Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 544
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Начи, тамън бях се престрашила да се покажа и аз.......ама след Марита- не смея. Хеле, на цици пък- хич.... Маритка, супер си. И не го търси чичака, като те гледам скоро ще ти излезе късметЯ и то не с чичо, а с някой млад левент  Peace И косата не я мисли- ще тръгне да расте, просто още не й личи...ама гледам и при теб, както и при Зори и  при мен- вече е почнала да стърчи на ушите- та скоро ще ходим и на фризьор, усещам аз  Mr. Green
Аз, наминах да пожелая на Тинтири-минтири, да е жива и здрава и още много години да празнува рожден ден! И повече никакви болести и оплаквания- само поводи за празнуване да отмята! bouquet

# 136
  • София
Начи, Марита, нека се разберем за ено нещо. В този живот няма никакъв ред, нещата ни идват както се падне и ние си нямаме грам хабер какво следва. Аз бях на 49, когато намерих най- страхотния съпруг на всички времена. Ако си бях направила списък на желаните качества, които моят бъдещ мъж трябва да притежава, той щеше да го покрие 300 процента! А го срещнах тъкмо когато се бях развела с номер едно. И понеже тогава настроението ми беше такова, че ако видех пишка, щеше по-скоро да ми се прииска да я отрежа, отколкото да ми дойде да й се израдвам, бях решила: повече мъже БЕЗ. Така че, нещата не зависят от твоите убеждения или настроения, само си дай шанс да имаш хубавото настроение и апетит към живота, това разкрасява всяка жена, а пък каквото дойде. В края на краищата, нима пък щастието ни винаги зависи от присъствието на някой г-н в живота ни? Заклевам се, че и без съпруг до мен щях да се чувствам щастлива, с моите хобита, свободно време колкото щеш и най-важното, най-прекрасната котичка на света за дъщеричка. Отделно, със съпругата на сина ми имаме прекрасни отношения, тя много обича да прекарва време с мен, винаги имаме за какво да говорим и никога не ни стига времето да се наприказваме. Тя е човек с много богата обща култура и затова разговорите ни не се свеждат до манджите - децата - мъжете,  говорим на всякакви теми и се забавляваме на мах. Така че, не съм усещала липса на мъж, докато бях сама. Стигнала съм до убеждението, че да се чувстваш щастлив е също талант, защото съм виждала хора с много повече основания да се чувстват щастливи, а не са. Позитивната нагласа, ето кое е ключето за бараката.

# 137
Ах Марита, моме, надниквам само да ви видя и какво да видя😨..опасна сиии!  И прекрасна! Не можах да не оставя коментар при тази фотосесия. Само с това за дъртата уроспия не мога да се съглася, ама го приемам като шега.
Митето пак изтърва, а може би не...нищо не се знае.
Много сте сладки, момичета с къси косички. Зори 😍
Ама Тинтири рожденичка ли е? Честито! Да си здрава и щастлива, Тинтири! 🌹

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 15:57 от unabella

# 138
Олеее направо ми инжектирахте самочувствие и мотивация. Мерси, момичета🤗

Люба, хайде, хайде...показвай се. То всяка жена си е хубава по уникален начин. В подръжката е фатката. ВСЯКА жена може да бъде хубава или грозна. Зависи от нея. Природата ни е направила различно хубави и от нас зависи да доизтъкнем хубавините си, за да се засили ефекта. Аз например онази снимка с късата коса от оня ден ви я пуснах в оригинален вид, но я имам и с малко повече грим и мигли. Ами много по-хубава съм. Едни мигли само кво правят и малко по-скопосано сложена очна линия.

Детелинке, знам, че си права. Напълно и за всичко! Аз генерално харесвам мисленето ти и е доста близо до моето, но понякога реалността е трудна въпреки всичките ни теоритични знания за нея. Аз обаче оставам оптимист и отказвам да се тръшна пък да се надяваме, че някой ден ще намеря така мечтания пълен баланс. Ще дерзая. Това казах и на мама сега: Аз ще се тръшна и ще се предам чак, когато смъртта наистина ме налази. До тогава се броя за млада, здрава и хубава. Точка. И живея! Чувствам се много силна. Много по-силна от преди (а и преди бях силна), чувствам се като булдозер! Само тялото ми да не ме предаде съм готова да постигам всичките си мечти сега. Отброяването вече е започнало.
И мама ми каза: Сега вече те признавам за по-голям боец от мен. Щом и от това "падане" стана, си непобедима!
ТАКА МЕ НАХЪСА, че днес ще стъпвам като "по пишки" 🤣 🤣 🤣

Бела, и аз си мисля за Митко. Всеки ден. Общо взето го чувствам още жив някак. Знам, че е странно, но така се получава с хубаеите хора. Оставят следа и не умират напълно! Надявам се ни вижда от някъде и ни се смее на кокошкарника. Днес със жал изхвърлих розата му. Всеки ден и сменявах водата и подрязвах дръжката с цел да устиска по-дълго, но бързо се спаружи. Но пък зсщо това да не ми стане повод да купувам редовно бели рози в нас? Аз също обичам и се скръндзавя за такива неща. Що да се скръндзавя, след като това ще ми радва душата? Аз и обещах (на душата ми) вече да не я мъча и да я задоволявам🤗❤️

Брат ми ни обеща като завърши и стане доктор (с клиника в България) да ни заведе цялото семейство барбар с децата ни (7-8 човека) на Бора Бора или Малдиви (мой избор е дестинацията) и да дадем всичко на душите си. Това е една от големите ми мечти: аз и най-близките ми, които обичам заедно на райско място без грижи и стрес, без графици и отговорности....в безвремие. Като мислех, че ще умирам скоро това е нещото, за което най-много съжалих (като изключим, че няма да видя как порастват децата ми, как брат ми става доктор, как аз постигам мечтата си да стана акушерка и как не намерих голямата любов.)

П. П. Бела, шегувам се за уроспията. Аз имах предвид онези дето изглеждат нелепо.

Добавка:

Незнам какво ми стана изведнъж. Наистина се чувствам прекрасно. Даже не ме и страх. Май си втълпих, че съм преборила рака и засега съм здрава. Размишлявам, зсщото искам да разбера "формулата", която явно съм открила за себе си, за да продължа живота си качествено и да я "сервирам" на готово на нуждаещи се от нея посестрими. Просто видях ада. Психологичния ад. Бях мъртва вече по едно време (добте, че за кратко) и след това възход. Повече в оня кошмар никога не искам да се връщам и не искам никой да попада в него! Дали пък инжекциите от бял имел не помагат? Незнам. Сега седя сама на дивана в хола и съм щастлива от нищото! Одеве бях на балкона и слънцето ме печеше, а аз поглъщах лъчите му и само това ме правеше щастлива. Отдавна не съм усрщала тези "дребни" щастия, които всъщност са най-истинските. Много отдавна! В края на крайщата ще благославям рака, ако живота ми тече така за в бъдеще. Рака ми вдъхна живот🤣 Парадокс, но е истина. Пиша нарочно всичко това за всички, които сега са в ада и всички бъдещи, които ще го прочетат. Дано повдигна духа поне на някой. Ракът не края обезателно. Понякога е ново начало.

Незнам дали съм ви споделяла, но днес явно ми е дошла музата за душевни излияния. Преди повече от 10 години опитах да се самоубия и почти успях. Едва ме върнаха към живот в Пирогов. Ракът не е първата ми близка среща със смъртта. Най- после се научих мисля да го обичам тоя живот в този му вид, в който ми се предлага. Алелуя! 😊

П. П. Не съм се напушила, не съм пила....напълно трезва съм. Аз поотказах психотропните добавки вече. Не ми трябват. Егаси кефа! Свободна съм😊

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 18:09 от marittaa

# 139
Ех Марита голям образ си. Току-що ставам и прочетох какво си написала за гаджето. Голям смях. Събудих домашните хихихих....Аз отивам към болницата да се отчекирам.Хубав ден, момичета!

Много и на мен ми харесва marritaa..., а и поста на detelistna.4etirilinka, че с такива цици и визия, с тези големи очи marritaa ще намери мъж, какъв-то пожелае. Те, верно, че много гледат в циците,  има де и изключения, но основно е това...

# 140
Маритааа, браво момиче! Аз преди време си признах, че харесвам малък бюст, какъвто винаги съм искала да имам. Обаче най-важното е, че с новите гърди се чувстваш повече ок. А е вярно, че мъжете такива харесват, даже и да твърдят обратното. Обичам да те чета, защото мисля, че си много различна от мен и виждам една друга гледна точка. И минала през това, определено успяваш да вдъхнеш кураж. Hug
Зори, много ти отива и късата коса, и цвета. Аз си признавам, че обожавам кафевите ествествени тонове. А за мен късата коса подчертава всичко в едно лице. С години ходих късо. За всички около мен това е моята прическа, казват, че имам правилни черти, хубав череп и прибрани уши Smiley Та и от към косата нямам драма. Само дано веждите и миглите се позадържат.
Мери, HeartHug
Благодаря ви за съветите за кървенето. Пия сок от цвекло от началото на химиите, не виждам ефект. Ще продължвам да пия. Купих суха коприва от билкова аптека да си правя чай. Ще взема и герисана, и със стафиди ще пробвам. Иначе неуласта ми вливат, поне така казват. Не ми се иска да поставям под съмнение какво е, макар, че една близка ми обясняваше да ги контролирам, което й обясних, че няма как да стане.
Имам 16 седмични паклитаксела, после 4 с ЦЕФ90, после 20 лъче + золадекс и тамоксифен. Ужасно много е, но няма как. Висок риск се водя, така казаха. Другата седмица имам скенер на корем и малък таз.
Вчера се върнах назад и установих, че две години съм седяла с квартиранта при това с видим признак и съм го игнорирала. Ами заслужено сега ще си търпя всичко, повтарям си го всеки път като ми стане много тежко. То и да се разплача не си позволявам, щото почва да тече кръв от носа.
Не ходя на работа, но гледам да не лежа вкъщи или ако остана да си върша домашните дейности, за които преди все не ми стигаше време. Разни промени правя в интерирора, преподреждам шкафове и любимото ми  - да разчиствам гардероба си. Имам си принцип - ако нещо не е носено предния сезон го махам.
Имам да пиша и дипломна работа (завърших семестриално втора магистратура), та е време и това да подхвана, че година вече отлагам.
Хубава да е вечерта ви и спорна седмицата!

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 19:54 от Анонимен

# 141
Ех Марита голям образ си. Току-що ставам и прочетох какво си написала за гаджето. Голям смях. Събудих домашните хихихих....Аз отивам към болницата да се отчекирам.Хубав ден, момичета!

Много и на мен ми харесва marritaa..., а и поста на detelistna.4etirilinka, че с такива цици и визия, с тези големи очи marritaa ще намери мъж, какъв-то пожелае. Те, верно, че много гледат в циците,  има де и изключения, но основно е това...

Ема, ти ме заместваш в бленуването за циците! По дяволите, няма ли как да се уредиш да ти сложат цица по каса? Следварително не е ли валидно? Не ги знам при вас законите, но виж ако може. Сложи си и спри да страдаш. Те не ти гарантират мъж, но поне собственото ти себеусещане ще се подобри значително и автоматично ще те направи по-щастлива. Аз не случайно се подложих на тази адска операция. Всичко това го предвидих в аванс....а и се познавам. Пощръклива съм и не съм кротка. Ти ще се окажеш от мойта партия😊
Колко струват едни цици? Да направим събиране на пари да сложим на Ема цици? Ако имах пари бих и подарила едни, но нямам, хора! Имам, колкото да живея.

Тото, както писах и на Ема, аз избрах най-точния ЗА МЕН и МОЯТА психика вариант и съм абсолютно хепи в избора си!
Хепи съм и, че някой оценява излиянията ми. Те са точно с цел да покажа, че може да оцелееш (не само физически) и след рак! Искам тези, които разбират и са на "вълнИте" ми да преминат по-леко през това. Аз съм вече "от другата страна" и животът ми продължава и вече "тече" с пълна сила! Но до голяма степен самА се спасих. И искам да го предам нататък.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 20:01 от marittaa

# 142
  • София
Благодаря ви, момичета, за пожеланията! Да, рожденичка съм днес. Приключих с гадните 40!

# 143
  • София
Чвстит рожден ден и от мен, Тинтири! Пожелавам ти здраве и хъс за живот в слонски размери, и нека всяка следваща година ти бъде по-щастлива от предишната!

# 144
Тинтири- Минтири, честит рожден ден!
Много щастливи и изпълнени с усмивки, здраве и удовлетворение да са годинките ти!
Nature Star2 Balloon Nature Sparkles Flowers Four Leaf Clover Cocktail Cocktail Flowers Four Leaf Clover Tropical Drink Tropical Drink Tropical Drink Balloon Balloon Flowers Four Leaf Clover Party Time Birthday

# 145
{Тинтири- Минтири} пожелавам ти следващите 40 години да са много по-щастливи!

# 146
Тинтири, здраве и щастие са пожеланията от мен.
Честит рожден ден!:Wine Glass

# 147
  • Другата България
Вчера се върнах назад и установих, че две години съм седяла с квартиранта при това с видим признак и съм го игнорирала.
Какво имаш предвид? Какъв е бил видимия признак?
Мисля, че писа, че си се следила редовно. Или бъркам?

Благодаря ви, момичета, за пожеланията! Да, рожденичка съм днес. Приключих с гадните 40!
newsm59 party023 Gift newsm67 bouquet

# 148
Тинтири, ЧРД! Да си жива и здрава! Всичко лошо в тази година да оставиш.

# 149
  • Варна
Честита и щастлива да си много,Тинтири в "новите 20"!Браво за позитивните и хубави коментари,които пишете днес всички!Прегръдки и целувки от мен!

Общи условия

Активация на акаунт