Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 076
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Марита, харесва ми подхода ти....сега, като дойде доктора, го питай кога в извънработно време и неформална обстановка, да се видите да му ги върнеш......и нататък действаш с чар  Wink
Аз, одеве забравих да пиша- когато се подстригах, още преди биопсията на черта, че косата ми стигаше до д---то, спрях да се къносвам  и като прораснаха корените, установих че е почти нацяло бяла. Още след предоперативната химия, първоначално тръгнаха едни бели косички-ама като бебешки пух и след тях, като набоде една гъста черна коса....ама черна Ви казвам...След втората серия химии, пак същото, но тоя път белите косички бяха още по- малко и сега имам тук-там малко сребро в косите. Тия дни гледам и взе да щръква на места, та искрено се надявам, че ще вземе да се закъдри- което щее голям бонус, че цял живот я нося права като праз....И расте сравнително бързо- вече ми стърчи леко над ушите....,но тя, моята коса и преди това си растеше. Виж, ноктите нещо не ми харесва с какви темпове растат и най- вече, че продължават да се цепят по дължина, но явно им трябва повече време да се възстановят.
 unabella, когато започнах лечението бях 52кг, а и години наред си държах мерките в почти манекенските сантиметри, без каквото и да е усилие. Още на първата серия химии набухнах като козуначе и вече държа 62-65кг, които се разстелиха доста равномерно, но най- вече се отразиха на задните ми части, а и коремче се забелязва.....и талията пак я има, ама нещо се качи нагоре..... Embarassed Не ми е драма, харесвам се....ама трябва гардероба да сменям, ако тръгна пак на работа, щото сега се справям- клинчета, еластични дънки, гащеризони, отгоре по-широчка блузка или жилетка.......ама в костюмите няма се навра посмъртно.

# 421
  • София
И аз качих 5-6 кила, които ме дразнят, обаче. Ще гледам да ги преборя полека-лека

# 422
Уффф...аз какво да кажа с моите 15кг. отгоре... Ето ме и мен с перука. Скоро няма да набера смелост да я махна. Все още ми е доста къса около 2,5 см най-много 3. Другото лято ще да е.
Скрит текст:

# 423
Аз мислех, че от химиото се отслабва..е сега и това ще го мисля как ще напълнея..то аз не съм мн слаба 50 кила на ръст 154 и едни 10 отгоре ще са драмаа.
Кача много си хубава, от де тея перуки вашите никак не личи да са перуки? От естествен косъм ли са?

# 424
Моята е изкуствена, но наистина е много сполучлива. Постоянно ме подпипват по косата и никой до сега не е предположил, че е перука.Когато им кажа се чува " Стига бе" По късно ще ти дам линк към перуката, че сега излизам да взема малката от училище.

# 425
Тони, не се настройвай предварително....всъщност трябва да се радваш, че пълнееш....Аз, доколкото знам, ако отслабваш е по- притеснително. Иначе за перуката- моята е изкуствена и беше на цената на протокола от социалните- 127лв. Ама излезе много добре изработена и удобна.
kacha, теб сефте те виждам...ма и ти си мацка и русата перука наистина ти седи добре  Peace

# 426
Тони, линк към фейсбук страницата https://www.facebook.com/pg/WigMe.BG/shop/?rid=1873587056050292& … d=240322283316580
А това е моята. Понеже ми беше твърде дълга , я занесох на фризьор да ми я подстриже.
Скрит текст:

# 427
Четирилинка, вярвам ти, Любовта е чудо и най-доброто лекарство и за болест, и против стареене. Стига да е навреме. 😊

Абсолютно! Любовта е лек и живот. Аз за това малко се кося сега. Нямам любов😑

Бела, де да беше нарочно това с парите, ама не е. Днес не ми е ден. Имам проблем с концентрацията, но май щото не се наспах. Няколко пъти ставах, а легнах и късничко, дете е вече тук, та пак ставам екстра рано. Сега се върнах и от работа и почвам да лежа и пърдя. Това ми е програмата до края на деня🤣

Ъпдейт🤣

Ма много съм зле! Сигурно пак се влюбих днеска🤣 Не съм видяла последна страница тук. Божкеее😅

Люба, и аз се надявах да ми се получи като теб, но не. Косата ми расте много бавно все още. Екстремно бавно! Ноктите яко. А доктора....не мога да стигна чак до там, че да го карам да се видим на лични🤣 Ще видя аз. Имам нюх за тия неща и ако пък случайно уловя такива импулси от негова страна определено няма да го пропусна него, ама.....не ми се вярва много да е допрял до мен🤣

Kacha, радвам се да те видя, готина си🤗

Тони, пак реагира точно като мен с килата🤣 Не бой се, аз не качих, а като гледам и други има.

Пак аз. Не съм у ред🤣
Ма аз нищо не ви писах. Освен за паркинга. Ооооо има още. Седя аз в чакалнята и се отваря вратата, и ме посреща лично какиното сладурче докторче (той може и да се окаже не толко млад. Днеска гледам има бръчици вече по ъглите на очите и няколко бели косъма), широко усмихнато все едно се радва да ме види. Викам си аз "брях, готино" а той гласно ми вика: " оооо нова визия? Много Ви отива, много", викам "брях, че кеф", а на него взех да му се обяснявам, че засега става и съм хепи без перуки, но пак я оставям да порастне дълга, защото се чувствам по-секси така🤪😉😉😉 Всичко с циците ми е наред, чакаме и кривата да разтегне кожата и да се понамести. На въпроса ми вижда ли раци той ми отговори, че дори не ги търси и не очаква да има, а си гледа имплантите. Каза ми, че вече е време да забравям за рака, защото шанса да имам рецидив е 2% в момента. Заради болките в костите ми смени лекарството и ми даде Тамоксифен като на вас, а и днес разбрах каква е разликата между моето до сега (Ексеместан) и Тамоксифен (Нолвадекс нали?) и това е, че Тамоксифен явно е по-слаб по някакъв начин, защото той каза, че и без това лечението ми е прекалено засилено, та може да ми даде и нещо по-слабо. Утре ще го взема и почна, че днес забравих. Кръвното: видя проблем в това и сега ще ме препрати навсякъде да ме разфасоват на труппета и да видят от какво е. Каза, че на моята възраст би трябвало да е от нещо, което да оправим, а не само да лекуваме симптома. Страхотен е нали?!! 😊 ❤️ Та си чакам сега по пощата направленията и часовете къде и кога да отивам. Каза, че кръвното не е от Херцептин. Трети доктор ми го казва и явно е така. Ще ми гледат и бъбреците, сърцето пак и т.н. Личния ми също ми взе кръвища вчера за разни изследвания вкл.и щитовидната, та....дано поне ме оттърват от този проблем скоро. Към края на януари ми е другия контролен преглед и ще мина на ЯМР тогава, а на тумограф (ПЕТ скенер) не. Даже май никога вече, ако не се появят съмнения за рецидив. Сега на три месеца ще четете любовните ми докторски вълнения🤣

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 18:31 от marittaa

# 428
Благодаря за инфото за перуките.
Имам въпрос относно лъчето. Сега една позната ме наплаши, че 100% ще ми отече ръката от него чак до неподвижност..вярно ли е? И вярно ли е, че не може да се ходи на сауна, парна баня, джакузи и въобще да не се излагам на топло?
Хирурга нищо такова не ми каза..
"Тони, пак реагира точно като мен с килата🤣 Не бой се, аз не качих, а като гледам и други има."
Ти и за друго каза, че ще ми обясниш.. Blush
Дано това с кръвното да е някакъв дребен проблем и бързо да се реши. Супер е че си приключила с рака. Така ще остане !

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 18:37 от Антония Дахман 606421

# 429
  • София
Чак пък 100%... Моята не е отекла за сега, не съм чела и на друга да е отекла тук. Не се филмирай излишно Wink

Айде да ви се покажа и аз. Снимката е след първата химия, след като ми окапа косата. Все още са налице веждите и миглите 😆

Скрит текст:

# 430
  • София
Какви сте ми хубавички и толкова сте младички ❤ 😍 ❤

Marittaa, скица си голяма 🤗❤ (около теб никога не е скучно 😂).

Целувки на всички!

# 431
Тинти ❤️ И ти си свежарка. Хем на химии си на снимката.

Тони, добре. Сега съм малко закъсала с умствения материал и исках да ти пиша като имам повече хъс, ама ок. И аз бях като теб. Здрава и права, тичах на 100 места и правех 100 неща. Честно казано си мислех, че ще изкарам до 100 години и де ли се напъвах в тоя живот. Аз съм или поне бях много сексуална. Цялото ми щастие се въртеше около мъжете (изключваме децата ми де. За тях убивам даже и мъжете🤣) и всичко свързано с тях. От там идва и манията ми да съм хубава. Цял живот си "бая" да съм хубава (то ни е семейна обремененост това. Всите сме красавици в наща фамилия🤣) и бях доста згодна де. Минавах за хубавица и секси. Имах супер успех с мъжете (поне на повърхностно ниво. Голямата любов от белия принц още я издирвам) горе- долу до не отдавна. Та и сама можеш да се досетиш на такъв образ като мене (почти кифла) как му се отразиха новините за рака, падане на коса, либидо и т.н. Задавах същите въпроси като теб тук и се шашках от същите неща. Даже на психолог тръгнах още преди да ми опада косата с надеждата да ми помогне да не рухна. Абе подготвях се за катаклизъм. И беше катаклизъм, но за седмица. После свикнах. И с окапването на веждите свикнах и нали съм кифла се гримирах постоянно, за да изглеждам поне като човек, а не като от "Извънземното 3"🤣, пушех трева (още пуша, но драстично по-малко) само и само да се държа в будна кома и да минава това време, а и помага много за повечето странични ефекти. Либидото ми намаля по едно време, но да ти кажа мисля не е от химиите, а от гаджето. Имаме проблеми във връзката още преди рака. Мисля, че ако ме беше хванал рака в началото на връзката ни, когато много се обичахме шеше да мине по-леко от страна на секса. Както и да е. Неискам да те плаша, но да - ракът ни отнема женственосста. За щастие временно. Ок? А и не всеки е така. Люба ти е писала, че зависи от връзката. Индивидуално е. Ако се обичате наистина ракът няма да ви попречи, но ако сте само хей така заедно, колкото да не сте сами ще скъсате най-вероятно. Ние примерно хем се обичахме и още се обичаме от една страна....аз не искам вече половинчати неща. Както и да е. Нямам особен сексуален интерес и май е време да проверя от мен ли е или от връзката ми. Днес докато чаках доктора за псри асистентката му там на рецепцията говрИ с мен и аз и споделих (доктора също ме питА как е връзката ми и на него споделих, че е в края си, но това беше и лека стратегийка с него де😉), та тя ми каза, че наистина много жени правят така, защото след рака нещата изглеждат различно и е права. И на мен ми изглеждат различно. Да ти кажа тези въпроси и отговори са бля-бля, защото е индивидуално. Не се настройвай, а просто живей и следвай сърцето и ума си. Сега не го мислИ. Имаш път да извървиш. Остави се да бъдеш изненадана по пътя. Аз лично съм мнооого по-хепи след рака, отколкото писледните няколко години преди него😊 Ако се сетя нещо пак ще пиша. Не съм адекватна днес и за това неисках, но ти настояваш😊

# 432
Еха, Кача, Тинтири - абе тук все хубави жени, честно!

Марита 😅Преди да тръгна от пилатеса към къщи, направих грешката да хвърля едно око тук и през целия път се хилих като ряпа, сама на улицата.  Незаменим фактор в духовното оцеляване си. Да си изпълниш стриктно вечерното занимание 😉 И аз май ще правя същото сега, но с вино.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 19:40 от unabella

# 433
Тинти ❤️ И ти си свежарка. Хем на химии си на снимката.

Тони, добре. Сега съм малко закъсала с умствения материал и исках да ти пиша като имам повече хъс, ама ок. И аз бях като теб. Здрава и права, тичах на 100 места и правех 100 неща. Честно казано си мислех, че ще изкарам до 100 години и де ли се напъвах в тоя живот. Аз съм или поне бях много сексуална. Цялото ми щастие се въртеше около мъжете (изключваме децата ми де. За тях убивам даже и мъжете🤣) и всичко свързано с тях. От там идва и манията ми да съм хубава. Цял живот си "бая" да съм хубава (то ни е семейна обремененост това. Всите сме красавици в наща фамилия🤣) и бях доста згодна де. Минавах за хубавица и секси. Имах супер успех с мъжете (поне на повърхностно ниво. Голямата любов от белия принц още я издирвам) горе- долу до не отдавна. Та и сама можеш да се досетиш на такъв образ като мене (почти кифла) как му се отразиха новините за рака, падане на коса, либидо и т.н. Задавах същите въпроси като теб тук и се шашках от същите неща. Даже на психолог тръгнах още преди да ми опада косата с надеждата да ми помогне да не рухна. Абе подготвях се за катаклизъм. И беше катаклизъм, но за седмица. После свикнах. И с окапването на веждите свикнах и нали съм кифла се гримирах постоянно, за да изглеждам поне като човек, а не като от "Извънземното 3"🤣, пушех трева (още пуша, но драстично по-малко) само и само да се държа в будна кома и да минава това време, а и помага много за повечето странични ефекти. Либидото ми намаля по едно време, но да ти кажа мисля не е от химиите, а от гаджето. Имаме проблеми във връзката още преди рака. Мисля, че ако ме беше хванал рака в началото на връзката ни, когато много се обичахме шеше да мине по-леко от страна на секса. Както и да е. Неискам да те плаша, но да - ракът ни отнема женственосста. За щастие временно. Ок? А и не всеки е така. Люба ти е писала, че зависи от връзката. Индивидуално е. Ако се обичате наистина ракът няма да ви попречи, но ако сте само хей така заедно, колкото да не сте сами ще скъсате най-вероятно. Ние примерно хем се обичахме и още се обичаме от една страна....аз не искам вече половинчати неща. Както и да е. Нямам особен сексуален интерес и май е време да проверя от мен ли е или от връзката ми. Днес докато чаках доктора за псри асистентката му там на рецепцията говрИ с мен и аз и споделих (доктора също ме питА как е връзката ми и на него споделих, че е в края си, но това беше и лека стратегийка с него де😉), та тя ми каза, че наистина много жени правят така, защото след рака нещата изглеждат различно и е права. И на мен ми изглеждат различно. Да ти кажа тези въпроси и отговори са бля-бля, защото е индивидуално. Не се настройвай, а просто живей и следвай сърцето и ума си. Сега не го мислИ. Имаш път да извървиш. Остави се да бъдеш изненадана по пътя. Аз лично съм мнооого по-хепи след рака, отколкото писледните няколко години преди него😊 Ако се сетя нещо пак ще пиша. Не съм адекватна днес и за това неисках, но ти настояваш😊
Ама кажи, че не си на кеф няма проблеми. Все пак благодаря за отговорите. Точно като теб съм със секса, макар че напоследък сиг от стреса не ми е до него. А това дали ще се обичаме по време и след рака само времето ще покаже. Както ме съветваш живея си там сиг и аз ще пафкам мара и квот такова.
А иначе що се отнася до доктора..май май има интерес към теб не само като пациент. Много хубава жена си и силна. Как да не те харесва Blush

# 434
И що, Марийке, реши че не е за теб таз топка и че е висока...... Няма се даваш без бой, моме! Може пък точно теб да е чакал......ама ха, чак ти се ядосах  Crossing Arms Ти си длъжна се пробваш, пък какво-що, съдбата и времето ще покажат  Peace
Тинти съм я виждала на снимка и смея да твърдя, че с перуката е даже по- свежа от преди с дългата коса!
Тони, съвет от мен- никакви познати не слушай и не чети разни кофти отзиви......Само позитивните  коментари ще следиш. Ръката може леко да се обездвижи, но с повече гимнастика, се оправя. Ама ти по принцип трябва си правиш гимнастиката, дето са ти я показали в болницата. Ако не са- на първа страница на темата я има-даже и  нарисувана. Прави си гимнастиките и няма да имаш дертове.
Аз отивам си сипя вино, че съм опържила шаран и днес ще прегрешавам......И, да се похваля, че днес докато си навъртах крачките, пък влязох у аптеката и се наградх с много хубав крем за лице.....Щото все съм стисната за мен си, ма пък то не може все така....и взех си правя разни такива подаръчета  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт