Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 912
  • 823
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Моята вече 2 месеца спи само по корем. Както и да я тупна в кошарата, до минута е по корем. Първите може би 2 месеца я завъртах настрани ако не се беше оригнала, но тогава беше по-кротка, докато сега си мърда нагоре-надолу по кошарата.

# 346
Имам въпрос към мамите с момчета. Водихте ли ги на изследвания вече? Утре сме на изследвания сутринта ще му взимат кръв от пръсчето и сутринта трябва да му лепна торбичката за ороната на пишлето, та как се залепва това нещо и колко предо тръгването да го лепна , и как реагираха вашите бебчета на обождането по пръстчето? И другия въпрос след 4,5 дни започваме 7ми месец та сега сме на лактана био 1 мляко време ли е да взема лактана био 2? Май е след навършени 6 месеца.

# 347
Моя си спи от началото по гръб,въртях му главичката на страни,но постоянно имаше кой да го наблюдава.При нас беше още по-голям филм.И така си и свикна да спи,поне сега сам си я върти на страни,той се въртеше още от началото и като го сложех на страни легна се въртеше по корем и ми беше по-опасно да го сложа така,отколкото да му въртя само главичката.

# 348
  • София
Имам въпрос към мамите с момчета. Водихте ли ги на изследвания вече? Утре сме на изследвания сутринта ще му взимат кръв от пръсчето и сутринта трябва да му лепна торбичката за ороната на пишлето, та как се залепва това нещо и колко предо тръгването да го лепна , и как реагираха вашите бебчета на обождането по пръстчето? И другия въпрос след 4,5 дни започваме 7ми месец та сега сме на лактана био 1 мляко време ли е да взема лактана био 2? Май е след навършени 6 месеца.
Аз го оставям гол да легне на повивалника и, чакам да се изпишка и така събирам урина. Не лепя торбичка.

# 349
Aз мия дупето, слагам колектора и храня, оригам и прочие, и после отварям памперса да видя дали се е събрало. Слагам в контейнерчето и я нося в болницата.
От към втория месец си спи по гръб с глава настрани, като предпочиташе на ляво и трябваше да й въртя главата и на другата страна. Сега или така, или настрани спи, пак предпочита на ляво...

Моята злоядка тъкмо беше започнала да похапва уж по-добре и последните 3 дни пак мъка. От седмица + уж захранвам, тя въобще не го иска това пюре и туй то. Морков директно плюе, от тиквата преглъща максимум 1-2 лъжички. Педиатърката каза до следващата консултация да сме заместили едно хранене, но просто няма как да стане. Мъка и мъка е храненето при нас, още няма 6 кила, а на 5 месеца и седмица. И те така...

# 350
Моят спи по гръб с главичка настрани, а от известно време сам се обръща да спи на една страна като голям човек 😁.
Доорсче, може да пробваш и ЗВБ.

# 351
Здравейте! Включвам се и аз 😊
Име на бебе-Амира
Родена 28.05.2019
Тегло2900
51 см

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 21:57 от muccunkaaa92

# 352
  • София
Лепиш колектора и торбичката остава надолу в пампито. След 30-40 минути го провери. Той даже не разбира, че му отлепваш. Не е кола маска на слабини 😂
На кръвта не е гъкнал, а бая дълго се точи капка по капка от пръстчето. Но то си е до дете. На кака му по 2 човека не я удържахме.
Спи настрани като голям човек. Но шава, по цяла нощ го чувам как се мести и блъска по леглото. Обича да се завива, постоянно си дърпа одеало към него, сякаш го гушка.
the doors, моят не е злояд, но си иска и предпочита мляко. И аз нямам заместено ядене. Изяжда 125 гр зеленчук и си му правя 100 мл АМ. Плодово днес дадох за първи път и ХИч не се изкефи на ябълката.

# 353
И аз започнах захранването. Избрах морков за първа храна. Няма такъв провал 😁 плюе всичко и прави една отвратена физиономия, ако сте гледали клипчета как на бебета дават лимон да опитат... Същото е при нас с моркова 😂😂 според вас да опитам ли с друго или да продължавам да я мъча с мпркова, два дни и давах

# 354
Според мен, опитай още веднъж. При мен също беше така, пак с морков пробвах. На следващия ден се прие по-добре. Вече съм въвела морков, тиква и картоф. Утре се чудя или броколи или тиквичка.

# 355
  • София
И моя започва да проявява злоядство...а се надявах поне на едно ядящо дете...

# 356
Момичета един въпрос: имам това пюре дали мога да го дам на моя мъник? Гледам, че пише 6+ но като гледам състава тези храни вече ги яде, и много се чудя. Защо е 6+ като зеленчуците в него са от първите.

# 357
  • Sofia
Аз предполагам, че е заради пилешкото месо. Ако е въведено мисля че няма да има проблем. Вероятно и структурата му няма да е идеално гладка като пюретата за 4+.

# 358
Няма да е гладко и пюрирано, може да е по-гъсто. Месеците, до колкото знам, отговарят на консистенцията на пюретата. Поправете ме ако греша

# 359
Да и аз мисля че се однасят за консистенцията, просто не бях сигурна. Въведено е вече пиле и пуйка. Просто ги имам и мися да дам. Имам и едно, което съдържа манго с банан ябълка и манго, и за него се чудя. Вече започва 7ми месец, мисля че няма да е проблем. Хапва и пуешка супа даже и пюре в което има и грах прие ги добре, надявам се да няма проблем с мангото, пък и е в малко количество в пюрето само 15%.притеснявах се за боровинките, но много му харесват ппре с боровинка и ябълка прие го чудесно и чак мрънка за още. Мислех, че е алерген потърсих малко информация и доста се препоръчва и се харесва на мъниците.

Общи условия

Активация на акаунт