната ваканция смятам да мръднем до Виена и Брюксел. Тези деца имат нужда и от почивка.

# 96
  • София
Аз се надявах като минат входните, постепенно да влезем в някакъв нормален ритъм. Но за сега не се очертава. Всеки ден имат огромно домашно по математика, отделно учи стихотворения наизуст, прави преразказ за школата по БЕЛ, като добавим и разказвателните и школа по програмиране в неделя, изобщо не успява да се подготви. А дори не ходи на спорт в момент, а си трябва поне 2 пъти седмично.
А като цяло не се мога толкова, учи си. Просто явно количеството е много - за научаване.
Вече съвсем не му остава време за почивка.

# 97
  • София
Мария, пожелавам на Ния бързо да забрави за този инцидент.
Наборът е със стабилна 5ца на входното по БЕЛ. Ако трябва да съм съвсем обективна смятам, че е дори малко надценен. Очаквам на НВО резултат между 75-80.
Иначе подготовката му е по 5 задачи на ден от Б и В група на сборника на Просвета, извън редовното домашно за училище, което е обикновено около 5 задачи. Всяка седмица прави по 2 преразказа и ги дава за проверка в часа за консултация по БЕЛ в училище. Ще трябва да намери време и за поправка на вече проверените.
В петък е на рисуване, а в сряда на програмиране, когато им дават сериозни домашни за писане на код. За сега му е интересно и си го пише.
Относно спорта - и двамата синковци имат карти Мултиспорт Kids и почти всяка седмица уикенда ходят да скачат в Area 52.
На фона на това, което вие описвате, наборът живот си живее. Това е съзнателно наше решение и се надявам да е правилното за него.

# 98
Благодаря на всички за пожеланията! Малкият дявол е това, ще мине.
Вчера голям смях. Приятелка от стария клас й се обади и се оплака, че този път цели 10 задачи са им дали за домашно по математика Simple Smile))). Нашите бяха точно 190 (с подточките).
Притеснявам се, че май от пети клас не е писала трансформиращ преразказ. А все не остава време. Не, че има кой да го провери, но да се опитва поне. Явно ще разчитаме на пробните. Картите "познай героя/автора/произведението" ужким за игри ги взехме, но и тях още не сме отворили. Никакво време за нищо странично от училище Sad. Дори и след входните, те уроците за учене си вървят. Ще се нагаждаме в движение, трябва да има решение без претоварване на децата.

# 99
  • София
maria77bg като казах за картите се сетих - за нашите нали ще влиза и 6 клас, та дали има вече карти и за шестокласните произведения?

# 100
Да, има и шестокласни карти. По 2 комплекта за клас са. Купих и 4-те тестета, но не съм ги разпечатала дори.

# 101
  • София
Може ли линк към тези карти?

# 102
  • софия
zazu1, седмокласните карти ги има сканирани в пощата Hands V. Не знаех, че има и за 6ти клас. Чудя се дали да ги взимам. Не знам кога ще се занимава.

# 103
# 104
Звънче, това с преписването вероятно е с цел да се запомни написаното, но този метод не работи при всички деца. Моята помня от прочит, ако тръгне да преписва не влага мисъл и преписва механично.

При вас има ли час на класа , който се провежда в извънучебно време  и извън училище?
ВЕче втори път се налага да губи частен урок по математика по тази причина. Започвам леко да се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт