Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 907
  • 823
  •   1
Отговори
# 330
Майката е едно, свекървата е друго. На майката може да се скараш,развикаш да направиш забележка, на свекървата не.

# 331
Сами си гледаме детето понеже и ние живеем в чужбина, далеч от роднините.По точно аз си го гледам, мъжът ми излиза в 8ч сутринта и се прибира към 19-19:30ч вечерта.Аз също предпочитам да няма никой покрай мен, че съм доста сприхава отностно коментаторите😂.Трудно ми е, но донякъде си в до организация.

# 332
И аз си го гледам сама.Живеем при майка ми,но тя е болна на легло и помощ йок...Ама и не мрънкам,че някой намеши ли ми се,не съм от тия дето траят.Обяснявам как ще си направя моето,подкрепено с някои факти за които не са и чували и спират бързо да ми дават акъл.Майка ми току ми обяснява как му са студени ръцете,аз обяснявам,че не се уросяват добре крайниците при бебетата и спора свършва с крясъци от моя страна и обяснения как тя никога повече няма да ми дава акъл...ама до другия път и то за същото нещо...та по-добре да не ви се бъркат и да дават акъл.Ще си спестите години нерви и скандали,че ако е със свекърва спора и с мъжа ти ще се карате редовно,а при бебе няма нужда от излишно изнервяне.

# 333
  • София
Сама си гледам децата въпреки, че и двете баби са в София. Но те и двете работят. За 6 месеца съм го оставяла веднъж на свеки. Аз си признавам, че на нея разчитам повече от на майка ми. Тя е особена, то затова пък аз съм си оправна в живота явно.
Много е хубаво да си самостоятелен. Аз няма да ги издържа да живея с тях. 😬
Вчера му дадох да смуче банан в мрежа. Мисля утре направо да си му дам намачкан за следобяд.

# 334
Сами си гледаме детето понеже и ние живеем в чужбина, далеч от роднините.По точно аз си го гледам, мъжът ми излиза в 8ч сутринта и се прибира към 19-19:30ч вечерта.Аз също предпочитам да няма никой покрай мен, че съм доста сприхава отностно коментаторите😂.Трудно ми е, но донякъде си в до организация.
Същото и при нас -, в чужбина сами, без роднини
Сама си гледам бебето, ММ също по цял ден на работа.

Момичета, днес бебка пишка страаашно често. Дали е настинка? Дали е удачно да я изкъпя с по-топла водичка? Два чифта чорапки 🙄

# 335
Хора, знам, че сте изнервени от хормони и всичко останало, но най-добре е просто да не реагирате на коментарите и нищо да не казвате. Няма полза да се карате нито със свекито, нито с майка си заради една жилетка или студени ръце.
Нашето гледане е нито тука, нито там. Уредени сме много от към гледане, за да излизаме. През деня няма кой да ми помага.
През деня си ги гледам аз. Таткото помага много като се прибере около 17.30. Той е един от най-помагащите татковци, които познавам (пу-пу).
В майка ми ги гледа в петък и в събота вечер, за да излезем и аз да видя някакви хора освен децата.
А пък на свекъра и свекървата ги оставяме понякога в неделя за от 10 до 17ч примерно. По тяхно желание, като пропуснем 1 или 2 седмици и се сърдят. Живи и здрави да са. Че така си позволяваме кафета и разходки в неделя без "ремаркетата". Но не бих изтраяла свекърва ми да го гледа съвместно с мен. GrinGrinММ отива и ги оставя и после заедно ги взимаме. Само ще кажа, че последния пъткато ги взимахме при 20С малкият беше с боди с дълъг ръкав, жилетка, поларен суитчър и поларено одеало сгънато на 2 увит като пашкул.FlushedFlushedFlushed Сигурно е заврял милия WearyWearyFlushedSatisfiedSatisfied Но аз вече съм тренирана от баткото и знам, че ще е така.  Нищо не казвам. Ако имам нещо да критикувам, казвам на ММ да предаде. И то само за наистна важни неща, за които знам, че и той  е на едно мнение с мен. Примерно да не му дават много сладко, защото имаме тука 100 човека диабет в родата и тн. За дрехи не правя забележки. Като го взема и си го разсъбличам, нищо му няма толкова като е бил малко претоплен. В крайна сметка, ако не ми харесва да си го гледам сама, нали така. Като съм го оставила там ще си мълча и това е. Като цяло гледам много да не знам и да не питам как ги гледат докато ме няма, че със сигурност нищо няма да ми е по вкуса. Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye На коментари за температурата, облеклото и тн. обръщам глухото ухо просто. Нищо не казвам, защото знам, че хората са си от друго време. С други разбирания и няма как да излезем на глава. Усмивка и това е.
Майка ми за щастие е податлива на дресировка и вече съм я обучила от баткото още.  Там има много малко неща за критика.

