СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 4

• 27 131
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Поръчах от Озон - безплатна доставка (да не обикалям да търся) и 10% отстъпка за плащане с Виза.

Час на класа имат в училище, понякога дори е по-кратък от 40 мин. Класната е леко резервирана да ги води където и да е извън училище.

Звънче, това с преписването вероятно е с цел да се запомни написаното, но този метод не работи при всички деца. Моята помня от прочит, ако тръгне да преписва не влага мисъл и преписва механично.
Всяко дете помни по-лесно с различен метод. След това безумно преписване не знам дали го знае, но познавайки я - сигурно го е научила по един или друг начин. Имам подозрения, че децата, които са писали ще се броят на пръстите на едната ръка. Или моята се е престарала, или нещо господинът им се е ядосал. Нямам впечатления да ги е карал да правят безсмислени неща.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 09:44 от zvаnchе

# 106
  • София
Имаме час на класа, но си е в училище, даже си е като регулярен час, помагало имаме за него даже.

# 107
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да се оправят всички болни и контузени Hands Plus1

Да, липсата на време се очертава най-големият проблем. Помагала, задачи, преразкази...но кога? Ема днес ще прави 3 входни нива, заради отстъствието миналата седмица...пропусна школата в неделя и оттам има да прави домашни...а аз искам и допълнително ...не знам, опитвам се да не се панирам:(

# 108
А при нас вече втори път ще се ходи в музей или в парка. Не, че имам нещо против, но при нас всичко е планирано и се налага да пропуска уроци.
Ядосвам се вече на тези разходки в неподходящо време Thinking

# 109
Благодаря на всички за пожеланията! Малкият дявол е това, ще мине.
Вчера голям смях. Приятелка от стария клас й се обади и се оплака, че този път цели 10 задачи са им дали за домашно по математика Simple Smile))). Нашите бяха точно 190 (с подточките).
Притеснявам се, че май от пети клас не е писала трансформиращ преразказ. А все не остава време. Не, че има кой да го провери, но да се опитва поне. Явно ще разчитаме на пробните. Картите "познай героя/автора/произведението" ужким за игри ги взехме, но и тях още не сме отворили. Никакво време за нищо странично от училище Sad. Дори и след входните, те уроците за учене си вървят. Ще се нагаждаме в движение, трябва да има решение без претоварване на децата.

Бързо възстановяване на Ния. Аз миналата година така си ударих кутрето, но не ходих никъде за да го наместят и може ми месец ме болеше и трудно обувах затворена обувка.
Би ли казала, от кое помагало ви дават задачите.
Моя младеж тази събота след курса по БЕЛ се организира с приятели от класа да карат картинг и беше много доволен. Не успявам да пробия искам да го накарам да ходи да спортува, но сам не му се ходи.

# 110
Поръчах от Озон - безплатна доставка (да не обикалям да търся) и 10% отстъпка за плащане с Виза.
Ползвам цитата да кажа, че в момента в озон има код за отстъпка 10%. Не знам докога е активен: ROS19

# 111
  • гр.Пловдив
https://www.literaiko.com/produkt/novi-70-testa-po-blgarski-ezik … -izpita-v-7-klas/
Някой има ли поглед върху това помагало. Знаете ли дали е включен материала от 6 клас по литература и дали има отговори.
И при нас е сополиво положението, но само толкова. В класа имало доста болни.
При нас организацията е нулева. Вчера стигнахме до въпроса дали аз да и се сърдя, че ще излезе с приятелки или тя да ми се сърди, че няма да я пусна. Реши още някоя задача и излезе. Какво да я правя! Днес имат 15 минутка по Мат върху едночлени, с цел поправяне на оценките от входните.

# 112

Би ли казала, от кое помагало ви дават задачите.

Учебник на Просвета, сборник на Просвета и сборник на Коала прес. Често дават и на отделни листчета.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 10:25 от maria77bg

# 113
  • София
Здравейте, и аз да се запиша в новата тема. Доста бързо се изписват темите, и ми е трудно да ви следя.

Ние също сме на голям педал, не смогваме с курсовете и домашните за училище. Исках и да ходи на фехтовка два пъти в седмицата, но миналата седмица не успя. Дано постепенно нещата да се канализират и да смогнем и за спорта, много е важен за психичното равновесие на децата.

