Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 099
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Дами, някоя вземала ли е трахизан за болки в гърлото (16-та седмица съм). Продължава да ме боли, АГ-то ми каза да пия парацетамол 2 пъти на ден, стрепсилс спрей и трахизан. Малко ме притеснява обаче, защото знам, че има локален антибиотик и ако го започна, е хубаво да го вземам трябва да е поне 5-7 дни.

# 241
Дами, някоя вземала ли е трахизан за болки в гърлото (16-та седмица съм). Продължава да ме боли, АГ-то ми каза да пия парацетамол 2 пъти на ден, стрепсилс спрей и трахизан. Малко ме притеснява обаче, защото знам, че има локален антибиотик и ако го започна, е хубаво да го вземам трябва да е поне 5-7 дни.

Аз съм взимала по препоръка на АГ. Не мисля, че може да навреди и то не е антибиотик, а анестетик. Wink

# 242
И аз смуках няколко пъти Трахизан може би към 15-та седмица, той е с локално действие, така че няма проблем Simple Smile

Аз съм взимала по препоръка на АГ. Не мисля, че може да навреди и то не е антибиотик, а анестетик. Wink

# 243
Момичета, в 11 г.с. ми казаха, че чакаме момче. Същия доктор 14 г.с. потвърди, че бебето е мъжки пол. Преди няколко дена бях на преглед, защото съм с много контракции и въпросният доктор вметна, че май е момиче. Като го попитах как така, при положение че до скоро беше мъжко, той ми се скара, че сега нямал намерение да гледа пола, защото е по-важно да проследи ниската ми плацента и така ме остави в чуденка.... Последното се случва 19 г.с.. Сега само за това си мисля

# 244
Да ти е всичко наред и на теб и на бебето пък за пола има време да се радваш и да пазаруваш. Не го мисли сега. Нормално да се "промени" особено като е от момче на момиче.

# 245
До 19г. с .моята не можа да види пола бебчо е доста активен, а и срамежлив ..всеки път дава гръб и не иска да го гледаме . Но вече се знае че ще е мъжага но все пак нищо не съм купила само набелязвам и живот и здраве ММ ще ходи да пазари когато се роди

# 246
Здравейте. Имам следния въпрос. От известно време в определен момент усещам временна рязка билка в ляво където са ребрата дори по надоло. В 4м от бременността съм, доктора каза, че не вижда проблем, но се притеснявам да не са бъбреци или от какво може да е това ?

# 247
Здравейте,

В 7ма седмица и след 5 дни съм на ехограф, ако всичко е наред, да чуем сърчицето. Бях на ехограф преди точно 2 седмици и видяха сакчето и ембриона.

Малко съм притеснена, понеже вече 3ти ден имам леки болки в кръста (бяха по-силни в началото), което никога не ми се е случвало и преди бременността. Това, което ме притеснява е, че днес се събудих и гърдите не ме боляха и не ми се гадеше. Тези 2 симптома бяха много силни последните седмици и сега чак ми липсват. Знам, че болките в кръста може да са нормални и симптомите може да изчезват и да се появяват и всичко да е наред. Притеснява ме, че се случва по едно и също време и днес реално не се чувствам бременна.

Какво мислите? Не знам как ще издържа до другата седмица!!

# 248
  • София
Здравейте,

В 7ма седмица и след 5 дни съм на ехограф, ако всичко е наред, да чуем сърчицето. Бях на ехограф преди точно 2 седмици и видяха сакчето и ембриона.

Малко съм притеснена, понеже вече 3ти ден имам леки болки в кръста (бяха по-силни в началото), което никога не ми се е случвало и преди бременността. Това, което ме притеснява е, че днес се събудих и гърдите не ме боляха и не ми се гадеше. Тези 2 симптома бяха много силни последните седмици и сега чак ми липсват. Знам, че болките в кръста може да са нормални и симптомите може да изчезват и да се появяват и всичко да е наред. Притеснява ме, че се случва по едно и също време и днес реално не се чувствам бременна.

Отиди просто по-рано на преглед,  за да се успокоиш. Simple Smile

# 249
Здравейте,

През беменността, ден с ден не си приличат, не се шашкай от такива неща,  изчакай си прегледа.
Аз в 12 г.с. имах 2-3 дни в които всички симтоми и повръщане изчезнаха от нищото, да и аз не се зарадвах особено в началото, че се чувствам прекалено добре, ноо реших да се насладя на спокойствието на на дните без "махмурлук" Grinning след тия хубави дни, "махмурлука" ми се завърна с гръм и трясък Grinning
Най-добре за една бременност е спокойствието, отдай му се, притеснението само вреди.

# 250
Здравейте. Имам следния въпрос. От известно време в определен момент усещам временна рязка билка в ляво където са ребрата дори по надоло. В 4м от бременността съм, доктора каза, че не вижда проблем, но се притеснявам да не са бъбреци или от какво може да е това ?

Възможно е да е някой възпален нерв, както го описваш. Може да се мажеш с магнезиево олио. Рязката болка не прилича на болка от бъбреците.

# 251
Здравейте. Не мога да се оправа с гестационните седмици.
Последна менструация започнала на 5-ти септември. На 23-ти октомври бях на преглед и казаха, че съм в 5 г.с и 4 дни. Да, но нали се смяташе от деня на последната менструация. Днес вече трябва да съм в 5 г.с и 7 дни. Ако върна 7 седмици назад означава, че съм заченола на 7-ми септимври, а това е невъзможно, правихме го на 19, 22, 23, 24 септември и 4 октомври. Някой може ли да ми разясни мистерията? Не ми казаха дата на термин.

# 252
  • София
Днес си в 7г.с. +2 дни.
Няма какво да връщаш, да преместваш...

# 253
  • София
Здравейте. Не мога да се оправа с гестационните седмици.
Последна менструация започнала на 5-ти септември. На 23-ти октомври бях на преглед и казаха, че съм в 5 г.с и 4 дни. Да, но нали се смяташе от деня на последната менструация. Днес вече трябва да съм в 5 г.с и 7 дни. Ако върна 7 седмици назад означава, че съм заченола на 7-ми септимври, а това е невъзможно, правихме го на 19, 22, 23, 24 септември и 4 октомври. Някой може ли да ми разясни мистерията? Не ми казаха дата на термин.
Ако по зачеване имаш предвид олпождане на яйцеклетката - то това става само в деня на овулация, който е горе долу посредата на целия месечен цикъл. Гестационните седмици се броят от първия ден на последната менструация. Т.е. при теб ги броиш от 05.09.2019г. днес си 7г.с.+2дни. лекаря ти да не ги брои от деня на овулацията? Не си писала колко ти е цикъла, н според мен си била в овулация около 19-20ти.
Ето ти калкулатор: http://9m-bg.com/kalkulator-bremennost/

# 254
Освен всичко друго това че си правила секс на 5.10 примерно, не означава че си забременяла и овулацията ти е била на тази дата точно. Случва се овулацията да стане ден, два, три по късно, а да кмс останали сперматозоиди и тогава се случва оплождането.
За това в коя седмица си има доста календари на бременността по дата на последна менструация, така че там общо взето е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт