Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 913
  • 823
  •   1
Отговори
# 360
Ние още не можем да заместим цяло хранене 😣 търси си млякото човека и това е 🤷♀
Аз също сама си гледам детето. Живеем в чужбина ,моят мъж по цял ден е на работа,хубаво че събота и неделя си е вкъщи. На мен родителите ми също са тука ,но никаква помощ не получавам,всеки си ходи на работа и това е .
На данито майка му днес най-накрая отидох до лабораторията и то защото е последния ден на направлението 😄 поне да не ходя да вися за друго пак 🤓 Та ти следващите изследвания като си ги прави като първия ти тест ли беше или само веднъж ти вземаха кръв. Аз не знам защо си мислех,че нормален тест ще е като предишния,ще изследват и първия и втория час,но се оказа ,че не е така. Резултатите ще имам понеделник ,да видим 😒
При нас е някаква лудница , от два-три дни малкия пълзи и все ходи и пипа и дърпа каквото не трябва 😂 представям си като проходи какво ще е 😄

# 361
След като виждам, че много ви се спи. Искам да си похваля моето бебе, от както стана на 2 месеца си вкарам сам неговия си режим. Уникално бебе си имам и го осъзнавам! 😊😊😊 вечер се къпем в 20:00 , сутрин ставаме в 8:00 , без да се будим за каквото и да е. В момента е на 5 месеца и половина🥰

# 362
  • Sofia
И моето изгради мн хубав режим, от който и аз съм мн доволна и спим..Вечер се къпем в 09-09:30, после хапване и заспива. Бъди се в 08-08:30 и чак тогава яде. През нощта не се буди вече за ядене и е така от около месец. Много съм доволна, макар че се чудя не е ли гладна...И със захранването се получиха май нещата, но днес осъзнах че май правя грешно въвеждането на нови зеленчуци 😒. Досега въвеждах поотделно по няколко лъжички, тя малката неискаше и мн мн да яде, пробваше и после мляко. Напоследък обаче изяжда по над 120гр пюре и днес реших да въведа и тиква. Много и хареса и изяде цели 170гр, но след това се замислих дали трябваше да и давам толкова мн тиква в началото, или трябваше няколко лъжички да пробва само...Вие как въвеждате нов продукт, по цяло бурканче или на лъжички по малко?

# 363
  • София
В началото давах по няколко лъжички. Но от 2 дни направо по 1 малко бурканче. Идеята е ако направи алергия , но пък от тиква не съм чула някой да е алергичен 😁 Аз по тая логика така дадох по цял буркан карфиол и бели моркови.
Днес му купих бисквити на хип. Тъпото е , че няма без глутен , но реших, че е голям вече 😁 Малееее тая бисквита като я засмука, като се омаза ( те се разпадат, за да не се давят децата) и като запищя като я изпусна. Видя и той сладичко в живота. Кака му и тя се вдетини , много й харесвали, почти една кутия опука. И ми вика: “ може ли да си нося в кутийка в училище и така никой няма да разбере, че са за бебета”😂😂
Моето бебе СПи по цяла нощ откакто мина на АМ, демек от около месец. Заспива в 22:00 и става в 7:00

# 364
В началото и аз давах по 1 лъжичка, после 2 и т.н., обачее вече е друго. Примерно от днес въвеждам броколи. Едно бурканче Хип тиква 125гр смесих с 4-5л. броколи, многоо се хареса, изяде си всичко, не търси мляко повече. Утре мисля да смеся каквото ми остана от броколите с нещо друго. Картоф пък отделно не съм давала, с тиква и морков само. Както и тиква, морков и картоф. До момента всичко му харесва, но тиквата е фаворит. Мисля да въведа и батат, бял морков, карфиол и пащърнак и съм приключила със зеленчуците и ще стане време за следваща консултация, след която мисля да въведа пуешко и пилешко.

# 365
  • Sofia
Благодаря за отговорите Simple Smile и аз съм въвела бая неща вече, педиатърката ме посъветва след тиквата да въведа плод ябълка и после каша следобед и чак тогава месо 🙄. Чудя се как да го направя още, но може би още един два зеленчука ще въведа и тогава ще мина на плод и каша Simple Smile

# 366
  • Варна
Моята педиатърка пък ми каза първо да въведа жълък преди месото. Аз въвеждам смесено зеленчуци и плодове : започнах с тиква, морков, ябълка и т.н като ги редувам.
За следобед Кашата първо оризова ли въвеждате?