В сайта на Литерайко има пакет от 4-те кубчета за 35лв.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 10:22 от mumble-bumble

# 114
  • софия
Ползвам цитата да кажа, че в момента в озон има код за отстъпка 10%. Не знам докога е активен: ROS19
Активен е. Благодаря! Получи се хубава цена Simple Smile

Тази година спряхме английския с неудоволствие. Ходеше с огромно желание и много се забавляваше там. Така или иначе беше с деца, година по-големи и ако я приемат в АК няма да е пропуснала много. Единственият недостатък е, че ще липсва забавлението извън училище.

# 115
  • София
Някак съм изпуснала съществуването на тези карти.
Максимално всеобхватни са като възможни цитати, така ли?

# 116
Снощи много се ядосах на учебната тетрадка по английски. С Blaze нещо си са, преди бяха с Your space, същата работа е. Толкова миниатюрно е оставеното място за писане, че няма накъде повече. Изречение, по средата дупка и трябва нещо да се напише. Ще се напише, ама ако е печатно, ръкописно никакъв шанс да се събере. По същия начин оставили 2-3 сантиметра място там, където се предполага, че цяло едно изречение трябва да напишеш. Взех да му проверявам домашното. Трудно е за разчитане, защото всичко написано е по някакви диагонали, започва от празно място и продължава някъде над печатния текст. Ако пък нещо е сбъркано и трябва да се поправи, хаосът става пълен. Кой ги мисли и одобрява тези учебни тетрадки? Риторичен ми е въпросът, но поне се оплаках 😞
Наборът изобщо не е натоварен, според мен. Веднъж седмично БЕЛ, 90 минути и два пъти седмично математика пак по 90 минути. За училище повече от час не учи. Казах му, че всяка седмица ще му давам и аз едно контролно по математика. Школа, школа, ама аз искам с очите си да видя какво може. По БЕЛ нищо не мога да проконтролирам и няма да го закачам. За там съм му казала нищо да не ме пита, защото няма гаранция, че ще му отговоря правилно. Само правописните му грешки мога да открия.

# 117
Нашето пиленце също е доста натоварено. Е, няма домашни по 190 задачи, като дъщеричката на  maria77bg, по-скоро толкова решава за седмица. Има много домашни от школата . Ходи в събота 3 часа на математика и в неделя 3 часа на бел. Направила си е едно тефтерче Simple Smile всяка нова задача се записва в графика за определен ден от седмицата Simple Smile  Докато не се изпълнят задачите за деня не мирясва Simple Smile като изпълни някоя задача с доволен и сериозен вид си я задрасква и продължава Simple Smile
Снощи си мечтаеше да дойде понеделник, та да си почине малко. Предложих й тази година да спре английския, категорично отказа (на 4 години и половина тръгна на Британика и не е пропускала), ходи с удоволствие. Езиците много й се отдават, учи думите много бързо и изобщо не се притеснява да бърбори.
Входните нива минаха - 5 по география, останалите - без забележки.
Утре съм на родителска среща. Ще се опра на Евгений. Тази година им е класна математичката. Жената е от старата школа (беше класна на моя приятелка, преди 2 000 години), хлапето я харесва много. Обяснявала ключа на задачата, а сметките ги оставя да си ги правят после сами. Изпитва ги устно на дъската и моята е много доволна.
По бел входното е било мини пробен изпит - без преразказ. Преразкази не правят, за 5 клас имат 2 бр. на миниатюрен текст, за 6 клас, хайде да са 3 бр. За сметака на това от школата им дават по един за всяка седмица. Прави се по формата. Досега има два оценени.

Бързо оздравяване на всички мъници Simple Smile

# 118
Бързо оздравяване на всички болни и бързо наваксване в училище!
При моята седмокласничка всички входни минаха и вече има оценки. Ядосвам се, че е много умна, но много време си губи с висене на телефона. Освен това си мисли, че всичко знае и всичко е много лесно и няма нужда да полага големи усилия, което може да и изиграе лоша шега на НВО.

# 119
Бубче, мерси за темата Flowers Hibiscus
И дъщеря ми днес не е на училище, аз също съм болна!Иначе входните нива минаха и при нас /не съм особено доволна,но дано се стегне по нататък/, учи,учи и точно на теста "гипс".
На 20 октомври ще ги водят на екскурзия в София да видят "Музейко" -40 лева за един ден,малко много ми се виждат,ама ще ходи-мерак голям за този "Музейко" и какви са тези екскурзии все в неделя не знам, някой има ли да е като нашето училище?

Общи условия

Активация на акаунт