Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 036
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Това не е нито 3, нито 9, а S.
По рецепта - трабва да го пиете 1 седмица по 10 капки дневно и после по 10 капки на седмица.
Вигантол (вит. Д) се приема с храна, за предпжчитани по-мазна.

Много благодаря!
Звучи по-разумно от моите разсъждения Grinning

Идва от Signatura.
Начин на употреба на предписаното лекарство. Signa (S) Simple Smile

# 196
Дами, имам един въпрос, който е дъвкан доста. Четох, че пушени храни не са препоръчителни по принцип и особено през бременноста. В една статия обаче прочетох, че ако ги сготвим няма проблем. Изобщо не се сещам обаче как да сготвя пушена сьомга например. Имате ли идеи и изобщо похапвате ли такива храни?

# 197
Не ям такива храни по принцип, но ако искате сьомга, защо просто не я вземете прясна? Пушената и сготвена пак ще е кофти и като цяло пушените храни не се препоръчват изобщо заради канцерогенните вещества, които се образуват в процеса. (http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/zdrave/pushenite-hrani-vkusni-i-opasni)

# 198
  • София
От кога пък пушените храни станаха канцероденни? Едно време като не са имали хладилници и фризери и месото основно е било пушено и консервирано в буркани, като че ли са измрели.
Проблема на опушеното месо е, че ако е заразено с нещо, то бактериите без термична обраборка се приемат в организма.

# 199
Не знам, не съм си го измислила аз. Има си проучвания по темата : ) А от "едно време" хората са поизмрели вече по една или друга причина, да.
И това за заразите също е вярно. А  в днешно време много знаеш откъде идва месото/рибата..

# 200
Здравейте момичета....  Някои скоро родил ило някои на когото скоро му предстои раждане в Акушерската клиника Света Марина...Аз в четвъртък живот и здраве съм там на преглед и трябва да уточняваме дата за секциото...Колкото повече наближава, толкова страха в мен нараства

# 201
  • София
За вит. Д и на мен са ми казали да го приемам с нещо мазно - например в лъжица кисело мляко., може и прясно. Но последно една лекарка ми каза върху коричка хляб и това е най-удобния и приятен начин за мен.

# 202
Нормално ли е при бременност в 6-7 седмица симптомите като ПМС да се проявяват все по-рядко? При мен ту ги имаше, ту изчезваха. Притеснено ми е, че вчера и днес не усещам тази чувствителност и сякаш ми е по-леко на корема, не го усещам като подут при ПМС.

# 203
Нормално ли е при бременност в 6-7 седмица симптомите като ПМС да се проявяват все по-рядко? При мен ту ги имаше, ту изчезваха. Притеснено ми е, че вчера и днес не усещам тази чувствителност и сякаш ми е по-леко на корема, не го усещам като подут при ПМС.
Нормално е.Ще се появят нови симптоми.

# 204
Спокойно Simple Smile аз съм в 9ти месец . Не съм имала симптоми . Нито повръщане , дразнене от миризми , подуване на гърди и тн . Все ги търсех и все не идваха Simple Smile))

# 205
  • София
Спокойно Simple Smile аз съм в 9ти месец . Не съм имала симптоми . Нито повръщане , дразнене от миризми , подуване на гърди и тн . Все ги търсех и все не идваха Simple Smile))
И аз бях така.

# 206
Здравейте
Ще ходим на гости, но се оказа, че домакините имат котка. Ще я затворят в друга стая, защото имам страх от котки, но може ли нещо да ми стане? 33 г.с.
Почнах да се филмирам заради тази токсоплазмоза, която знам, че може да се хване от тоалетната на котката, но не знам дали не може от това, че котката се е допирала до мебелите например. Сигурно звуча тъпо, но никога не съм пипала котка по-активно и се панирах ☹️

# 207
Да използвам момента и аз да питам относно домашните любимци - имаме морско свинче, трябва ли да го занесем при роднини поне в първите месеци като се приберем с бебето или няма проблем да си е с нас? Разбира се няма да е в същата стая като нас, но все пак да питам....

# 208
Токсоплазмоза от мебели не може да се хване, освен ако котката не е болна със сигурност и ти не оближеш старателно мебелите и тоалетната й. По-вероятно е да се разболееш от недобре измити плодове.

Колкото до морското свинче, не виждам защо да се оставя за месеци при роднини, просто не го оставяйте да се разхожда върху бебето 🙂

# 209
  • София
Токсоплазмоза от мебели не може да се хване, освен ако котката не е болна със сигурност и ти не оближеш старателно мебелите и тоалетната й. По-вероятно е да се разболееш от недобре измити плодове.

Колкото до морското свинче, не виждам защо да се оставя за месеци при роднини, просто не го оставяйте да се разхожда върху бебето 🙂
Абсолютно на същото мнение съм и за двете.
А за токсоплазмозата - пуснете си изследвания, може пък да се окаже, че сте я карала и имате имунитет

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 08:52 от Nandin

Общи условия

Активация на акаунт