Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 660
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Покажи го тук, може да поназнайваме нещо. Grinning

ето
https://www.homes.bg/as1171182

с риск някой да ми го открадне Satisfied
или да види някой от агенцията, че го обсъждам
За мен цената е висока за това което се вижда на снимките. Освен това квадратурата е малка. Паркомясто в цената ли е?
Принципно 1ви етаж е кофти, и винаги са по евтини.

Да има си паркинг, беседка и площадка навън Laughing благодаря

# 346
Отивам да го капарирам и открадна

# 347
  • In transit
Покажи го тук, може да поназнайваме нещо. Grinning

ето
https://www.homes.bg/as1171182

с риск някой да ми го открадне Satisfied
или да види някой от агенцията, че го обсъждам
За мен цената е висока за това което се вижда на снимките. Освен това квадратурата е малка. Паркомясто в цената ли е?
Принципно 1ви етаж е кофти, и винаги са по евтини.

Да има си паркинг, беседка и площадка навън Laughing благодаря
И аз на същото мнение като Лъки. Има и някаква уловка в тази оферта. Така мисля.

# 348
кажете тогава някой сигурен строител да разгледам, но ми се иска вече да му наближава получаването на акт 16

# 349
Дано да е наистина топъл на първи етаж, а и както не е затворен комплекс няма ли опасност от кражби?

# 350
Дано да е наистина топъл на първи етаж, а и както не е затворен комплекс няма ли опасност от кражби?

Ами в това време беше тоста топло вътре, не се крадяло, защото наоколо били богаташки блокчета, къде е логиката не знам ама... съседните тераси дори не бяха остъклени.

# 351
"Топъл" апартамент е някакво брокерско изказване. За да е топъл, трябва да е среден отвсякъде. от долу да живеят хора и да отопляват, от горе да е напълно покрит, без открити тераси. На етажа от двете си страни да е между други апартаменти, да няма външни стени или на калкан. Сградата да е населена. Не да сте само вие. Тухла, обаче с изолация като хората, не със стериопор слаган от мангали. Изложението да юг, изток. Така разбирам аз топъл апартамент.
Няма как, първи, приземен, партерен или сутерен да е топъл.
Както и да е, сори за офф-а. Laughing

# 352
"Топъл" апартамент е някакво брокерско изказване. За да е топъл, трябва да е среден отвсякъде. от долу да живеят хора и да отопляват, от горе да е напълно покрит, без открити тераси. На етажа от двете си страни да е между други апартаменти, да няма външни стени или на калкан. Сградата да е населена. Не да сте само вие. Тухла, обаче с изолация като хората, не със стериопор слаган от мангали. Изложението да юг, изток. Така разбирам аз топъл апартамент.
Няма как, първи, приземен, партерен или сутерен да е топъл.
Както и да е, сори за офф-а. Laughing

Както и да е аз ще го ползвам лятото хах не ме интересува дали е топъл зимата, това не е най-важното, продължавам да търся и разследвам, благодаря ви за съветите и включванията.

# 353
Дали има акт 16, както и сатут се виждатв нот акт. Просто е.
Не съм съгласна. Не винаги е записано в нот.акт. Много зависи на кой етап от строителството кога е прехвърлена собствеността.

# 354
Не съм съгласна. Не винаги е записано в нот.акт. Много зависи на кой етап от строителството кога е прехвърлена собствеността.
Статута трябва да си го пише, независимо от етапа на прехвърляне. Ако сградата не е чисто нова, бих искала и копие от документа за въвеждане в експоатация.

