Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 102
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Плевен
Аз да се похваля, вече година след химията, моята коса се промени много-израстна твърд, къдрав косъм, а аз винаги съм си мечтала за къдрички! Сега си имам боядисана на кичури червена коса, с интересна прическа, но не мога сега снимка да сложа, ще гледам довечера да кача да ме видите..Всички казват, че сега изглеждам много по-добре, по-свежа, по-красива.Иначе и аз мразех перуката, ходиш с шапки, че наистина ти става студено на главата... Та, дерзайте!Всичко лошо минава, и се забравя, ноо да сме здрави е по-важно!

# 406
Тони,  малък е шанса да не опада. Аз съм с по-различна диагноза и химия. Не опада, но пооредя и я скъсих и беше зле.  Подготви се психически, че ще опада.
Подготвила съм се уж. Ама едно е да си го представям друго е като стане. Дано успея да се справя с този момент.
За мен гърдите и косата са белези на женственност. Независимо от големината на гърдите и дължината на косата..та най- гомямата ми депресия е, че няма да бъда жена, че няма да се чуествам секси ако ме разбирате.
Имали ли сте такива притеснения и мисли и ако да как ги убихте? Защото по снимките ви съдя, че сега се чувствате секси надявам се съм права.
Минавайки през химията как запазихте женствеността си? Психически?
И питала съм варненското тинтири, тя ми каза, но да питам и останалите. Може да е банално и най- малкият проблем..но имали ли сте понижено или липсващо желание за секс. Някакви физически прегради? Извинявайте за въпроса знам, че е много лично, но се притеснявам и за връзката си.. Не че на мен ми е до секс, ама гаджето сиг ще си иска.. Знаете ги мъжете..

# 407
  • Варна
Варненско тинтири много си хубава. Въобще не мога да кажа, че си с перука.
Бела жестока коса! Значи има някъв шанс и да не опада..хмм не съм и предполагала..мислех да се обръсна непосредствено преди 1ва вливка, за да не се подтискам гледайки кичури по възглавницата, ама май ще изчакам малко Blush
Не съм в болнични вече, но планирам графика така че да смогна с лекари и физиотерапията за ръката.
Какви документи трябва да уредя?
Телк ли или какво..

Оуууу, не пресилвай чак толкова нещата. Виж първо какво ще ти назначат, дали въобще ще ти назначат химия... щото с чисти лимфни възли има си ги двата варианта - да ти спестят терапията или превантивно да си ти я проведат. При мен извадиха 8 възела само, а не обичайните там 16 ли се вадеха, един единствен само се оказа кофти, но и той им беше достатъчен на онколозите да ме подтикнат по 'голямата шанца' да се спусна. Тук наистина е много болезнена и тънка темата, не мога и не искам да съветвам, аз само споделям с мен какво се е случило, в крайна сметка решението всеки за себе си взема индивидуално, както и не на последно място предвид взема социално, семейно, финансово положение. Но наистина не бързай с рязането до дъно на косата, понеже може да се окаже, че просто ще оредее. Аз иначе съм човек на крайностите.... като видях, че на шепи започна да ми пада и веднага наритах мъжо да вземе на заем от най-добрия си приятел машинката и да досвали мижавите там косъмчета, които ми бяха останали.

# 408
Ох исках да пиша разни други неща, но с последния си пост Тони ме закова много брутално. Тони, влезе ми в абсолютно всички параметри току-що. Ако ми прочетеш писанията от февруари насам ще видиш защо, но ако те мързи аз така или иначе после ще ти пиша, че съм пред кабинета и всеки момент влизам, а дълга и широка писането🤣
Нека през това време и другите да кажат отзиви. Моите ще са хем хубави, хем лоши. Има проблеми да, но хубавото е, че не ми пука толкова за тях като преди, а се напасвам и драпам напред😊

# 409
Хах не ме мързи, но съм на мобилен тел и ми е бавно и трудно търсенето, ще опитам да прочета, но ще съм благодарна и да ми пишеш. Извинявам се, че с въпросите си ви връщам в тези моменти..
Да, така е има шанс да ми спестят химията, ще видим, ама се съмнявам, за това сега питам докато съм се стегнала и трезво гледам на нещата..пък ако я спестят супер ще почерпя Grinning

# 410
  • София
Антония, аз съм с такъв порт. Тук в Иран го наричат "Сусан порт". Доволна съм, че ми го сложиха, като гледам някои жени без него, как не могат да им намерят вени за поредната вливка. Останах с убеждение, че е много важно кой хирург ще ти постави порта, за да работи правилно. На мен ми остана една последна вливка, и свършвам. Косата ми започна да расте след Доксетацела, вече ми е около сантиметър и половина. Гледам си главата, че ми е почти съвсем бяла, нали досега съм се боядисвала, та не знаех, че и на тила ми е почти съвсем побеляла. Абе, по всички показатели би трябвало да съм кротка бабуля, обаче вътре в мен душата ми една такава 30-годишна, и не ми дава мира изобщо. Майната му на паспорта, той ли ще ми каже на колко съм. И съм весела, и съм щастлива, и съм борбена, и на никой и нищо не се давам. И вярвам на себе си, че мога да се измъкна за косите от всяко блато, образно казано. Има време за дъртозата, засега не я пускам вътре в душата си. Кой знае, може да си Омра преди да успея да остарея. Някъде към 90-100 г. примерно.

# 411
Тони, по принцип не си за химия, но имайки предвид възрастта ти , може и да ти назначат едни 6 профилактични терапии. Нещата са на кантар при теб, понеже нямаш още 40 години, но от друга страна си пък близко до тях.  Аз съм на 44 и първоначално щях да мина без химия. Дори като си взех епикризата , хирурга ми каза да съм спокойна , че ще имам само лъче и хормонална. По-късно обаче ми беше направена ревизия на  хистологията и се оказа , че съм с Хер+.Понеже бях почнала вече лъчето, довърших го и после хайде и химийки.За косата, наистина се настрой за окапване, защото само  3% от жените успяват да я запазят. Това инфо го имам от химиотерапевта.

# 412
Здравейте, прекрасни хора. Извинявам се, че така се намесвам в темата ви, знам, че има друга за близки на хора с рак. Става съпрос за свекърва ми, която няма как да пише по форуми. Разболяла се е от рак на шийката на матката преди почти девет години, излекувана успешно тогава. Но преди година и половина получи разсейки в костите, две туморни образувания в белите дробове и множество метастази. След химиотерапия пет скенара не показа наличие на метастази и туморни образувания. Изследванията са и супер, туморен маркер също в норма. Но продължават да я наливат с Авастин на всеки три седмици. Казали са - до влошаване. Тя се чувства зле обаче вече, вдига кръвно, повръща, боли я стомаха постоянно почти. Пие лекарства за кръвно, но без ефект. Нормално ли е да се влива този Авастин до влошаване? В крайна сметка може и да се влоши след години или да не се. Лекува се в Бургас. Запазихме час за професор Горчев, но е чак в края на май.

# 413
Тони, да кажа и аз, не бързай с машинката Naughty! Изчакай първата вливка и тогава, ако почне да пада на кичури( обичайно е около 10-15 ден, след нея), тогава. Освен това в някои онкологии има апарат за превенция на окапването( за съжеление, май се плащало, но не съм сигурна, та нищо не твърдя), който спасявал косата. Аз, на два пъти оплешивявах.....е, определено лятото беше по-поносимо- тамън не ми беше топло, но зимното оплешивяване ме караше да се увивам и залупвам с шапки и  шалове непрекъснато. Иначе, въпреки че си накупих 4 перуки, си откарах основно с първата- тази, която взех с протокол от социалните и ми излезе без пари. Ама, като че ли най ми лепна на физиономията, а и се оказа с доста прилично качество- вече 10 месеца всекидневно носене и поне веднъж седмично пране, и не се е проскубала хич- изглежда си като първата седмица. Иначе, аз вече и по коса си ходя и щях да пускам снимка, ама нещо хич не съм фотогенична и все като Патракова излизам- а и тя, баш в лилаво да вземе да се направи, та съвсем да ми е копия, значи.....а хич не я харесвам, та затова като сменя цвета ще се похваля( скоро ще взема някаква по- читава боя, че хем ми омръзна лила-та, хем заради Патрашкова.....а и тая боя много пуска и кърпите и възглавниците станаха розови).Иначе, ще ви пусна една с перуката, да не кажете, че се крия  Wink:
Скрит текст:
Тамн да ми видите и "женствените" форми с които се уредих покрай лечението.... Embarassed
За секса- да има известно спадане на либидото, ама дали беше от лекарствата или от психичното състояние, не мога да твърдя категорично.....Факт е, че успешно се лекува със....секс. Трябва ти само обичащ те и умен мъж, който знае че и това ще мине и че не е важна опаковката, а съдържанието.
За порта, не са ми предлагали, тук май нямат такава практика, но ако знам че има начин да не мъчим всеки път вените ида не ходя после по две седмици като жертва на домашно насилие, насинена.....сигурно щях да искам да ми сложат.

Светлана, съжелявам че не мога да помогна- не съм наясно, но те съветвам да пишеш и в другата тема, където пишат повече роднини на болни от рак и  там може да има някой, който да ти помогне с инфо.

# 414
Svetlana, аз също се лекувам в Бургас. Чувала съм от пациентки, че Авастина е до живот. Нямам представа колко е вярно.

# 415
Ама ми е кеф, че ви повлекох крак да пускате снимки😊 Всички сте страхотни момичета-феникси🤗❤️

Аз минах преглед, но се върнах и чакам доктора пич да ми даде пари🤣🤣🤣 За паркинга. Забравих си портмонето и не мога да си тръгна😂😅

# 416
Люба, много готина! Обаче...къде са тези форми и извивки не виждам аз. Явно преди си била много слабичка. Друга представа имам за екстра форми аз, изхождайки от собствената ми осанка.
Искам още снимки и та други мацки.
Марита, ах, уникалнице, кажи нарочно ли ти си без пари в този момент, а?

Светлана, съжалявам за това, което пишеш. Но защо при проф. Горчев? (Плевенския, нали?) Той е онко АГ хирург, как би могъл да вземе отношение в случая? По-скоро ви трябва добър онколог, химиотерапевт.

# 417
  • София

Подготвила съм се уж. Ама едно е да си го представям друго е като стане. Дано успея да се справя с този момент.
За мен гърдите и косата са белези на женственност. Независимо от големината на гърдите и дължината на косата..та най- гомямата ми депресия е, че няма да бъда жена, че няма да се чуествам секси ако ме разбирате.
Имали ли сте такива притеснения и мисли и ако да как ги убихте? Защото по снимките ви съдя, че сега се чувствате секси надявам се съм права.
Минавайки през химията как запазихте женствеността си? Психически?
И питала съм варненското тинтири, тя ми каза, но да питам и останалите. Може да е банално и най- малкият проблем..но имали ли сте понижено или липсващо желание за секс. Някакви физически прегради? Извинявайте за въпроса знам, че е много лично, но се притеснявам и за връзката си.. Не че на мен ми е до секс, ама гаджето сиг ще си иска.. Знаете ги мъжете..

Е не моа се устискам,пак ще пиша. Да, Тони, имах същите притеснения преди втората операция, защото първата ми беше с поставяне на импланти, и тогава се кефех на резултата. Обаче, сега, след втората, установих, че съм си съъъщата! И със, и без коса, и с половин комплект цици, аз съм си все тая дивотия, която си бях преди. Имам най-обичащия съпруг на света, който ми е заявил, че и с един крак да съм, пак иска само мен. Не е спрял да ме желае, и да, правим секс между смачкванията от химиото. Но обичта му ме кара да се чувствам все така ЖЕНА, както и преди.
Косицата ми е вече сантиметър и половина, и установих, че цялата ми е почти напълно бяла. Виждах, че ми е побеляла отпред, но нали се боядисвах, отзад смятах, че има много малко бели косми. Сега, с голата ряпа, видях, че бъркам. Абе, по всички показатели би трябвало да съм една кротка бабуля, която води внучетата си в парка и им купува сладолед. ОбачеМ, какво да правя, като вътре в мен душата ми една такава 30-годишна, и мира не ми дава? Майната им на документите, те ли ще ми кажат на колко години съм! Щастлива съм, весела съм, силна съм, и мога да се издърпам за косата от всяко блато, образно казано. Има време и от дъртоза да се разболея, засега съм с имунитет. Кой знае, може пък някъде към 90-100 да стане. И тъкмо ще гепя дъртоза, то пък ще дойде време да си Омра. Горе-долу такъв ми е плана. Сега ще се опитам да постна снимка на мен и моето мило, отпреди операцията, хем да видите най-страхотния съпруг на света (в моята класация). Не знам дали ще успея, заради проксито, но ако не стане, ще постна, като се прибера в Бг, обещавам

Ъпдейт: не става. Ще трябва да проявите търпение, мили мои. Без прокси не ще, с прокси ме блокира бг мамата.

# 418
Четирилинка, вярвам ти, Любовта е чудо и най-доброто лекарство и за болест, и против стареене. Стига да е навреме. 😊

# 419
Светлана, съжалявам за това, което пишеш. Но защо при проф. Горчев? (Плевенския, нали?) Той е онко АГ хирург, как би могъл да вземе отношение в случая? По-скоро ви трябва добър онколог, химиотерапевт.
Да, плевенския. Ами не знам и аз къде да се насочим. Тя нали първоначално е оперирана от рак на матката, та предположих, че той може да я прегледа и даде адекватно мнение. Но си права - ще потърсим онколог - химиотерапевт. Благодаря за насоката!

Общи условия

Активация на акаунт