Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 904
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря отново! Престрои ми сериозен разговор с АГ-то, когато му дойде времето. Със сигурност ми се иска да родя нормално (ако е възможно), защото предишното секцио беше преди 5г., а тогава имам подозрения, че избързаха като цяло с действията си и затова се наложи операцията.

Happy_mammy, благодаря ти много за детайлното обяснение. Намерих си снимчица от узи от 8с 5д и изчисления термин е 7.04, горе-долу точно толкова колкото се измества заради по-късната овулация. Все попадам на доктори, които предпочитат да не говорят за раждането от рано. Живи и здрави, още 10-12 седмици и ще му се заговори на тази тема, няма къде да бяга.

Да, има време. Просто е добре да се вземе предвид късната овулация, когато се планира секциото, за да не бъде твърде рано раждането. Колкото повече стои бебето преди термина, толкова по-добре. Ако нямаш медицински предпоставки за секцио, те съветвам да не го избираш, а да си родиш нормално. В този случай и бебето ще се роди, когато е готово, а точната дата на термина, няма да е от толкова голямо значение. Успех!

# 601
Здравейте, мили хора!
Имам един въпрос към Вас: Вредна ли е кората на лимона? Много ми се яде, но се притеснявам.

Благодаря Ви! Simple Smile

# 602
Тя е вредна за всички, не само за бременни. Ако толкова ви се яде, вземете си поне някакъв био лимон и го измийте хубаво с гореща вода, та може да се отмият поне част от нитратите, които попадат в кората.

# 603
Здравейте момичета, ходих на преглед потвърдиха бременноста 6г.с.изписаха ми фолиева киселина по 2 таблетки дневно, акушеро-гинеколожката иска да си направя кръвни изледвания +ТСХ, каза ми че тя не може да ме прати, а трябва личният лекар. Искам да питам трябва ли да му кажа на личния лекар, че е установена бременност. Нещо друго необходимо ли е да знам, с хранене, напитки. Трябва ли да се ограничавам от нещо. Благодаря предварително ужасно много се радвам и искам да не сбъркам някъде.

# 604
Остави лимона да се накисне 1 час в студена вода, не в топла, тъй като тя благоприятства навлизането на нитратите. След това го измий хубаво пак със студена вода. От една кора няма какво да ти стане, като се замислиш всичко, което ядем е с нитрати... Но гледай да не прекаляваш.
Цитат на: Merdansol чlink=topic=1147658.msg39727457#msg39727457 date=1574926725
Здравейте, мили хора!
Имам един въпрос към Вас: Вредна ли е кората на лимона? Много ми се яде, но се притеснявам.

Благодаря Ви! Simple Smile

Здравейте момичета, ходих на преглед потвърдиха бременноста 6г.с.изписаха ми фолиева киселина по 2 таблетки дневно, акушеро-гинеколожката иска да си направя кръвни изледвания +ТСХ, каза ми че тя не може да ме прати, а трябва личният лекар. Искам да питам трябва ли да му кажа на личния лекар, че е установена бременност. Нещо друго необходимо ли е да знам, с хранене, напитки. Трябва ли да се ограничавам от нещо. Благодаря предварително ужасно много се радвам и искам да не сбъркам някъде.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 16:22 от bubanka

# 605
Може да кажеш на личния защо са ти нужни изследванията, не си длъжна, но скоро ще трябва да разбере, защото ще трябва да ти даде направление за да се запишеш на ЖК, ако ще се следиш по ЗК.
За напитките - не пий алкохол, намали кафето до едно на ден и пий повече вода.
Ако пушиш е желателно да спреш.
За храните - на яж сурови и не добре топлинно обработени меса и яйца (суши, не добре изпечено месо, кремове със сурови яйца или рохки яйца и т.н.), не яж неузрели меки и сини сирена, не е желателно да пиеш непастьоризирани млека и сокове, мий хубаво плодовете и зеленчуците. Храни се разнообразно и се старай често да включваш в менюто си месо, яйца и млечни продукти. Избягвай полуфабрикатите и пакетирани храни.

