Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 931
  • 823
  •   1
Отговори
# 435
ditmade мен от плуването малко ме е шубе - хем колко е чист басейна, хем тя няма още всички ваксини. Аз от години избягвам да влизам, но исках да ходи малката с баща си. За София поне варианти има.

Rennniii и аз като теб днес съм на картоф. За 10 минути успях да й набутам 5-6 лъжици, ама пак мъка - едни муцуни, едно бутане на ръката с лъжицата... утре пак, на вас успех!
Мерси ,на сила стават нещата след всяка лъжица мръщене :Д ако и днес не му хареса само два дни ще му дам или ще дам смесено, защото картофа наистина си е безвкусен
Аз картофа по скоро го слагам като основа. Най го харесва с морков. Или с тиквичка. Много е хубаво пюрето на хип с картоф и морков. Почти всеки ден има картоф в менюто. Ако хапвате и месо много добре се съчетава с катофи. Гледам и че много мами дават кисел. Какво представлява това и как се прави ако някой знае?

# 436
Картоф с морков на Хип и у нас се хареса, но тиквичка с картоф не. Та, ще мисля друг вариант за тиквичката.

# 437
Картоф с морков на Хип и у нас се хареса, но тиквичка с картоф не. Та, ще мисля друг вариант за тиквичката.

ето няколко идеи

# 438
ditmade мен от плуването малко ме е шубе - хем колко е чист басейна, хем тя няма още всички ваксини. Аз от години избягвам да влизам, но исках да ходи малката с баща си. За София поне варианти има.

Rennniii и аз като теб днес съм на картоф. За 10 минути успях да й набутам 5-6 лъжици, ама пак мъка - едни муцуни, едно бутане на ръката с лъжицата... утре пак, на вас успех!
Мерси ,на сила стават нещата след всяка лъжица мръщене :Д ако и днес не му хареса само два дни ще му дам или ще дам смесено, защото картофа наистина си е безвкусен
Аз картофа по скоро го слагам като основа. Най го харесва с морков. Или с тиквичка. Много е хубаво пюрето на хип с картоф и морков. Почти всеки ден има картоф в менюто. Ако хапвате и месо много добре се съчетава с катофи. Гледам и че много мами дават кисел. Какво представлява това и как се прави ако някой знае?
Месо още  не , взех му на хип картоф с тиквичка Simple Smile

# 439
Моето момиче хапва всичко с кеф. 12 дни захранване, вече е яла картоф, батат, пащърнак. От картофа се запече, за това продължавам с тиква, после тиквичка и морков.
В пюрето добавяте ам/кърма, нали така? Щито всички казват гадно и безвкусно, ама аз като го пробвам и ми харесва, ама нищо не остава за мен. След ядене обаде си доцоква, не отказва кърма.

# 440
Аз започнах с морков, но също се запече...
5дни като първи зеленчук, добре ли е?
И винаги ли добавяте АМ /кърма към пюрето е и моето питане?
Сега мисля за тиква - но пак по 2,3 лъжички като в началото и после се увеличават или как 🙄

# 441
Аз само с първите два зеленчука захраних по 4,5 дни след това по 2 дни захранвах с 1 зеленчук. Никога не съм слагала АМ към пюретата и кашите. Ако го науча с мляко вътре след това незнам дали ще свикне без него и си свикна така без мляко. Дохранвах с мляко докато сам не се отказа, имах заместено хранене, когато тай така реши отказа мляко два дни след пюрето и така, а порцията беше 130,140гр сега яде 200гр. И само първоя зеленчук давах по лъжица две. После по 2дни на зеленчук и направо по 5,6лъжици първоя ден, което е около 50гр на второя ден цяло пюренце хип от 125гр не сме имали проблеми.

# 442
  • София
Слага се задължително АМ или кърма. Протеинът е това, което ги храни. После ще има месо

Кисел не знам какво е, но правих варени ябълки с АМ и то стана като домашно млечно пюре.

# 443
  • София
Никога не съм добавяла мляко към пюретата или вие за готвени от вас пюрета, говорите?

# 444
Никога не съм добавяла мляко към пюретата или вие за готвени от вас пюрета, говорите?
Аз в никои не съм добавяла, целта е да заместя едно млечно хранене, за това е изцяло с твърда хране без добавено мляко. Някои пък добавят в пюретата за по познат вкус, ако детето не исла да яде пюрето с малко млякое му е по познато. Аз лично не съм.

# 445
  • София
За познатия вкус, да се прилъже мъника ясно, но при условие, че през другото време пак пие мляко, не разбирам защо да му се добавя в пюрето, за да не се лишава от протеини. Предишните двама ядяха само по два вида пюре, сега не знам как ще е номер три.

# 446
Здравейте мами Hug
Моята дъщеря е на 6 месеца,когато беше на 3 седмици забелязахме че си държи главата предимно на дясно....консултирахме се с лекар, който ми обясни че сега мускулите на врата са свободни,но формата на главата нямало да се промени newsm78 има лека плоскост на главата.
Случвало ли ви се е нещо подобно...дайте ми съвет  какво да предприема.Много ви благодаря!

# 447
  • Варна
И моето момиченце е така Simple Smile забелязах, че спи само на дясно малко преди да се завърти по коремче. След като се завъртя вече се върти много докато спи на всички страни. Всеки път като я вдигна винаги главата й е завъртяна на любимата страна 😁 Постоянно я завъртам целувайки я и я натискам да погледна на другата страна. Незнам според мен не е проблем щом сама като си играе си върти навсякъде главичката .

# 448
АМ в пюре не слагам. Идеята е да се махне млечно хранене. Само ако ми се стори гъсто пюрето слагам много малко АМ, за да го разредя, иначе не, даже и това е в много редки случаи.

# 449
  • София
За познатия вкус, да се прилъже мъника ясно, но при условие, че през другото време пак пие мляко, не разбирам защо да му се добавя в пюрето, за да не се лишава от протеини. Предишните двама ядяха само по два вида пюре, сега не знам как ще е номер три.

Общи условия

Активация на акаунт