Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител? - тема 2

• 14 629
  • 126
  •   2
Отговори
# 105
Вземете си Homa
На колелца е и много лесно се обслужва.

# 106
А HOMA  как е спрямо характеристиките на TWE? Някой има ли сравнение?

# 107
Благодаря ви за отговорите и насоките. Все пак поръчах TWE ALPHA Q13, а въпроса с местенето мисля да реша с подвижни колелца, тези които са за преместване на тежки мебели.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:57 от vatomo

# 108
Давам отзив за малък обезвлажнител - Finlux, това е марка на Зора. Взех го за 130 лв. на намаление, наистина е малък, но ми върши работа.

Контейнерчето му събира 1 литър или до 750 мл на ден. Няма показатели и настройки за влажност на въздуха - пускаш и колкото изсмуче, толкова. Има три степени и филтър, така че поне въздухът, койти изсмуква, излиза с по-малко прах.

До банята събира една чашка вода след като се изкъпем, аз го оставям за час-два. В спалнята - първо събира, събира, после уж намаля, на следващия ден пак го пуснах и отново събра доста. Конденза по стъклата намаля чувствително, почти няма вече. Като цяло въздухът се усеща по-приятен, по-лесно се топли, не е толкова влажно-тежък, както го усещах. За парите си е супер и мога да го разнасям - около 3 кг. е само. Минус - максимум 20 кв. м покрива, слаб е за тежка влажност и не можеш да регулираш на какъв % влажност да спре.

# 109
Моето TWE май се развали. Много малко вода събира вече. Даже и за седмица не напълва резервоара. Единствената разлика е, че махнахме сушилнята, която преди беше до него, но все пак от банята има достатъчно изпарения.
Не знам с какво да измеря влажността, за да го тествам. Другият вариант е да го затворя в банята след къпане и да видя дали ще изсуши нещо.

# 110
Не се е развалило. И моето е така. Просто е свалило влажността и сега се включва само да поддържа.

# 111
Мерси! Датчикът често дава влажност около 40%, което ми се струва много ниско.

# 112
И у нас е толкова, но имам две уредчета, които я меря по стаите. Така че показанията им съвпадат с тези на обезвлажнителя.

# 113
От Тему за смешна сума си взех влагомер с термометър. Опитайте да мерите и с уред, да сравните стойностите с електрическия обезвлажнител.
Скрит текст:

# 114
Благодаря, това е добра идея!

# 115
Благодаря, това е добра идея!
Такива станциики, заедно с часовник има в Лидъл за 11 лв

# 116
Да дам отчет, че не е развален. Явно наистина е нямало влага. Затворих го в банята след къпане и набързо напълни контейнера.
Махането на сушилнята  оказа доста голямо влияние.

# 117
Махането на сушилнята  оказа доста голямо влияние.
Старата ни сушилня правеше много влага, оказа се, че липсват някакви изолации ли беше, не помня вече (бяхме я купували втора ръка и явно някой ги беше махнал). Новата въобще не вдига влажността.

# 118
Нашата не вдига толкова влагата, като работи, но аз я отварям по 1-2 пъти, вадя някакви по-фини неща, които не искам да се сушат до края и така постоянно излиза влага.

# 119
  • Sofia
Втора година сме с TWE Alpha Q13, много сме доволни. Преди това сме имали разни малки, разликата е огромна. Тегли страхотно и най-после не ми текат вадички по прозорците. Особено през зимата беше много неприятно, а сега нямам нужда нещо да попива под прозорците.

Общи условия

Активация на акаунт