# 355
Относно обсъжданата оферта на Бриз, на пръв поглед изглежда ОК, за търсещ всичко да е готово, но за мен има и минуси. Най-големия минус е първи етаж- шум( особено при наличие на беседка), липса на гледка и простор( гледам, че има и някаква пътека минаваща под прозорците на първите етажи), също първите етажи не са толкова светли, колкото по-горните, изложението на апартамента също не стана ясно, както и квадратурата от 55кв, дали е ЧЖП или с общи части. От малка кооперация, строена през 2008-2009, като цяло не очакваме добра топло- и шумоизолация, както и качествени дограми, затова хората масово продават имотите си там. Инфраструктурата, разстоянията до спирките на обществен транспорт, предвижването през зимата по непочистените, заледените, разбитите улички на Бриз е отделна тема. Също първи етаж, на тази цена, не е добър вариант за инвестиция, обзавеждането ще се амортизира, а апартамента на нисък етаж си остава за вас.
Най-много оферти за продажба са точно в Бризовете, пък изобщо не е най-населен квартал в града.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 10:39 от Cattley

# 356
  • Варна
Госпожа, и да Ви го кажа файда няма да има, но да пробваме. Бързо и хубаво не са на един рафт. Няма как да купите апартамент на вторичен пазар или във сграда почти пред завършване и да е хубаво. В първият случай е възможно, но много скъпо. Това което излиза на вторичният пазар или има нужда от ремонт или е с компромиси или пък понеже е супер и хората му търсят парите. Ако някой продава спешно и на много ниска цена апартамента няма да стигне до клиент изобщо. Ако купувате във строеж преди акт 16, то всичко хубаво е купено вече. Моят съвет - вземете си в сграда, която предстои да се построи, изберете етаж, квадратура, изберете достъп и паркиране. Забравете за тия амортизирани клаустрофобични квартали които споменахте, те са стар рефрен с който освен да се похвалиш, че си купил на центъра и "центъра си е център" друг дивидент няма. А и от хвалби няма дивиденти, най много да го получиш много в "центъра" от някой доброжелател.

# 357

Както и да е аз ще го ползвам лятото хах не ме интересува дали е топъл зимата, това не е най-важното, продължавам да търся и разследвам, благодаря ви за съветите и включванията.
Щом ви е по джоба, взимайте го, но да знаете ще си остане вечно ваш, защото на тази цена няма да може да се отървете от него, ако мухъла в банята тръгне и на другаде.

# 358
Госпожа, и да Ви го кажа файда няма да има, но да пробваме. Бързо и хубаво не са на един рафт. Няма как да купите апартамент на вторичен пазар или във сграда почти пред завършване и да е хубаво. В първият случай е възможно, но много скъпо. Това което излиза на вторичният пазар или има нужда от ремонт или е с компромиси или пък понеже е супер и хората му търсят парите. Ако някой продава спешно и на много ниска цена апартамента няма да стигне до клиент изобщо. Ако купувате във строеж преди акт 16, то всичко хубаво е купено вече. Моят съвет - вземете си в сграда, която предстои да се построи, изберете етаж, квадратура, изберете достъп и паркиране. Забравете за тия амортизирани клаустрофобични квартали които споменахте, те са стар рефрен с който освен да се похвалиш, че си купил на центъра и "центъра си е център" друг дивидент няма. А и от хвалби няма дивиденти, най много да го получиш много в "центъра" от някой доброжелател.

Благодаря за мнението аз казах, че приемам и критики и препоръки, нали затова е темата, всеки да си изкаже мнението, ще опитам да намеря сериозен строител и да разгледам офертите, но дали ще случа на такъв не се знае, затова писах за препоръки за такива фирми, като гледам сте запознати повече от мен, благодаря.

Едит - Мнения за строителна фирма Нектон?

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 16:03 от didkatd

# 359
Статута трябва да си го пише, независимо от етапа на прехвърляне. Ако сградата не е чисто нова, бих искала и копие от документа за въвеждане в експоатация.
Ако бяхте прочели по-горе преди да отговорите, какво съм написала, може би щяхте да разберете за документацията, акт 16 и удостоверението. 😁 Статут се променя и по време на строителство, и след него, не случайно има екзекутивна документация и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт