Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 049
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Моите изтекоха като по филмите🤣

# 361
Минах през АГ-то, тоновете са добре, околоплодните води казаха, че са понамалели действително. Дадоха ми една превръзка, за да видим дали има изтичане. Някой знае ли дали да ги има по аптеките тези превръзки? Като гледах преди време онлайн, навсякъде бяха изчерпани.

# 362
  • София
То е нормално на края водите да намалеят и без да изтичат.

# 363
39 г.с + 5 дни. Преди малко зацапах тоалетната хартия със слузесто червеникаво-розовееща кръв... АГ-то каза, че е нормално, стига да не е обилно и продължително кървене, че се случва при разширяване на шийката и че скоро може да тръгне раждането. Първо се успокоих, но ме притесни това, че не съм чела из форума за такова кървене и че явно не е много често срещано май. Някой, на който да му се е е случвало?

# 364
Възможно ли е болка, която започва ниско в кръста и продължава към бедрото и апендикса да са контракции? Случи ми се няколко пъти вчера и днес, по около 15-20 минути, после като си почина ме отпуска, но и през нощта я имаше 😣 болката е средна, не ми прилича много на менструална...
И въобще къде се усеща болка при контракции, че вече каквото и да ме заболи изпадам в паника?

# 365
Dark, стига си се шашкала, сега ти трябва да си спокойна. Да, лекарката ти е обяснила правилно-това се случва, когато шийката се скъсява и разширява. Аз имах такова зацапване(като слузесто кървене) след преглед за разкритие(10тина дни преди раждането), защото при него лекарите мануално подпомагат разкритието, като леко разширяват шийката. Всъщност това зацапване е хубаво, че го имаш, защото означава, че шийката е започнала да се скъсява и вероятно имаш и някакво малко разкритие. Колкото по-подготвена е шийката преди раждането, толкова по-добре е за теб, защото се скъсява времето на самото раждане. Това за първо раждане е много хубаво, защото при първото раждане, шийката много по-бавно се скъсява и разширява, и по-често това става чак по време на самото раждане. А когато процесът започне предварително, то е много вероятно и раждането да бъде леко.

Съветвам те да мислиш позитивно и да гледаш лекции за раждане за да се подготвяш за това, което ти предстои.  Успех!

Възможно ли е болка, която започва ниско в кръста и продължава към бедрото и апендикса да са контракции? Случи ми се няколко пъти вчера и днес, по около 15-20 минути, после като си почина ме отпуска, но и през нощта я имаше 😣 болката е средна, не ми прилича много на менструална...
И въобще къде се усеща болка при контракции, че вече каквото и да ме заболи изпадам в паника?

Контракциите могат да се усещат, освен в корема(матката), и в кръста и в бедрата. Това, което описваш са подготвителни контракции, според мен. В тези седмици е съвсем нормално да ги имаш.

# 366
Happy_mommy, уж съм спокойна и после си казвам: ами, ако нещо неглежирам? и почва паниката. Но мисля, че вече се кротнах Simple Smile

# 367
Happy mommy, аз си мисля, че подготвителните не болят? Или съм в грешка? Иначе коремът ми е мек, не усещам стягане там 😣 сега си лежа, но пак ме боли. А съм на преглед чак във вторник 😣

# 368
  • Бургас
Да не би да е някой нерв?

# 369
Lana, в коя седмица си?

# 370
В 36, от днес ми остава точно месец до термин.
Не знам дали е нерв, ММ ме масажира малко сутринта и ме намаза с един билков гел, но не усещам никаква разлика.. Просто се чудя дали не са контракции и се опитвам да разбера как се чувстват точно, четох и в Интернет, ама по обяснения само май е трудно да се разбере.

# 371
Dark, всичко ще е наред. Малко остава. Hug

Lana, не е съвсем вярно, че подготвителните контракции не болят. Често срещано е през последния месец да има вече болезнени подготвителни контракции. Втората бременност имах много подготвителни контракции, които от края на 8ми месец станаха болезнени и така до края. Има много такива теми из форума и се оказа, че е доста често срещано накрая на бременността. Wink Нищо притеснително няма, защото матката, все пак, се подготвя за раждане.

Когато усетиш болката, пипни си корема за да усетиш дали се стяга. Ако са контракции, той ще се стяга и отпуска. Ако е нерв, може да се мажеш с магнезиево олио и лек масаж. Няма какво друго да направиш.

# 372
Happy_mommy, благодаря Hug

Аз пък до момента контракции с болки май не съм усещала. Имам стягания на корема, става твърд на камък, но дотам. Чудя се дали трябва да ги засичам и тях, неболезнените контракции? Честно казано, като не са ясно отчетливи, хич не ми се занимава да засичам нещо съмнително, да се чудя кога започва, кога приключва...

# 373
  • Наблизо
Моите подготвителни ме болят вече,от месец насам.Очно като като гаден цикъл и ме удря в гърба.От две седмици от контракции ми се и гади и си представям как ще повеъщам при раждането.

# 374
Здравейте, в 23 седмица съм, предстои ми полет със самолет за час и нещо, за което един доктор ми каза да, а друг не, тъй като имам скъсяване на шийката от 3,5 на 3 см. Слагам Утрогестан и пия магнезий. Някой има ли такъв опит?

Общи условия

Активация на акаунт