Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 467
  • 737
  •   2
Отговори
# 570
  • Варна
За да звъниш, да ти кажат, че е продаден и да започнат да ти предлагат налични към момента имоти...

Иначе аз да се 'оплача', че въобще не съобразих да купя поне още едно парко място. Има все още няколко свободни в 'блока ми', които са на цена х2 от момента, когато аз купувах. И ще ги продадат на хора, живеещи в района, защото имало голям интерес. Та сега осъзнавам, че лесно можех да направя 3-4к евро, или да си го държа и да го давам под наем за 80-100лв на месец, пак мисля, че нямаше да липсват кандидати. Ама каквото такова, да сме живи и здрави...

# 571
Добре де то тогава наистина излиза че само в строеж и от строител са реалните оферти на всички агенции а и изобщо . Има и друго да предположим един обект в строеж е хванат от агенция Х и агенция У да му предлага един и същ имот на паЗара. Примерно се купува от клиент на агенция У ...... но тва не се сваля от другата агенция т.е те дори и там брок.агенции нямат представа за актуалноста на офертите . Бил съм свидетел как брокер звъни на момента да ,,пита” още ли го има апартамента Simple Smile . Никой нищо не регулира ....

# 572
За да звъниш, да ти кажат, че е продаден и да започнат да ти предлагат налични към момента имоти...

Иначе аз да се 'оплача', че въобще не съобразих да купя поне още едно парко място. Има все още няколко свободни в 'блока ми', които са на цена х2 от момента, когато аз купувах. И ще ги продадат на хора, живеещи в района, защото имало голям интерес. Та сега осъзнавам, че лесно можех да направя 3-4к евро, или да си го държа и да го давам под наем за 80-100лв на месец, пак мисля, че нямаше да липсват кандидати. Ама каквото такова, да сме живи и здрави...
Мързи ме да видя на сайта, но на какви цени са сега свободните ПМ?

# 573
  • Варна
Има едно на 6000, има няколко по 8к, 12к и стигат до 13.5к. Ама като съм заблеян и не съм мислил навреме.

Иначе в тая професия регулации няма от никъде, всеки си прави каквото иска. И не, не са реални само от строител или в строеж. Има и други. За това е най-добре да си намериш брокер, а не агенция, който да е препоръчан като добър и съвестен. Да знае какво точно търсиш, до какви пари, в кой район и да търси точно това, а не да те води на огледи на неща, които не са ти в таргета.

# 574
Има едно на 6000, има няколко по 8к, 12к и стигат до 13.5к. Ама като съм заблеян и не съм мислил навреме.

Това за 6, ако не е до някоя дебела колона, защо не го вземеш. Ще го даваш под наем на съседите от панела. 100кинта мисля, че ще му се вземат. Ако предплати за година -80  Wink

# 575
  • Варна
Не, не. 10 години да се изплаща. Трябваше да се действа, когато бяха по 3-3.5. Ама като нямаше кой да ме светне... Simple Smile)

# 576
  • In transit
Ама вие сега сериозно ли? Кой ще дава 100лв за наем на паркомясто? Ако е гараж бива, но това са много пари за едно паркомясто под наем. Поне при нас в Левски толкова вървят. Паркоместата са по 50лв. На Чаталджа гаражите също са по 80-100лв.

# 577
  • Варна
Като те напишат 2-3 пъти катаджиите, че си спрял неправилно и платиш 150-200лв глоби и тия 80-100лв за парко място ще ти се виждат малко. В момента навсякъде са пропищели, явно искат да пълнят бюджета на общината, полицаите са озверели и масово се сурвака, дори и по малките и запушени улички...

# 578
  • In transit
Ако спреш на тротоара или на улицата? Не съм забелязала около нас да пишат глоби, освен, че разчистиха по-големите артерии, но то беше крайно време.

# 579
  • Варна
В района, в който живея сега /генералите/ тази седмица имаше жътва. Да, спира се на тротоар, от повече от 20 години. И не, не се пречи за влизане във входове, не съм чул някой комшия да се е оплакал. На другия тротоар пък дори няма къде да отидеш, т.е. там пешеходци така или иначе не вървят. Но всички бяха с честитки от по 50лв. Ами да го бяха направили синя зона, както се говореше, поне тия, които идват и си спират колите за през деня или за няколко дни...та тях нямаше да ги има и ситуацията може би щеше да е по-нормална. Всичко е объркано в тоя град. Пишат се глоби, паяците шетат /станаха 5 и не се спират, няма делник, няма празник/. Ами да го правят, но да имаш алтернатива, паркинг направи ли се някъде, освен на морска гара? Не. Градския транспорт удобен ли е, чист, топъл/хладен, за да го ползваш с удоволствие - Не. Ами да оправят тия неща и тогава да започват да пишат глоби, с това нищо не правят, освен да взимат на хората парите, проблема си остава.

# 580
Навсякъде пишат, а по сигнал и паяк пращат, така че добре е да има къде да си спреш возилото на сиурно.

# 581
  • Варна
Зор е с паркирането. При нас едни комшии искаха да дадат гаража си под наем за 80-100 лв, но никой от съседите не се нави - предпочитат да спират един върху друг, да се карат, но не и да си осигурят спокойствие. Иначе, всеки втори апартамент в блока има по две коли... Типично български манталитет.

# 582
Весела Коледа на всички много успешни сделки и имоти за 2020.

# 583

преди да купиш в тази сграда погледни таксата за поддръжка. Мисля че за 100 кв апартамент излизаше около 100 евро на месец. И помещенията изглеждат доста тясни.

# 584
Щом е 100 евро месечно значи включва охрана и почистване. Не мисля, че за бъдещите собственици ще са проблем тези пари. Има много хора, които предпочитат да дадат някой лев за спокойствието на семейството си. За спалните си прав, че не са широки, но хола изглежда доста просторен.

Общи условия

Активация на акаунт