СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 4

• 26 928
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И на мойта режима й е тегав, в понеделник след училище е на английски от 15 до 17.45, във вторник и четвъртък е на репетиции от 19 до 21.30 и в неделя й е школата от 9.15 до 13.30. Разбрали сме се, че в събота ще си подготвя нещата за училище за следващата седмица, каквото има останало, а в неделя като си дойде от школата и си почине следобеда ще си пише домашните за следващата неделя. И миналата година беше подобно, така че е посвикнала, не че не промрънква, но не мога да се оплача, старае се и слуша. Да видим докъде ще я докараме.
Я да питам, помня, че някой коментираше кандидатстване в НУТИ. Да помоля да се обозначи, да пообсъдим малко за там ситуацията Simple Smile

# 76
  • София
Здравейте,
чета и все повече се убеждавам, че капацитетът на различните даца е различен.
Моето е много организирано, но въпреки това му е трудно да успее.
Ходи на курс по математика два пъти седмично и в събота на БЕЛ. За огромно съжаление го отписахме от курса по английски език тази година. Преди ходеше на плуване два пъти седмично, но сега поради сериозен здравословен проблем няма да може.
И пак няма време да си почине пълноценно.
Входните и при нас почти приключиха. Чакам оценки по БЕЛ и математика - каквито-такива.
Трябва да си пазим и нервите, ще са ни нужни цял живот.
Хубав уикенд!

# 77
Някой ползва ли помагалото на ВЕДИ

# 78
  • София
На моя учителката по математика им дава и от трите сборника- Веди, Коала и Архимед.

# 79
Привет!
И моите деца бяха болни от понеделник до сряда - хрема и възпалено гърло. В резултат на това седмокласникът прави три входни нива в четвъртък - по история , по БЕЛ и по английски. По английски не е направил нито една грешка и учителката го е обвинила, че отнякъде предварително е взел теста. Той е в ново училище и жената явно няма представа, че ако има нещо,  в което наистина е  почти перфектен, това са чуждите езици и там почти никога не прави грешки. Както и да е, ама неприятно това обвинение. Той отговорил само с усмивка, нищо не коментирал по подозрението, било му абсурдно.
Резултати има само от входните по английски, по физика, химия и информационни технологии. Петица има по физика,  на другите шестици. Каза, че останалите уж били лесни, само по география се е затруднил на няколко въпроса, но ще видим после резултатите.
Доста натоварен се чувства тази година с курсовете, дават им много домашни там, с което съботата и неделята му отиват. Ние го записахме само в събота- тогава са му и БЕЛ, и математика, уж с идеята да има един свободен ден. Но домашните са толкова много, че му отива и неделята. Аз не одобрявам тази постоянна заетост, иска ми се да има време и да спортува, да ходим по планините, но май тази година няма да стане.....Дано да издържим без да психясаме всички, че и на мен ми е ужасно неприятно така през уикендите, все едно не съм почивала, ако не съм ходила някъде.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 17:26 от Amanda.D

# 80
  • у дома
Някой ползва ли помагалото на ВЕДИ

По математика да. Защо?

# 81
Ние може би от няколко години сме без свободен ден. Миналата година в събота като излезеше към 8 и се прибираше към 19 ч. - и както казваше мамо аз повече уча в събота отколкото през седмицата. Даже и лятото да не скучае го записвах на интензивен курс по език - всеки ден от 8 до 13 и така цял месец. Но тази година реших да е по-спокойно, ходи само на БЕЛ. Дано да отдаде цялата енергия, която има в огромни количества и да го научим този БЕЛ.

# 82
А пък при нас тази година за първи път са заети почивните дни. Той досега не е ходил на уроци по математика и по БЕЛ, а школата му по английски до миналата година /тази решихме да не ходи/ беше през работната/учебната седмица. И затова още не можем да свикнем....

# 83
Набора е само първа смяна. Вечер е на тренировки и за да не скучае следобедите - тогава са му уроците. Събота задължително мач. В неделя подготовка на уроци за седмицата. Програмата е убийствена за мен, а какво остава за детето. Не е нормално да подлагам детето си на този стрес. Затова го давам по лежерно. Каквото научи - такова и ще получи.

# 84
Ох, да си се оплача. Цял ден писа огромно домашно по математика. Стана, за да вземе физиката и да започне да преговаря, че утре е входното по физика, спъна се и си счупи палеца на крака... Пирогов, чакане (с учебника в скута) и в крайна сметка е малката беля - само палец, без други кости и не го гипсираха, а само го шинираха за другия пръст. Казаха никакъв спорт поне 2 седмици, но не ми дадоха бележка за ФВС, трябвало от ЛЛ. Та утре в това вирусно време и до ЛЛ ще ходя Sad, дано не лепна нещо. Ходи на пета с едни мои гумени ботуши, защото при допир много я боли. Дано не се пребие по стълбите, те са на 4 етаж в училище.

# 85
Бързо оздравяване  на детето, Мария! Кофти травма, ще й е затруднено за известно време ходенето, но е добре, че няма 6чупени кости.
Да, бележка  от ЛЛ, за освобождаване от ФВС. Миналата година с навехнатия гладен ми скъсаха нервите е ЛЛ  и учителя по ФВС.
Да минава бързо 🍀

# 86
О, моя счупи друг пръст на крака точно преди 1 учебен ден, ама много бързо минава,спокойно. Само бележката е тъпотия.

# 87
Happy, сега добре ли е детето?

# 88
Бързо оздравяване на всички болни деца и родители! Моето момче миналата неделя се събуди с адска хрема и 37.5, приложих му терапията с умкалор и клеева тинктура и вечерта си беше във форма. Много се чудих, но реших да иде на училище в понеделник, че има 2 часа мат и 2 БЕЛ, инструктиран беше, ако усети неразположение, веднага да се прибира, но всичко си беше наред. За сметка на това баща му се тръшна в понеделник и още не може да се оправи Sad
Мария, дано бързо и при вас да мине, на нас ни бяха казали да е на студено пръста, та ходеше с джапанки на училище Simple Smile ама беше по-топло, ако има удобни джапанки, може като е в училище да се преобува.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 23:10 от ТришаР

# 89
Добре е! Явно такива травми са чести, но пък сравнително бързо минават.
Но ме плаши вируса, за който всички пишат. Никак не ми се ще да го лепваме,а покашля...

Общи условия

Активация на акаунт