# 367
  • София
curly,
Аз съм по твоята схема. Дадох всички зеленчуци, започнах тези ДНи плодовете, купих днес каша за другата седмица и другия месец ще е месото
Завиждам на момичетата, които споделят че децата не търсят мляко. Днес на така любимата за всички тиква рева през цялото време. Набутах му 50 гр и не издържах и му забърках АМ 😱

# 368
И аз въведох зеленчуци и плодове заедно. След тях въведох оризова безмлечна безглутенова каша, която комбинирах с няколко лъжички плодово пюре за вкус. Правя я на око, с каквато гъстота се хареса на вашето бебче. След кашата въведох две меса пилешко и пуешко ще изчакам още една две седмици и към 7месец и половина ще въведа и жълтъка трябва да се започне 1/4 като редувам през ден с месото. Така ми обясниха поне дано не греша и не ви объркам. Действам така и върви добре захранването. Вече ядем около 10 зеленчука и около 6,7 плода. С друготе меса ще изчакам може би следващото ще бъде заешко.

# 369
  • София
Дадох аз жълтък вече...ама дадох половин (така ми каза педиатъра, аз съм забравила, че преди първо давах четвърт). Дадох един ден и повече не съм давала, че от тогава е голям зие храненето. Започва да реве и не иска и не иска, само млякото търси...Оставям го няколко дни на мляко да му мине.

# 370
Момичета, може ли да ми изпратите схема за захранване и ориентъровъчно да напишете по мл АМ и по колко пъти на ден, мерси

# 371

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 00:10 от G.kehaiova

# 372
Нямам време да дишам тия дни...Дано излезе това дето ми прави детето ужасно...зъб ли ще е рог ли ще е, да избива вече, че незнам къде се намирам. Не съм много приятна личност напоследък...
Имах да питам нещо ама... не помня Joy

Поздрав за всички нас Stuck Out Tongue Winking Eye

Оставям това тук 🤣

Из дебрите на Фейсбук:
Ше ме умОрите с тия ваши комплицирани и важни равносметки. Аз па почти нищо не помня от 2017-2018-та, освен че по едно време родих (чудно, мило и прекрасно дете), после настъпи нещо като едногодишна полярна нощ, в която явно все пак съм хранила бебето и съм му давала вода и разни вещества (пащърнак, тиква, ЗАЕШКО С КОПЪР!!), щото му пораснаха зъби и чакам да проходи, може би, да се надяваме, съм се и къпала редовно, освен това успях да се подстрижа два пъти, оскубах си веждите, отидох 1 (един път) на бар за 16 минути и много ми хареса - имаше ХОРА и пиене, и всички говореха за всичко без кърмене, колики и захранване. В общи линии - прекрасна година, въпреки че сумарно помня около три дни от нея (в момента работя върху теорията, че човечеството е оцеляло и хората продължават да се размножават САМО защото жените изпадат в амок и не помнят нищо от първата година след раждането на дете - нямам друго логично обяснение как се навиваш да раждаш второ, трето, ЧЕ И ЧЕТВЪРТО, ако помниш всичко!). Благодаря на всички, които бяха до и около мен, съжалявам, ако някого нещо съм засегнала или съм го забравила, настъпила или наплюла, но такъв е периодът, хормон до хормона, майно ЛЬО - официалната нАучна данна твърди, че по време на бременност мозъкът на жената се свива с 5% и то и като без тва не ти е много, представете си кво остава - само някакви стърготини (за да ви илюстрирам - все още наричам хладилника 'радио', прибирам кафеварката в него и забравям как се наричат разни прозаични неща, като нощница и кашкавал). От 2019-та искам само всички да са здрави и да нямат сополи, също така, ако е удобно - по един 8-часов НЕПРЕКЪСНАТ сън в рамките на денонощието - не всяко, разбира се, но и да не е разпръснат в месеца... нещо средно, примерно всеки четвъртък и събота. Тва е! Приятна година и бъдете щастливи! Аз ще си стоя вкъщи, щото ако отида някъде, вероятно ще се задавя с фъстъци и ще заспя зад пердето. 😴

# 373
Ооооф и ние страдаме със зъбите... не знам дори къде точно я мъчи, че да мажа. То не, че има и ефект от мазането, ама колкото да млъкне, да се оближе и да позаспи за 5 минути... Давам Дентокинд, мажа с Дентинокс и Дентокинд, ама си е мъка... нещо по-ефикасно от Дентокинд под формата на таблеки?

# 374
  • Sofia
И ние се нареждаме с чакаме на зъбки. Горкото ми детенце, мн я тормози Sad. Аз давам Камилия и мажа с Калгел, и не съм сигурна ама май има ефект. Като че ли я облекчава и после заспива.

П.С. забравих да добавя, че още не виждам или усещам зъбче, никъде, но от два дни си дърпа ухото и косата от дясната страна. Четох някъде че това с ухото си е знак за зъбче Simple Smile. И да питам кое зъбче да очаквам първо, имали някакъв ред на излизане?

Общи условия

Активация на акаунт