Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Имаме много близки приятели с добро материално благосъстояние които купиха там апартаменти на децата си. Споделиха през смях че от охранителната фирма  на комплекса им искали дубликати от ключове на апартаментите за всеки случай ако има пожар авария теч други  проблеми. Техния коментар бил - а не искате ли и шифрите от сейфовете ни. Овен това им искали тези такси  поддръжка за пет години напред ....представете си. Общо взето смях смях но бяха възмутени. За тях парите не са проблем но казаха че се чувстват като брашнян чувал.

# 586
Щом е 100 евро месечно значи включва охрана и почистване. Не мисля, че за бъдещите собственици ще са проблем тези пари. Има много хора, които предпочитат да дадат някой лев за спокойствието на семейството си. За спалните си прав, че не са широки, но хола изглежда доста просторен.

Това на снимката сигурно ще е доста повече от 100 евро на месец. Мисля че беше около 10 евро на квадрат годишно. Също така цената му мисля че е повече от 1500е/кв. Те на най- ниските етажи май бяха по 1500. По принцип няма лошо ако получаваш нещо в замяна за тези пари и ако някаква част отива във фонд където да се трупат за непредвидени разходи и ремонти.

# 587
  • In transit
_re_ge, това е изискване на повечето затворени комплекси. В някои даже и договор трябва да подпишеш при закупуването на апартамента, с който се съгласяваш с доста неща, вкл. и копието на ключ. Затова е хубаво да се четат документите преди закупуването на имот.

Нико, тази снимка е разтеглена. Сигурна съм, че не е чак толкова голяма тази дневна. Брокерите са майстори на фотографията.

# 588
Neymar09, прав си, че апартамента от снимката няма да е по 100 евро на месец. Май са дали най-големия апартамент, който е с няколко спални и е 268 м2. Щом таксата е по 10 евро м2 годишно значи тези хора ще плащат по над 220 евро месечно. Но имайки предвид, че този имот струва 500 000 евро вероятно тази месечна такса няма да ги бутне. Mikkey, по принцип си права за брокерите, но май в този случай не е така. Спалните не са разтеглени, което значи, че и хола не е.

# 589
Абе хора кой ще даде 500 000 Е за такова нещо само някой от тея вашите ТИМ може би . На Маями за такива пари цяла къща с 4 спални и 3 бани може да си вземеш .

# 590
Няма да се плашиш, пари бол като вестници.
500к евро би дал само някой тъп олигарх или някой да си ги изпере.
И говорим за 500к евро за апартамент в Кал-на оп Вар-на, не за къща и при това апартамент  по БДС..
А месечната такса на такива може и 500 евро да е, какво значение има някаква цифра

# 591
Може вече да е обсъждано тук, но съм пропуснала. Днес видях този проект в Кайсиева градина. Може ли да споделите мнение. Благодаря предварително

# 592
Абе хора кой ще даде 500 000 Е за такова нещо само някой от тея вашите ТИМ може би . На Маями за такива пари цяла къща с 4 спални и 3 бани може да си вземеш .

Те тимаджии си строят имотите не си ги купуват от други Wink

Всъщност - параходчии; добричлии-зърнопроизводители и някой руснак.
Друг е купил за инвестиция - лятото вече имаше обяви в букинг и airbnb за нощувки в тази сграда.
Все пак това е ТОП локацията на Варна
Явно си има купувачи за "нормалните" жилища, щом са останали само 3-4 апартамента свободни тези големите, нависоко, скъпарските.
Холовете ( дневен тракт ) са големи, спалните са такива каквито са в НС 14/16 кв.м. , Б/Т са големи. Таваните са сигурно 3м.
Тази помпозност на сградата ми е неприятна.

# 593
Ужасен е тоя архитектурен стил. Сещам се за една сграда под шишковата - хем по-близко до Морската, хем по-приятен изглед. Цените малко надолу, само че няма гледка. Ходих да видя един приятел дето го довършва неговия там.

# 594
По принцип няма лошо ако получаваш нещо в замяна за тези пари и ако някаква част отива във фонд където да се трупат за непредвидени разходи и ремонти.

Но тези новопостроени сгради нямат ли някаква гаранция , все пак са новопостроени, какви непредвидени разходи по ремонт може да има.  Имам приятелка на която й се стори апартамент в сградата под паметника на българосъветската Дружба,  но от страната към булевард Левски. Строителя им е обещал в договора Н-години гаранция. Пиша Н защото не съм се заслушвала каква е точно цифрата. Но не беше само 2-3. Но си имат такса поддръжка на квадрат.

# 595
Тази сграда си е като онези торти Червено кадифе на Неделя. Изобщо не подхожда на околните сгради.

Нашият апартамент щеше да е готов през декември, но още седи и си чака акт 15. Полага ни се обещетение в размер на 10%, но не съм запозната с процедурата и дали изобщо си заслужава.

# 596
  • In transit
lion_queen__, как да не си заслужава...това са си 10%. Търсете си ги. Консултирайте се с адвокат. Те може и юли 2020 да не вземат акт16.

# 597
Всички строители са длъжни да дават минимални срокове за гаранции. Има една наредба, която определя за какъв период кое и колко години да е-5г.,10г.

# 598
  • Варна
Ако не се лъжа,по закон е 5 години за сградата и 10 години за покрива (може и обратно да е ).

Излезли са новите разрешения за строеж ( от 21 стр. до края ) http://agup.varna.bg/index.php/registers/2013-04-23-07-00-18/raz … za-stroezh-2019-g

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 11:18 от Мъж с пушка

# 599
По закон е едно, на практика друго.
Не един и двама познати са се видели в чудо да си търсят гаранцията..

Общи условия

Активация на акаунт