Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 39 900
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не мисля, му някой сменя термина. Просто в апаратите санактроени така, че при измерване показват преблизително гестационната възраст и съответно ВТР, но това не означава, че термина се сменя.

# 661
Да, да, може би аз не се изразих правилно.
Гледам си снимките от ехографа и там има фата на термин по последна менструация и дата на термин спрямо измерванията от ехографа. Simple Smile

# 662
Здравейте момичета :* на мен на 2ра ФМ доктора ми обясни че благодарение на напредланата апаратира вече може да се следи развитието на плода и това как организмите на майката и бебето си взаимодействат което за всяка бременност е индивидуална и имало някакви графики които като парабула показвам спрямо горна и долна граница дали всичко е в норма, та съгласно тези неща може да варира термина така например на момичета с еднаква дата на последен цикъл и с различна средна продължителност на цикъла се получава различен термин с няколко дни а ако ти е нередовен методът може би не е толкова точен. Аз си мисля че не трябва човек да се хваща за конкретна дата важното е да си някъде там нито много по рано нито много по късно Simple Smile

# 663
Galeona значи не лекаря е сменил термина, а на апарата както казах всеки път може да има разлика +/-  няколко дни Wink

Happy_mommy на мен с предишната бременност ми смениха термина, точно защото съм с по-дълъг цикъл и овулацията ми е била около 22-26 ден, затова в предишния си коментар описах при какви обстоятелства би могъл да се смени термина и да се гледа този от ехографа.

# 664
момичета, по ехограф моето бебе излиза точно на изчислената си възраст до ден. Как тогава го изкара феталната ми морфоложка прекалено едро?  Изчислената възраст с какво е свързана, явно не е само с размера?

Изпитвам огромен страх с тези диагнози вече Sad. Тази фетална морфоложка цялата ми бременност е като черна станция....

# 665
Размерът на бебето се мери по дължина на бедро, по размер на глава и не знам още по какъв критерий. И се преценява по така изчислените грамове/килограми, дали отговаря на семиците.

# 666
Талцид дали става за бременни при киселини?

# 667
момичета, по ехограф моето бебе излиза точно на изчислената си възраст до ден. Как тогава го изкара феталната ми морфоложка прекалено едро?  Изчислената възраст с какво е свързана, явно не е само с размера?

Изпитвам огромен страх с тези диагнози вече Sad. Тази фетална морфоложка цялата ми бременност е като черна станция....

Едро бебе не е диагноза, а просто едро бебе. Мисля, че се тревожиш излишно. Коя лекарка ти прави ФМ? Обясни ли защо смята бебето за едро, след като си отговаря на седмиците?

Happy_mommy на мен с предишната бременност ми смениха термина, точно защото съм с по-дълъг цикъл и овулацията ми е била около 22-26 ден, затова в предишния си коментар описах при какви обстоятелства би могъл да се смени термина и да се гледа този от ехографа.

Да, в твоя случай е трябвало заради много късната О. Моят коментар беше насочен към Galeona, защото останах с впечатление, че й сменят термина заради ехографските прегледи. Явно не й го сменят, а тя просто гледа термина, който автоматично й е изчислил ехографа според данните, въведени в него.

# 668
Момичета днес пусках ПКК и желязо, но желязото ми излезна завишено. При рефертна стойност до 28.5 - моето е 32.3.
ТЖСК ми е 70 при референтна до 77.
Хематолог ми каза да направя контрола след 1 седмица и да видим какво ще покаже.
Някоя от вас със сходен проблем

# 669
Пак с въпрос ,в 8г.с.съм и ми казаха ,че ТСХ е високо.  Предписаха ми хапчета и трябва да го пия 30мин.преди закуска.
Въпроса ми е следния ,като стана пия едно кафе с една бисквита в 6ч. и след това в 9ч.закусвам .Кога трябва да изпия хапчето преди тази бисквитка или преди истинската ми закуска  в 9ч?

И много ли е опасно  за ембриона ,завишението на този хормон?

# 670
Абсолютно на гладно се пие еутирокс/ин,преди кафета и бисквити.

# 671
Благодаря bouquet

# 672

Става, да ✌️

# 673
  • София
Става, но не е желателно да се ползва често

# 674
Здравейте, бих искала да попитам следното малко странен въпрос - тази нощ, както и няколко нощи предните месеци, ми се е случвало да се стресна от сън. Възможно ли е нещо да стане с бебето при такова стряскане? В момента в шести месец, но и преди това ми се е случвало доста често по този начин да се стряскам. Не знам защо, но като цяло се стряскам от малки неща, уж гледам да съм спокойна, a всъщност вътрешно съм някак си стресната.

Общи условия

Активация на акаунт