Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 861
  • 823
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ам аз само се усмихвам, много ме бива да не обръщам внимание. Даже не се теогвам ни най-малко, рядко някой може да ме ядоса с приказки.

# 151
И аз не се трогвам. Много неща чуха ушите ми за дето си нося детето на ръце из парка. Ми какво да правя като плаче, дс го гледам ли? Била съм го приспивала на ръце, ми така заспива най-добре и най-бързо. Изобщо не се впечатлявам, гледам си го както искам аз, нали не натоварвам никой с него. Не обръщайте внимание на тия приказки.

# 152
Аз пък, докато бях бременна в самото начало, си виках, че бебето от първия ден ще го уча да спи само в отделна стая, да свиква на самостоятелност 😂😂😂
Хубаво, че почетох малко и бързо си дадох сметка колко е безумна идеята ми. Още, като се прибрахме от родилния дом и бам си го настаних в моето легло да си спим двамцата 😁😏
Тия приказки... ако ми го каже някой от улицата няма да се издразня, обаче като почнат бабите и колкото и да се опитвам да ми минават покрай ушите не ми се получава.
Angie_M, с теб сме заедно на 29.05 😊

# 153
Момичета като чета и направо и аз полудявам от такива коментари защо правиш така, а не така или защо така си го свикнала и тем подобни.Интересното  е , че такива коментари чуваха ушите ми само когато бяхме в БГ( добре, че само за 2 седм.😂)Едвам се сдържах да не бъда груба майка с остър език към коментаторите😂

# 154
  • София
Никой не ме пита вече, преди с каката е имало коментари, но после се родиха бебета и на коментиращите им се върна 😂. За родата няма кой да ме пита и да дава акъли.

# 155
Момичета мислили ли сте за проходилка? ето това ми хвана окото, да си подскача детето, обаче не се движи. Отделно трябва да се вземе и прохпдилка май, пък не съм виждала движеща се и подскачаща. Кога е време за проходилка според вас?

# 156
Момичета, ще започвам съвсем скоро със Захранването - на люлка ли храните до 6м  и за висок стол - може ли да препоръчате марка, модел 🙄

# 157
На нас ортопедът ни каза да не ползваме проходилка, докато не започне да пристъпва сама, подпирайки се на нещо. Преди това не е препоръчително, защото се изкривявал гръбнака.

# 158
Питам защото от вчера малкия непрекъснато иска да го държа и да ходи мести кръчетата чак тича. И ако не искам да го държа се сърди. Не го задоволява да седи, в момента в който го хвана за ръцете и се вдига целия на крака. 🤔 На 6месеца е

# 159
  • София
Имам такова бънджи, ще го пробвам като стане на 6 месеца. Проходилка няма да ползвам, макар че имам. Използвах я да слагам баткото в нея, тогава нямах бънджи. Все пак ще видим де, да не се заричам.
Столче имам от Икеа. Много съм доволна и не мисля да взимам друго. Удобно е, лесно се чисти и е евтино.

# 160
Аз знам, че отричат проходилките, но са голяма помощ за майките. Така че съм се снабдила и с проходилка, и с уокър. Второто съм виждала, че представлява интерес и си играят с него някои деца и дълго, след като проходят. Ще изчакам човека да сяда за по-дълго самичък, за да съм сигурна, че е по-здраво кръстчето, и ще започна да го слагам в проходилка първоначално за по 5 минути и ще увеличавам. Това ще преценя според детето кога да стане, но аз съм малко „по-добре по-късно за всеки случай”. Едва ли ще е преди 7ми - 8ми месец. В повечето случаи аз като не мога да се реша някой деуг около мен прави първата крачка (например таткото) и аз като видя, че всичко е ок, действам Wink

Относно коментарите, това е най-дразнещата част от майчинството. Аз мислех, че като съм с второ дете, поне тези, които го знаят това, няма да ме съветват за щяло и нещяло, но не би. Всвки си мисли, че може да дава акъл. Аз имам няколко фрапиращи случая. Една много бегла позната започна да ми пипа детето дали не му е студено и ме караше да му сложа одеялце. За протокола, беше 30+ градуса. Една пък напълно непозната буквално си навря главата в количката и каза: „днес е много студено, това дете ще измръзне”. На което аз отговорих „И по-студено ще става” и си отминах. Гледам засега да не им обръщам много внимание, но понякога си е много дразнещо.

# 161
Относно спанака, в книгата на Магдалена Пашова пише, че е подходящ за периода 7-8месец. Също така да не де дава в суров вид /смутита и т.н./, защото в листата се съдържа оксалатна киселина, която незрялата храносмилателна система не може да неутрализира, а това пречи на усвояването на калция, желязото и др. минерали. Това важи за всички зеленолистни.

# 162
  • София
Наскоро четох, че в Канада проходилките са забранени. А иначе ортопедите и преди 9 години ги отричаха. Моето момиче започна да лази на 7 месеца като торпедо и не съм купувала. Бънджи ми бяха дали и тя много скачаше , но за около месец и му мина модата. А тези на Фишър прайз са по 300 лв. Ега не дам тия пари за 1 месец скачане по 20 минути на ден 😁
Сега с този мързеланко даже не съм се замисляла и за такива забавления. Слагам едно дебело одеало и играчки на пода и го оставям. На твърдо те се обръщат много по-лесно. А и така знам, че няма къде да падне. Единственото неудобство е, че кучакът и той се нацуцва там. Ма той като цяло почти не се отлепя от децата

# 163
О колко познато слагам две килимчета на пода едното на кучето другото на бебето и им исипвам кошовете с играчките 😁 Всеки си има собствен. 😁 Големи дружки са не могат един без друг. Дори и на килимче и одеалце пак е твърдо на земята, хрумват ми някакви идеи с дунапренче дали ще стане.

# 164
  • Варна
Аз съм си мислила да вземем от онези пъзели за земята, които са като изолация, мек пъзел се води Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт