Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, в 23 седмица съм, предстои ми полет със самолет за час и нещо, за което един доктор ми каза да, а друг не, тъй като имам скъсяване на шийката от 3,5 на 3 см. Слагам Утрогестан и пия магнезий. Някой има ли такъв опит?
Не съм летяла докато бях бременна, но и аз имах скъсяване от 6тия месец, като в 7мия вече шийката ми беше 2см.. и трябваше многоо да лежа, за да запазя бременността до края, та аз не бих пътувала при такива обстоятелства.

# 376
  • София
Контракция, която да продължава 15-20 мин няма.

# 377
Да, Нандин е права-контракциите траят секунди - от 10-20-30 сек при подготвителните, до 60-70 сек при родилните . Понякога, обаче, не може да се определи кога точно започва една подготвителна контракция и кога свършва, особено при първа бременност, защото след самата контракция може да остане едно чувство на изтръпване или стягане. Поради тази причина, понякога на бременните им се струва, че имат много дълга контракция или просто да чувстват едно общо стягане или изтръпване, без да могат да определят кога е започнало.

Скрит текст:
Мен втората бременност ме побърка от контракции от 20 г.с. до края и затова тези усещания са ми до болка познати. Grinning Обясниха ми, че това се дължи на скорошната предишна бременност и матката ми е "тренирана". Бях сигурна, даже, че ще родя по-рано, защото в 9ти месец бяха болезнени, все по-чести и на моменти регулярни. Joy Толкова бях свикнала с тях, че като започна същинското раждане, първите 2 часа не бях сигурна дали ще раждам или са си обичайните подготвителни. Но не се плашете, момичета, родилните контракции са доста по-хард, така че няма как да не ги разпознаете. Но личният ми опит сочи, че колкото повече подготвителни контракции има, толкова по-леко е раждането, защото матката е подготвена.

# 378
  • София
Абсолютно съм съгласна, че родилните контракции не може да се сбъркат. И аз се чудех как и дали ще ги позная, но като се появиха, нямах и капка съмнение Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 15:21 от Nandin

# 379
Някой може ли да сподели малко повече за това на колко често са били контракциите като се отишли в болницата и какво разкритие сте има ли? Знам че може би е индивидуално, но просто така за информация. Знам че на места с по-малко от 3 см разкритие те връщат ама то тогава пак си имаш контракции нали? 🙄

# 380
  • София
Моите до като почнат и вече бяха на 2 мин, като първо ми изтекоха водите. По това време бях в болница и като ме прегледаха бях със 1.5см разкритие.

# 381
Контракциите ми започнаха на половин час през нощта към 00:00. Доста време бяха на половин час, даже спах така до към 05:00,06:00 часа, после станаха на 20 мин, на 15, на 10, в болницата отидох с контракции на 5 мин. Не ме болеше много, докато бях у нас си направих кафе и закуска, чистих и подреждах. На прегледа , вече в 13:00 часа имах 8 см разкритие, водите ми не бяха изтекли, спукаха ги в болницата. Родих за час и малко. Но все пак е изключително индивидуално.

# 382
Не може да се предвиди какво е разкритието по това на какъв интервал са контракциите. Иначе, да, до към 4 см разкритие се води първата фаза на раждане и понякога връщат родилките. Мен първото раждане два пъти ме връщаха, защото дълго време бях само с 1см разкритие и нерегулярни контракции. Второто раждане, 10 дни преди раждането, вече имах 4 см разкритие. В деня на раждането ме приеха с 5 см и контракции на 8-10 мин.

Всяко раждане е много различно. По правило, при първо раждане се отива в болницата при регулярни контракции на около 5 мин. Регулярни означава поне от 1 час да са с такъв интервал помежду си. Реално няма смисъл да се бърза за болницата. Най-добре първата част от раждането да се изкара вкъщи в спокойна обстановка.

# 383
  • Пловдив
Добър вечер! Някоя мама от Пловдив,ходила ли е скоро до Джъмбо? И,ако може да сподели нещо подходящо дали си е намерила за нея или за бебето Simple Smile

# 384
Дами,  в 9г.с съм и постоянно повръщам. Нормално ли е? Знам за сутрешното гадене, че е ОК, но да повръщаш нон-стоп.. ? Моля споделете при вас какви бяха неразположенятс!

# 385
  • София
Ако постоянно повръщаш е редно да идеш малко в болница. Не е добре да се обезводняваш

# 386
Аз за цялата бременност повърнах само няколко пъти, знам че не е нормално да е повече от 4 - 5 пъти на ден защото има опасност да се обезводниш, така че се консултирай с лекар най - добре. За цялата бременност имаше само 1 ден в който повръщах постоянно на 30 минути и АГ ми изписа хапчета защото се чувствах много зле ..

# 387
Някой може ли да сподели малко повече за това на колко често са били контракциите като се отишли в болницата и какво разкритие сте има ли? Знам че може би е индивидуално, но просто така за информация. Знам че на места с по-малко от 3 см разкритие те връщат ама то тогава пак си имаш контракции нали? 🙄

Аз бях с контракции без болка .. не разбрах че раждам . Влязох с 4 см разкритие. Контракциите ако може да се нарекат така при мен бяха на 10 мин . Но не мисля , че има закономерност между разкритието и интервала им .

# 388
Дами,  в 9г.с съм и постоянно повръщам. Нормално ли е? Знам за сутрешното гадене, че е ОК, но да повръщаш нон-стоп.. ? Моля споделете при вас какви бяха неразположенятс!

Не искам да те отчайвам поради факта, че е супер индивидуално, но аз почнах да повръщам в края на 5.г.с след 4 дена постоянно повръщане ме приеха в болница за 11 дена докато се оправя. Изписаха ме и пак си повръщах по цял ден, чак се наплащих, че пак ще ме приемат. Е спря по някое време целодневното повръщане, отслабнах с 6 кг. Утре влизам в 19 г.с. и продължавам като по график да си повръщам всяка сутрин ( но поне е вече само веднъж и то като ставам).  Мама лесно се не става . Кураж!

# 389
Добро утро, бихте ли ми препоръчали термометър, който да е подходящ за бебчета и за възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт