Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 933
  • 823
  •   1
Отговори
# 450
И аз слагах мляко само в началото - първите няколко дни, за да е познат вкусът. Даже ако е гъсто разреждам с вода сега.

# 451
И аз слагах мляко само в началото - първите няколко дни, за да е познат вкусът. Даже ако е гъсто разреждам с вода сега.
Да и аз така правя, малко по малко да се намаля млякото. Купешките пюренца са малко по гъстички ако не са добре стоплени, и доста често слагам вода.

# 452
В този ред на мисли, все ми се струва, че давам прекалено гъсто пюре. Особено ако има картоф, след варенето му оставям част от водата и пак като поизстине става доста гъсто. Ако не се задавя, проблем ли е според вас? На мен готовите пюрета ми изглеждат с по-рядка консистенция от домашните. Яде и двата вида засега.

# 453
В този ред на мисли, все ми се струва, че давам прекалено гъсто пюре. Особено ако има картоф, след варенето му оставям част от водата и пак като поизстине става доста гъсто. Ако не се задавя, проблем ли е според вас? На мен готовите пюрета ми изглеждат с по-рядка консистенция от домашните. Яде и двата вида засега.
Аз давам купешки и тия от 4ти месец наистина са по-редки, но ако има картоф са гъсти и ги разреждам и аз.

# 454
И аз давам по-гъсто. И не пасирам. Мачкам с вилица или минавам през метален гевгир. Не се е давила за сега с пюре. Даже банан й дадох парченца и си ги хапна добре. Не знам дали пречи вкуса на мляко в пюрето, ама определено много рядко и фино пюре според мен ще пречи за възприемане на нормална храна. Аз много исках да я захраня по ЗВБ, но 5 дни преди захранването се задави лошо след като повърна и много ме достраша.
Има възглавници за изправяне на глава. То е като дунапрен с дупка посредата, даже тук вкъщи ми се разхожда една, която не съм ползвала(от приятелка, на която момченцето имаше проблеми с главичката). Мога да я снимам и да я изпратя, ако някой реши, че ще му свърши работа Simple Smile

# 455
  • Sofia
На мен още в болницата като родих ми обясниха акушерките, че е хубаво да слагам бебето да спи всеки път на различна страна, за да не се деформира главичката. В началото беше лесно понеже бебето беше по статично, но като започна да мърда, сама си се завърта накъдето си иска. Моето бебе има страшен рефлукс и слагам възглавнички навсякъде където ляга за да го повдигам. Имам две ортопедични и една антирефлуксно. Прилагам снимка на двете ортопедични за да видите, като тази с дупката посредата е точно за изправяне на деформирана главичка.

Другото което мога да предложа като вариант е като я слагате бебето в леглото да редувате да го слагате от различната страна всеки път. Аз така правих, като от задната страна съм сложила обиколници и тя като се завърти и не ме вижда, сама се обръщаше с лице към нас Simple Smile.

# 456
Някой, който си е купил от последните бебешки спални чували на Лидъл, да каже колко тога са, ако не е е изхвърлил етикета и помни, че аз не, а уж си поставих за цел да запомня Grinning май 2...?

# 457
  • Благоевград
[video][/video]  Да попитам има ли и други бебчета с рефлукс. Започнахте ли с захранването и спряха ли да повръщат бебчетата.

# 458
  • Sofia
[video][/video]  Да попитам има ли и други бебчета с рефлукс. Започнахте ли с захранването и спряха ли да повръщат бебчетата.

Ние сме с рефлукс. Захраних малката на 4+++. Когато яде пюре не повръща. През останалото време давам антирефлуксно АМ, с което също повръща понякога, но много по-рядко отколкото като беше на кърма Simple Smile. Нямам търпение да заместя повече хранения, та да не повръща изобщо 😕.

# 459
Извинете, но какво е кисел? Само аз ли не знам?

# 460
Извинете, но какво е кисел? Само аз ли не знам?
И аз не знам, попитах, ама май и другите не знаят.

# 461
  • Варна
На прегледа а през 6-тия месец ли вземат крив и урина? Моята докторка нищо не ми е казала да нося Sad а също и чета, че трябва бебетата да се водят на ехографски преглед на вътрешните органи. Вие водихте ли си ги?
Кисел не е ли онова кремче дето в градината ни го даваха. Без нишесте или нещо такова Simple Smile

# 462
Кисел е крем от нишесте, смесен с плодове. Честно казано не знам сега дали се дава. Има рецепти в Интернет иначе.

# 463
  • София
На прегледа а през 6-тия месец ли вземат крив и урина? Моята докторка нищо не ми е казала да нося Sad а също и чета, че трябва бебетата да се водят на ехографски преглед на вътрешните органи. Вие водихте ли си ги?
На консултацията на 5 месеца ми даде направените за ПКК и ехо. Не съм питала, не съм искала, личната сама ми ги даде.
Ние минахме всичко и за щастие е напълно здрав 🙏
Сега на предстоящата консултация( на 6 месеца) ще й занеса резултатите. И на следващия ден сме на ортопед за втори път.

# 464
Киселът е нещо средно между желе и нишесте с плодов вкус. Продава се във всеки магазин точно до нишестетата. Нищо особено не е, кремче. Яли сме го всички в градината едно време, едно киселко такова беше. Не случайно се казва кисел. Satisfied Правила съм го на баткото няколко пъти, но съм слагала плодове вътре и малко примерно ечемик или нещо подобно. Иначе е един гол крем.
Имам чувалче на Лидл, изхвърлих опаковката. Мисля, че беше 2 тога. Аз обаче смятам да си взема едно с ръкави. Защото в нашата спалня си е студено. Тия без ръкавите не ги харесвам. По принцип имам 1-2 на Jojo Maman с ръкави, но сега видях на Вис Виталис. Май ще е то. Все пак едното е 24лв, другото 30 паунда....
Не слагам кърма/ АМ на пюрето, защото така му намалям трайността. След няколко часа се разваля, не мога да го взема на разходка в парка с мен. Вече го захранвам от 1 месец. Има 2 сменени хранения - обяд и следобедна. Мисля да сменя след 7-10 дни храненето в 18ч с вечерна каша. Но не смятам да я купувам, ще я правя, че нещо не ми се видяха толкова неверояно сложни съставките на хип.

Общи условия

Активация на акаунт