Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 933
  • 823
  •   1
Отговори
# 420
  • София
ditmade и ние сме така от няколко седмици, пък заспива и само на гърда вечер. С таткото се виждаме за по един час вечер, как ще си направим второ не ми е ясно Grinning

на Данито майка му днес забърках картоф с кърма, отказах се от тиквата и съм го разделила на дози. Имам обаче следния казус, като съм го направила с размразена кърма, как би трябвало да го съхранявам това пусто пюре? Колко време може да седи в хладилника? Размразена кърма нали не трябвало пак да се замразява, та предполагам не мога да направя схемата с формичките за лед... пълна лудница и много тъпи въпроси.
Чакам я сега да се събуди, че Мара Подробната заспа в раницата докато готвих, и да видим този картоф дали ще го бъде. Animal See No Evil

И малко на една друга тема, на някакви “спортове” ходите ли с потомството? Плуване за бебета, танци с ергономични раници, бебешки фитнеси за по 700лв на година?

Хаха ти пък как ме развесели. Аз не мога къщата да си изчистя, камоли спортове. Обаче да си призная много ми се ходи на бебешко плуване. За жалост не шофирам и ще бъде много неприятно изживяване.

# 421
Момичета имам въпрос: взех безглутенови бишкоти на пламон, та ще слагам от тях по една в млякото при последното хранене. Питането ми е може ли да се побавят по друг начин в менюто? за следобеното хранене билкоти с плодово пюре например?

# 422
Значи да не се притеснявам да давам от смесените. При нас картоф не се харесва, дасох го с морков- да, с тиква-не, с тиквичка- сякаш не, ама и му се спеше много. Приспах го и пак ще пробвам после. А тия зеленчуци ги хареса поотделно.
И аз днес Дадох картоф не се хареса .. ще видим утре , направо му се гадеше

# 423
  • Sofia
Интересно ми стана с тези бисквити Simple Smile. От кога се дават, на кое хранене и към АМ ли се смесват?

# 424
Значи да не се притеснявам да давам от смесените. При нас картоф не се харесва, дасох го с морков- да, с тиква-не, с тиквичка- сякаш не, ама и му се спеше много. Приспах го и пак ще пробвам после. А тия зеленчуци ги хареса поотделно.
И аз днес Дадох картоф не се хареса .. ще видим утре , направо му се гадеше
За трети ден дадох, първите лъжички са добре, ама послеее рев, тръшкане, викане. Дадох тиквата с пащърнак и си хапна доволно. Явно ако е предимно картоф не му харесва..

# 425
Момичета реших с бишкотките да направя пюрето от круши за следобеднотп хапване, което ще е след малко. Размекнах две бишкотки в 30мл АМ и към тях добавих едно малко пюре от круша. Това ще хапваме да пробваме, пък следващите дни ще добавям в млякото преди лягане. Дано го засити достатъчно пък да не се буди толкова често от глад. Ще ви кажа дали ще се хареса с пюренцето. Те са безглутенови 4+

# 426
  • София
Както вече споменах първото ми дете беше под всякакви норми. Затова ме караха в млякото за лека нощ( беше над 10 месеца, дотогава я кърмих) слагах По 1 лъжица каша. Това с кашата и бисквитите се прави за да е по-сито детето. При добре сложени бебета не мисля, че се прави 😛
Същото е с каша+плодове: по-слабичките повече каша, по-закръгкенките повече плодово пюре 😝
Аз лично вече му давам бисквита или сухарче , когато ние вечеряме, защото ни гледа и посяга( особено към чашите 🤣🤣).  Бискитите на Хип и онези гръцките сухари са с глутен, но всеки си преценява. Той ги смуче и те се разпадат, е трябва и много да го гледаш за всеки случай

# 427
Момичета чух много позитивни мнения за схемата на захранване на кума лиса, споделям я и с вас.

# 428
Както вече споменах първото ми дете беше под всякакви норми. Затова ме караха в млякото за лека нощ( беше над 10 месеца, дотогава я кърмих) слагах По 1 лъжица каша. Това с кашата и бисквитите се прави за да е по-сито детето. При добре сложени бебета не мисля, че се прави 😛
Същото е с каша+плодове: по-слабичките повече каша, по-закръгкенките повече плодово пюре 😝
Аз лично вече му давам бисквита или сухарче , когато ние вечеряме, защото ни гледа и посяга( особено към чашите 🤣🤣).  Бискитите на Хип и онези гръцките сухари са с глутен, но всеки си преценява. Той ги смуче и те се разпадат, е трябва и много да го гледаш за всеки случай
Моята е под норма, или на ръба на границата. Откакто беше на 3 месеца и половина има във всяко мляко 1 лъжица каша - един месец беше оризова, ама много й стана твърдо акото (тя и вода не пие!) и сега слагам лъжица елда, понеже има фибри и е безглутенова. С тях, без тях, това дете няма 6 кила (на 5 месеца и половина ще стане). Като направихме режима на 4 часа и 5 храненета на ден, се подобри. Определено. Има дни, в които яде 5 х 200, което е невероятно за моето дете и на месечната консултация познай - 300 грама! Вдигнала съм ръце и това е...
Което ми напомня, позната в чужбина, само на кърма, майско бебе малко по-малко от моята, 11 кила! Не знам, не знам...

# 429
  • София
Моя ме изненада със захранването, отваря оста, яде, даже търси още от първия ден. Имам чувството, че ще изяде едно малко бурганче и ще иска още, но аз го спирам да му свикне коремчето. Изведнъж поиска да седи, набира се сам да се надига, но изобщо не му харесва по корем и не иска да се обръща от гръб по корем.

# 430
ditmade мен от плуването малко ме е шубе - хем колко е чист басейна, хем тя няма още всички ваксини. Аз от години избягвам да влизам, но исках да ходи малката с баща си. За София поне варианти има.

Rennniii и аз като теб днес съм на картоф. За 10 минути успях да й набутам 5-6 лъжици, ама пак мъка - едни муцуни, едно бутане на ръката с лъжицата... утре пак, на вас успех!

# 431
Мами да се похваля, тукощо бяхме на изследвания взех без проблем урина лепнах колекторчето и откарах, а за кръвта направо се очудих. Бебо не гъкна даже се смееше нищо не разбра, пък и дази нощ даже поспахме за сметка на рева снощи, наложи се да дам панадол сигурно за това и спахме.

# 432
  • София
Снощи ми задпа много неспокойно, буди се примрънква.., дадох Пснадол и спахме чск до 5 (както не сме спали от седмица).

# 433
Панадола върши чудеса. Знам, че е добре да не се дава често, но в такива ситуации просто не става. Мъчим и бебе и нас, няма да го боли я. Тия зъби докато излязат ще е все така. Като пипам с пръста сеедно резци има вътре, и отгоре и отдолу, вие напипвате ли нещо?

# 434
ditmade мен от плуването малко ме е шубе - хем колко е чист басейна, хем тя няма още всички ваксини. Аз от години избягвам да влизам, но исках да ходи малката с баща си. За София поне варианти има.

Rennniii и аз като теб днес съм на картоф. За 10 минути успях да й набутам 5-6 лъжици, ама пак мъка - едни муцуни, едно бутане на ръката с лъжицата... утре пак, на вас успех!
Мерси ,на сила стават нещата след всяка лъжица мръщене :Д ако и днес не му хареса само два дни ще му дам или ще дам смесено, защото картофа наистина си е безвкусен

Общи условия

Активация на акаунт