Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 712
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Лъки хващаш се за думи , но реално всеки иска да избяга от панел на който му е изтекъл срока на годност вече. Извинявай ще използвам обаче значи да твърдиш че панел е по добре от ново строителство е все едно да твърдиш че да спиш  с изсипана  лелка е като  с манекенка ( без да предполагаме че километража им е един и същ горе долу ) , е колко и да е секи щи каже че едното лови окото другото е примирение . Или да караш 15 годишна кола и да е сравняваш с със среден модел нова , Няма как да стане ти що не купи обновен панел а се  хвърли в Лимонадата  !!!?  Никой нормален не би купил панел и то на завишени цени където е по добре да си вземеш нещо ново
Пешо, върни се да прочетеш какво съм писала за панел. Цитирай къде съм казала, че е по добре от нова тухла, и сме 1;1 за виното.  Wink

# 301
Лъки, сигурно заради панелите. Joy
Хората се депресират!
Панелите може да пречат само на някой расъл в нивите.  Mr. Green

Аз навремето имах една съученичка, живееше до училище(на Нептун) и често и ходех на гости. Супер мега як апартамент, панел. Още го имат, дреме и че е панел, на 5 мин от плажа и входа на морската.

Ами то си има и тухла на 5 минути до плажа и морската. Най- голяма грешка за мен е някой да купи панел заради добър ремонт от вътре и лъскави мебели. Има една приказка да сложиш червило на прасе и тя важи с цяла сила за ремонтиран панел. Хора които живеят постоянно във Варна са свикнали и не им прави впечетление така че не очаквам всички да ме разберат. Аз лично като пусна търсачката цъквам кутийката за тухла и панелите изобщо не ги гледам.

# 302
Лъки хващаш се за думи , но реално всеки иска да избяга от панел на който му е изтекъл срока на годност вече. Извинявай ще използвам обаче значи да твърдиш че панел е по добре от ново строителство е все едно да твърдиш че да спиш  с изсипана  лелка е като  с манекенка ( без да предполагаме че километража им е един и същ горе долу ) , е колко и да е секи щи каже че едното лови окото другото е примирение . Или да караш 15 годишна кола и да е сравняваш с със среден модел нова , Няма как да стане ти що не купи обновен панел а се  хвърли в Лимонадата  !!!?  Никой нормален не би купил панел и то на завишени цени където е по добре да си вземеш нещо ново
Пешо, върни се да прочетеш какво съм писала за панел. Цитирай къде съм казала, че е по добре от нова тухла, и сме 1;1 за виното.  Wink

Супер мега як апартамент, панел. Още го имат,   .... !!!!!!

Рекламираш панел очевидно е вино испанско пия за червено или италианско за бяло .  Мен така ми звучи за ново не си казвала такива суперлативи ,а то и няма как де като знаем качеството и изпълненията какви са им повечето. Явно тоя панел е толкова як на твоите приятели че ме биха го и продали под 1300 Е кв , странното е че има хора дори биха го купили за такива пари заради Локейшъна , не казвам че квартала е лош ама за солидни пари панел .... да не забравяме и колко студено е там зимата тия плочи изтиват супер бързо  , лятото пък сигурно става парник . Не съм живял в такова нямам и намерение да се хвърлят пари на вятъра  . Питай във форума кой за солидни пари за Варна би се хвърлил да купува панел и сама си направи изводите .

# 303
Панел бих купил, само на под 50% от цената, спрямо нов на идентично място.
И аз се чудя кой луд ги купува на тези цени.

# 304
  • Варна
1300 евро квадратен метър

Това за кой етаж е? За мене разумна цена за тази сграда на това място на  този етап на строеж е около 1100 е/кв.

Запитването ми бе за апартамент на 11 етаж- 99 квадрата мисля беше.

# 305
1300 евро квадратен метър

Това за кой етаж е? За мене разумна цена за тази сграда на това място на  този етап на строеж е около 1100 е/кв.

Запитването ми бе за апартамент на 11 етаж- 99 квадрата мисля беше.

Той май апартамента който е 99 квадрата е вътрешен. Предполагам че тези с морско изложение са били по- скъпи.

# 306

Скрит текст:

Рекламираш панел очевидно е вино испанско пия за червено или италианско за бяло .  Мен така ми звучи за ново не си казвала такива суперлативи ,а то и няма как де като знаем качеството и изпълненията какви са им повечето. Явно тоя панел е толкова як на твоите приятели че ме биха го и продали под 1300 Е кв , странното е че има хора дори биха го купили за такива пари заради Локейшъна , не казвам че квартала е лош ама за солидни пари панел .... да не забравяме и колко студено е там зимата тия плочи изтиват супер бързо  , лятото пък сигурно става парник . Не съм живял в такова нямам и намерение да се хвърлят пари на вятъра  . Питай във форума кой за солидни пари за Варна би се хвърлил да купува панел и сама си направи изводите .
Добре мързеливецо, не ти се чете ясно ми стана.
Писах в преди това, че мразя панели.
Този на Нептун тогава беше със супер ремонт вътре, подово отопление (за края на 90те си беше хит, сега е набутвация),бани със цветни плочки  Laughing,
 огромни стаи, 2 бани, 2 спални, 3 големи тераси...Тези блокове там са строени за "специални" хора, който е от Варна знае за какво говоря.
Ти ми кажи кой със солидни пари в София си купува панели. Grinning Доста хора са се прежалили, да ти кажа под секрет.

# 307
Някой знае ли какво ще има над Ледената пързалка в Младост, стои заградено, а май не се копае... Rolling Eyes

От сто години стои, почнаха да строят зала за тенис на маса и спряха.