Mary90, все си мисля как се оправяш. Но както съм казвала и преди, знам как - като нямаш избор, оправяш се. Какво да правиш. Първата годинка ще ти е най-зорна. После вече те се щи играя заедно, по-друго ще е. И като започне да спи бебето. Физическата почивка е много важна. Айде, лека от мен. Отивам да го храня малкия. Реших да пробвам днес да го нахраня преди да легна. Да видим дали няма да спи по-спокойно. Ако случайно се окаже, че се буди от глад. Пожелайте ми късмет, че вече не мисля нормално дори.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 23:20 от на Данито майка му

# 336
  • Пловдив
Ние се гледаме сами с ММ, но с много помощ. За щастие, и двамата работим от вкъщи, така че сме на разположение 24/7. С него сме на едно мнение за буквално всичко, така че това компенсира различията със старата генерация. 😁
Майка ми идва след работа 2-3 пъти седмично и помага с разходка или носи нещо вкусно сготвено. Свекито е далече, но идва 2 пъти след раждането за по 10 дена. ММ в командировка 2 седмици, братовчеди, леля, дядо помагаха, майка - у нас вечер, това беше най-тежко, но се изтърпяхме някак.
С мрънкането си е зор. Свек. ни убеждаваше упорито, че е по-добре секцио, въпреки нормалната ми бременност 🤔 Разбирам нейните съображения, родила 2 момчета, едното близо 5кг, след 20ч. мъки и секцио по спешност, но все пак... нормално раждане ако има как е най-добрият вариант. За кърменето на поискване бяха въпроси всякакви, тип хранителна кърма, но сега само подхвърлят от дъжд на вятър "до колко години ще я кърмиш?". За ЗВБ учудващо имам подкрепа от едната баба, но другата ме тормози със задавянето. Записах я на курс за първа помощ на деца & бебета обаче 😂
И аз като ги дам на бабите, гледам да не знам какво се случва, че се изнервяме взаимно. Те например пушат, ние - не и не ми е ок когато пушат около беба, говорили сме, но прогрес 0.
Към тези, които живеят с другото поколение или си гледат сами детето, почти без помощ от мъжете...ВИЕ СТЕ ГЕРОИ БЕ ХОРА!!!
Да се запиша все пак, че май още не съм: бебе Лили, 2. Май, 51 см, 3,450 см.

# 337
Момичета, май намерих ключа към спането. Нахраних го в 23.30 и спи като пор. Явно е бил гладен всички тия нощи. Иначе до сега да се е събудил поне 2 пъти. Проблемът сега е, че аз автоматично се събуждам около 3ч и си седя будна. Навик, к'во да прайш. Grinning

# 338
Момичета, май намерих ключа към спането. Нахраних го в 23.30 и спи като пор. Явно е бил гладен всички тия нощи. Иначе до сега да се е събудил поне 2 пъти. Проблемът сега е, че аз автоматично се събуждам около 3ч и си седя будна. Навик, к'во да прайш. Grinning
И ние сме така храним се в 23 и спи до 8 8:30, а до 23:30 сте будни ли ? Simple Smile

# 339
При нас по едно време работеше храненето в 10,30, или 11, ни вече все едно. Става на три часа и това е. И си яде.
Днес след поредното будене в 5, почваме да ядем, а ММ в просъница пита - аз в колко ставам за работа 🤣🤣🤣 Не знае да спи ли, да става ли. Доста сме изнервени, защото няма време за нищо. Моята помощ е един път седмично от баба й за няколко часа - но това по-скоро е разнообразие. Тъй че сами, колкото можем!

# 340
При нас всички роднини са близо. Ние живеем в Банкя, лятото голям зор свекъра и свекървата да си довършат къщата и те в Банкя, че да са близо и да им ходим на гости ( сега представете си ние си имаме двор, тревичка, шезлонги и свеки ме кани с бебето да идем при тях на терасата да си правим слънчеви бани?!?!). Нашите си кротуват в Белите брези.

Ние с ММ си гледаме детето, оставяли сме я два,три пъти на майка ми и баща ми като по-младите баба и дядо. Да стане по-голяма и ще я даваме, както казвате вие да не знам точно как я гледат, че да не се разправяме. За сега я кърмя и честно казано нямам търпение поне едно хранене да й заместя, че да може като бял човек да ида някоя събота я на маникюр, я на кола маска, уууу или на кафе с приятелка (размечтах се Grinning )

Въпрос към вече захранилите и кърмещи. При първите опити как процедирахте - първо на гърда и после пюрето или обратното?

# 341
Не кърмя, но моя съвет е първо пюре. И то да не е прегладняло бебчето, защото може да откаже пюрето. После мляко/гърда.

# 342
Здравейте мами, слагате ли все още бебета да спят на една страна? Аз все още слагам и подпирам гръбчето, но откакто започна да се преобръща активно, се върти постоянно. Предпочита да спи по гръб, а аз постоянно ставам да го завъртам настрани. Дали не се филмирам с това спане по гръб? Моля споделете как спят вашите бебоци.

# 343
Здравейте мами, слагате ли все още бебета да спят на една страна? Аз все още слагам и подпирам гръбчето, но откакто започна да се преобръща активно, се върти постоянно. Предпочита да спи по гръб, а аз постоянно ставам да го завъртам настрани. Дали не се филмирам с това спане по гръб? Моля споделете как спят вашите бебоци.
Моя през деня спи по гръб а през ноща си се обръща на една страна Simple Smile

# 344
  • София
Моя спи и по гръб и по корем. Подпирах го само първия месец.

Общи условия

Активация на акаунт