# 606
Поздравления  Simple Smile
А чу ли се сърдечния ритъм , питам понеже се пада да съм в 6 г.с когато ида на преглед

# 607
Скрит текст:
Поздравления  Simple Smile
А чу ли се сърдечния ритъм , питам понеже се пада да съм в 6 г.с когато ида на преглед
Благодаря Simple Smile
Да чува се сърдечният ритъм и се вижда малка точица която тупка.
Скрит текст:
Може да кажеш на личния защо са ти нужни изследванията, не си длъжна, но скоро ще трябва да разбере, защото ще трябва да ти даде направление за да се запишеш на ЖК, ако ще се следиш по ЗК.
За напитките - не пий алкохол, намали кафето до едно на ден и пий повече вода.
Ако пушиш е желателно да спреш.
За храните - на яж сурови и не добре топлинно обработени меса и яйца (суши, не добре изпечено месо, кремове със сурови яйца или рохки яйца и т.н.), не яж неузрели меки и сини сирена, не е желателно да пиеш непастьоризирани млека и сокове, мий хубаво плодовете и зеленчуците. Храни се разнообразно и се старай често да включваш в менюто си месо, яйца и млечни продукти. Избягвай полуфабрикатите и пакетирани храни.
Благодаря за информацията Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 15:00 от AnMary

# 608
Да знаете, че зависи от апаратурата. Ако е по-стара може и да не могат да чуят нищо преди 7 г.с. ✌️

А за храната не се втелясвай толкова, в 38г.с. съм яла доста от изброените неща по-горе и всичко е наред. Особено сега през зимата не е толкова опасно. Но все пак бих избягвала да ям от съмнителни места и по възможност си се храни най-вече вкъщи, където знаеш какво слагаш в чинията си.

# 609
Здравейте мили хора имам малък проблем и исках да попитам дали някоя от вас се е сблъсквала с него.От няколко дни имам раздразнен стомах (разтроен) не ме кара да ходя постоянно до тоалетната , но сутрин като ходя е с разстройство с извинение...а също така и ми къркорят много звучно червата.Четох , че може да е от смяна на витамините , но аз ги пия вече от 2 месеца и нямах проблем, а аз съм в 17та седмица.Благодаря предварително.

# 610
  • София
Имаш някакъв проблем с бактериите (полезните) в чревната система. Попитай следящия те лекар какво може да взимаш. Яж по-сухи храни докато се оправиш и избягвай храни в пакетчета (т.н. джънк - солети, бисквити, чипс, пуканки, вафли, пелети и т.н. опаковани храни).

# 611
Имаш някакъв проблем с бактериите (полезните) в чревната система. Попитай следящия те лекар какво може да взимаш. Яж по-сухи храни докато се оправиш и избягвай храни в пакетчета (т.н. джънк - солети, бисквити, чипс, пуканки, вафли, пелети и т.н. опаковани храни).

Дали е възможно да е от магнезийте ...”Биолектра магнезий” пия 2х1

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 16:29 от sunnygirll

# 612
Магнезият има разхлабващ ефект. До 3-4 изхождания на ден се води нормално по принцип, ако те притеснява смени магнезия и яж по-суха храна, но като цяло за мен е по-добре така, отколкото със запек например.

# 613
Магнезият има разхлабващ ефект. До 3-4 изхождания на ден се води нормално по принцип, ако те притеснява смени магнезия и яж по-суха храна, но като цяло за мен е по-добре така, отколкото със запек например.

Да права си Lana ...обадих се на моята Докторка и тя ми каза да ги намаля да пия само по 1 сутрин

# 614
Здравейте, бременна съм в 33седмица и искам да попитам колко е нормалната температура за третия триместър? Нещо се усетих и реших да я измеря, съответно 37,6. След малко 37,3.. Сега е 37 точно. Ако има някакво значение меря с инфрачервен за чело. Измерих с обикновен електронен и ми показа 36,5.

Общи условия

Активация на акаунт