# 308

Скрит текст:

Добре мързеливецо, не ти се чете ясно ми стана.
Писах в преди това, че мразя панели.
Този на Нептун тогава беше със супер ремонт вътре, подово отопление (за края на 90те си беше хит, сега е набутвация),бани със цветни плочки  Laughing,
 огромни стаи, 2 бани, 2 спални, 3 големи тераси...Тези блокове там са строени за "специални" хора, който е от Варна знае за какво говоря.
Ти ми кажи кой със солидни пари в София си купува панели. Grinning Доста хора са се прежалили, да ти кажа под секрет.

Като има балъци ще има и рибари. Да те светна че който живее в панелно гета не е софиянец а е дошъл от Софийско я от прованса . Не ги знам тея специални хора в Нептун ама незнам и такива специални да живеят в панели в Оборище или Лозенец , що там няма  !! Или около народното събрание а всичко е строено в ниви , тресавища и папур . Явно им е свършила тухлата във Варна по тва време и са изляло малко бетон на нрподходящо място. Пак не ангажирам никой за мен това е най-грозното и некачествено строителство появявало се някога .... евтино и бързо какво да се очаква !!!

# 309
  • Варна
Панел не бих взел по две причини. Едната е защото в много от тях хората са на доизживяване и са се изоставили сериозно. Задръстени коридори и площадки, миризми. С извинение някой пенсионер дето няма мотивация да си мие ръцете като си бърше гъза после ще пипа входната врата, която и някое детенце дето си бърка в устата ще пипне след това и ще лепне всичко дето дъртия носи от десетилетия. Нарочно го написах толкова нагледно да си дадете сметка. Аз лично като ходя в кооперацията на баба ми, която не е панел изпадам в депресия, там е като болница...хора в последни статии на болестта си отпред...една баба не се къпе никога и ползва кофа за нуждите си и.т.н.

# 310
Не по темата но голяма част от панелките вече са в етап на преминаване на пенсионерския период. Съгласна съм обаче с казаното горе. Примерно ние сме 15 апартанента. Преди 20 години бяхме две млади семейства. Беше ужас, дори бяха спрели осветлението на стълбището и в асансьора. Беше сложно но мина , сега сме 11 млади семейства и е песен. Направихме саниране, ремонт, домофон и пр. Верно панелка е , но разположението на стаите , квадратурата,  смислеността е плюс в някакъв аспект по сравнение и с много новостроящо се тухлени премислици предлагани на пазара. Последно гледахме дневна с телевизор сложен пред прозореца , просто защото нямаше други място. Верно, че за високата ценова категория има ново строителство с холове дето можеш да играеш голф и прочие удобства и широти, но е работата на кантар - дали да се заробваш с изплащане.

# 311
Някой знае ли какво ще има над Ледената пързалка в Младост, стои заградено, а май не се копае... Rolling Eyes

Не са сто години. Миналата година събориха магазин СБА и заградиха, но още няма строеж.

# 312

Не са сто години. Миналата година събориха магазин СБА и заградиха, но още няма строеж.

Така трябваше да кажеш - на мястото Бурлекс / СБА. То така се води на езика на живущите в младост понеже е ситуирано между блоковете а не над ледената пързалка. Над ледената има едно друго заграждение с започнат но недовършен строеж на огромно хале.
 На мястото на магазина нещо се забавя т нещата, Оградено е но така стои. Последния път като минавах още нямаше дейност.

# 313
  • Варна
Лъки нали купи вече, за какво ти трябва още?

# 314
  • In transit
Не по темата но голяма част от панелките вече са в етап на преминаване на пенсионерския период. Съгласна съм обаче с казаното горе. Примерно ние сме 15 апартанента. Преди 20 години бяхме две млади семейства. Беше ужас, дори бяха спрели осветлението на стълбището и в асансьора. Беше сложно но мина , сега сме 11 млади семейства и е песен. Направихме саниране, ремонт, домофон и пр. Верно панелка е , но разположението на стаите , квадратурата,  смислеността е плюс в някакъв аспект по сравнение и с много новостроящо се тухлени премислици предлагани на пазара. Последно гледахме дневна с телевизор сложен пред прозореца , просто защото нямаше други място. Верно, че за високата ценова категория има ново строителство с холове дето можеш да играеш голф и прочие удобства и широти, но е работата на кантар - дали да се заробваш с изплащане.
С подчертаното не мога да се съглася! Това са някакви градски легенди за новото строителство вече. Като казвам НОВО, обаче визирам именно такова, т.е строено последните 4-5 години макс. А не строени сгради в зората на демокрацията, за които имам усещането, че даже и архитекти не са правили плановете, защото не може да има толкова недомислици.
Търсихме си апартамент много време. Толкова апартаменти съм обиколила, разгледала, че на моменти ми се ревеше. Имам и много познати, които живеят в панел. Роднина също. Ами не мога да се съглася с това за квадратурите. Един стандартен двустаен панел от "по-новите" има дълъг и тесен коридор, малка баня, тоалетна, миниатюрна Г-образна кухня ( която всички избиват към балкона за да стане по-голяма), една малка спалня не по-голяма от 12м2 и една дневна, макс 16-17м2. А забравих килера, който една приятелка са избили и разширили дневната за да стане кухня + хол. Тристайните са прилични, но в никакъв случай не са по-просторни от голямата част съвременни сгради, които се строят.
И понеже панелките са толкова "просторни" и с "реална квадратура" затова 80% от тях са прекроени от българските семейства, балконите са превърнати на стаи, а отвън голяма част изглеждат направо гротескно. Някои дори изглеждат като все едно са събрали 10 къщи от едно село и са ги поставили една върху друга. No Mouth

Общи условия

Активация на акаунт