Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 063
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Зависи от лекарите да. Моето АГ също не изписва нищо, дава направления ако е зле положението. Иначе джипито ми изписваше, според мен тотално неподходящи неща. Затова ако е по-сериозно те съветвам да идеш на специалист.

# 346
Здравейте, първият ден на последната менструация беше на 11.10. На 24-ти и 25-ти имах процедури по инсеминация и реинсеминация. Към момента съм с ЧХГ 65, като преди 48 часа беше 12.25, а още два дни по- рано беше- 2.45. Всяка стойност е горе-долу 4-5 пъти по голяма от предходната. В петък ме викат на преглед, но си мисля, че е много рано. Попитах, но лекарката каза, че имало неща, които гледали. Тя е добър специалист, не се съмнявам в нея, просто се чудя за такъв ранен период какво се очаква да се види. Това ми е втора бременност. Със сина ми ме викнаха доста по- късно и директно видяха пулсиращ ембрион (в 5г.с. и 5 дни). Сега какво може да се види толкова рано? Реално ще съм в края на 3-та г.с., началото на 4-та.

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 12:59 от Forest rain

# 347
  • София
Всъщност ще започваш 5г.с.
Какво обаче може да се види... авно само докторката ти знае. Имай си обаче наум, че по-вероятно е да не се види нищо различно от удебелена лигавица

# 348
Здравейте, момичета! Тъкмо се регистрирах и бързам с въпрос Blush Поради това, че образувам скоропостижно кисти, от 16- годишна съм на противозачатъчни. Преди двете си бременности, разбира се, съм ги спирала и след спиране на кърмаческия период- отново съм ги започвала. Това е и причината да не знам без хапчетата на колко дни би ми идвал нормално цикълът. Проблемът е следният- искаме още едно детенце. Последният МЦ настъпи на 04.10. и не съм подновявала хапчетата. Ако цикълът ми е на 28дни,то вече ми закъснява. Имам положителни уринарни тестове, но с мнооого бледи тест чертички. Ясно е, че съм бременна. Направих ЧХГ в събота- 7.50000, повторих днес ( по лекарски съвет), резултатът е 28.16. Виждам, че се удвоява, но притеснението ми, дали не е прекалано ниско? Или... Ако съм била с късна овулация, то резултатите, дали могат да се разчетат като добри? Извинявам се... Дългичко се получи.. Open Mouth

# 349
Щом се увеличава, всичко е наред според мен. С нередовен цикъл и пиене на ПЗ преди това е съвсем възможно да има късна овулация. Мисля че другата седмица би трябвало и да се види на ехограф, а в средата на месеца и да чуете пулса ✌️ успех 🤗

# 350
Възможно ли е подобно частично изтичане на води? На 2-ри срещу 3-ти се събудих с малко по-мокро бельо, пижамата ми също беше подмокрена. След това не съм наблюдавала такова нещо и се успокоих, защото АГ-то каза, че ако се спука околоплодния мехур, то изтичане на води ще има постоянно. Може да е по малко, но ще е постоянно.

Сега обаче се повтори същото отпреди 3 нощи. Събудих се и бельото и пижамата бяха малко по-мокри. Чудя се дали може да са изтичащи води с такъв голям интервал от 3 дена. Терминът ми е в събота

# 351
Dark _Chocolate, може да се провери това с тест за изтичане на амниотична течност. На мен ми е правен такъв  в АГ кабинет, но би трябвало да имат и по болниците. Обади се, ако искаш на лекаря си, и го питай.

# 352
Здравейте, на някой изписвали ли са му Синупред?

# 353
Здравейте, на някой изписвали ли са му Синупред?

Здравей, да аз пих през октомври, изписаха ми го даже в комбинация с антибиотик, но при мен имаше много сериозно възпаление на синузита.

Синупред е на билкова основа и е безопасен. Добре е да те види доктор все пак и да потвърди Simple Smile

# 354
Аз също съм цяла седмица вече на синопред, като ми изписаха и антибиотични капки за нос.

# 355
Възможно ли е подобно частично изтичане на води? На 2-ри срещу 3-ти се събудих с малко по-мокро бельо, пижамата ми също беше подмокрена. След това не съм наблюдавала такова нещо и се успокоих, защото АГ-то каза, че ако се спука околоплодния мехур, то изтичане на води ще има постоянно. Може да е по малко, но ще е постоянно.

Сега обаче се повтори същото отпреди 3 нощи. Събудих се и бельото и пижамата бяха малко по-мокри. Чудя се дали може да са изтичащи води с такъв голям интервал от 3 дена. Терминът ми е в събота

Да, възможно е да изтичат по малко, възможно е и да е течение. Трябва да си сложиш бяла салфетка на бельото(не превръзка) и когато се понамокри, да я занесеш да ти направят тест за околоплодни води. Вероятно и ще те прегледат с ехограф за да установят дали са намалели водите или са в норма.

Аз имах такова намокряне на бельото в 8ми месец и изобщо не се чудих-директно отидох в болницата и се оказа, че не са води, а явно много обилно воднисто течение. Най-добре отиди, вместо да стоиш и да се притесняваш. Вероятно нищо не е, но по-добре да си спокойна.

# 356

Дарк, аз също имах подобно притеснение. Когато отидох при моето АГ, той каза абсолютно същото като твоето, а именно, че започнат ли да изтичат, няма да спрат. Прегледа ме и каза, че всичко е Ок. Но ако се притесняваш, по-добре за твое успокоение да идеш да те погледнат.

# 357
Не мога да се свържа засега с АГ-то. Иначе вечер си лягам без превръзка, за да мога да усетя, ако има изтичане на води. И лошото е, че два часа след вчерното първоначално подмокряне сложих превръзка с идеята днес да ида и да направят теста, но повече подобно течение не съм имала и изобщо не знам какво има по превръзката. Най-вероятно нищо. За салфетка не съм се сещала Sad

# 358
Лекар ми е казвал, че трябва да е бяла салфетка, а не превръзка, защото в превръзките слагат разни химии и могат да попречат на реакцията с веществото, което капват(не помня точно какво беше). По принцип наистина, ако тръгнат да текат води, те ще изтичат постоянно, но съм чела, че има редки случаи, при които се получава частично изтичане на води. Но на мен никога не са ми изтичали води от самосебе си, така че нямам личен опит. Единствено мога да кажа, че имат характерен мирис, като на препарат за чистене. Joy

# 359
Тест може да се направи и като ти вземат с тампон секрет от влагалището. По спомен на мен АГ-то такъв ми направи, но трябва на място да отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт