Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 892
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте от мен, в 8ми месец, втора бременност. Днес на феталната морфология ми казаха, че бебето върви едро (и като кости, но и като стомахче) и вече го изчисляват като 2 кг и 100 гр. Моите околоплодни води са изписани като "нормални" на самото изследване от софтуера, но според морфоложката са на горна граница. Каза да съм изрядна с диета, да ограничавам всички въглехидрати, да огранича много сериозно и плодове (аз ям наистина много плодове, защото от тях ми минава гадене и прилошаване). Много съм стресирана, ако трябва да съм честна, защото съм все пак доста напред с бременността. Според морфоложката, ако сега се подходи правилно с диетата, може да се проконтролира ситуацията. Някой има ли опит с положително повлияване на ГД на такъв късен етап от бременността? Искат да правя второ обременяване. Първото беше в 22 седмица и не показа отклонения.

Гледам и се чудя какво да ти напиша. Мен ме диагностицираха с ГД в началото на 8 месец. Ходих при няколко ендокринолога, дадоха ми глюкомер и ме сложиха на диета. Бебето ми уж беше много едро, нямало да мога да родя естествено и ме убеждаваха за секцио. Бях твърдо решена, че искам да раждам естествено и ще си спазвам диетата, за да мога да го родя така. Оказа се обаче, че имам сериозен проблем с очите и се наложи секцио. В общи линии диетата я спазвах всичко на всичко 3 седмици в 8 месец. После си хапвах всичко и то по много. Бебето ми се роди 3540 гр. и 52 см. Абсолютно нормално за момченце. Да чукна на дърво захарта му беше в норма, а моята беше ниска след раждането, та ме тъпчеха със захар.
Така че не мисля, че спазването/неспазването на диетата ми се отрази по някакъв начин, на мен или на бебо. Освен че за тези три седмици в които я спазвах свалих 1 кг. Разбира се, при всеки е различно. Аз нямах никакви симптоми за ГД освен едро бебе уж. При теб явно и водите са повече, така че може би е добре да се посъветваш и с ендокринолог.

# 586
Скрит текст:
Здравейте от мен, в 8ми месец, втора бременност. Днес на феталната морфология ми казаха, че бебето върви едро (и като кости, но и като стомахче) и вече го изчисляват като 2 кг и 100 гр. Моите околоплодни води са изписани като "нормални" на самото изследване от софтуера, но според морфоложката са на горна граница. Каза да съм изрядна с диета, да ограничавам всички въглехидрати, да огранича много сериозно и плодове (аз ям наистина много плодове, защото от тях ми минава гадене и прилошаване). Много съм стресирана, ако трябва да съм честна, защото съм все пак доста напред с бременността. Според морфоложката, ако сега се подходи правилно с диетата, може да се проконтролира ситуацията.
Някой има ли опит с положително повлияване на ГД на такъв късен етап от бременността? Искат да правя второ обременяване. Първото беше в 22 седмица и не показа отклонения.

За какъв ГД говориш, след като си правила обременяване и всичко е било наред? Направи второ обременяване, щом те пращат, но според мен, са те наплашили излишно.

По повод теглото на бебето, не виждам нищо обезпокоително. Това е нормално тегло за 8ми месец. Сега погледнах, дъщеря ми в средата на 8мия месец е тежала 2,300кг, а сина ми в края на 7мия месец - 1,900кг. Родиха се съвсем нормални килограми.

За водите не мога да дам мнение. Явно количеството е притеснило лекаря. При кого беше на ФМ? Може да потърсиш второ мнение относно водите.

# 587
Здравейте дами Simple Smile
Вчера видях двете чертички 🤗🤗🤗😊😊😊😊
Ще ви попитам малко глупав въпрос,но съм чувала че не трябва да се подстригва косата по време на бременност 🤔🤔🤔🤔 така ли е наистина или са глупости 🌝🌝
И като по опитни да кажете какво да избягнам какво да увелича
Пия фолиева киселина,след 15 дена ще ида на преглед тогава вече се чуе сърчицето нали ? 🤩🥰

# 588
  • Бургас
Пълни глупости. Не вярвай на суеверия и бабини деветини.
Пий се фолиевата киселина и си чакай прегледа. Лекаря ще ти каже, ако необходимо да взимаш още нещо.
Ако бременността не е рискова няма от какво толкова да се пазиш.

# 589
  • София
Естествено, че са глупости. Какво общо има твойта коса с бременността. Като си бременна няма да ходиш като кошница в главата я. Подстригвах се, боядисвах се, епилирах се... всичко, което правя като небременна, го правех и като бременна.

# 590
Здравейте дами Simple Smile
Вчера видях двете чертички 🤗🤗🤗😊😊😊😊
Ще ви попитам малко глупав въпрос,но съм чувала че не трябва да се подстригва косата по време на бременност 🤔🤔🤔🤔 така ли е наистина или са глупости 🌝🌝
И като по опитни да кажете какво да избягнам какво да увелича
Пия фолиева киселина,след 15 дена ще ида на преглед тогава вече се чуе сърчицето нали ? 🤩🥰
Ако не си подстригваш косата само ще заприличаш на баба Яга,има един куп суеверия,ако спазваш всичко ....не знам.
Моята коса е къса и за да има форма я подстригвам на три седмици,ходя на маникюр,гримирам се и се мажа с кремове.Бременей си спокойно,фризьорките и козметичките знаят кое е или не е за бременни.
Избягвай негативни емоции,не пуши,не пий алкохол,не се натоварвай,не яж непастьоризирани млека и сирена.

# 591

Прикачвам малко да ви разсмея. Grinning

# 592
Здравейте, ще предъвча и аз една тема, за което се извинявам. Първо в 12-та седмица на ехограф ми казаха, че термина ми е 06.04, в 16-та седмица - 12.04, сега вече на ФМ се оказа -03.04.
Чудих се, при положение че с голяма вероятност ще трябва да планираме секцио, коя дата биха взели предвид?

П.С. Картинката е супер забавна и много добре визуализира положението, в което се намира почти всяка бременна. Аз най-много се дразня на хора, които се хвърлят да ми пипат корема без да питат.

# 593
Неправилно е да ти сменят термина заради данните от ехографа. В световен мащаб е медицински прието терминът да се изчислява на база дата на ПРМ. Секцио е добре да се назначи не по-рано от 7 дни преди термина. Скоро четох статия на един лекар по въпроса. Коя е датата ти на ПРМ?

# 594
Работата е там, че цикълът ми е доста нередовен и овулацията вероятно е била към 29-30 ден, защото по сметки само тогава не сме се пазили. Иначе ПРМ 15.06, а предполагаема овулация около 13.07. Терминът по ПРМ е окооо 21.03. Затова и АГ-то ми каза, когато ме питат да казвам изчисления по ехограф термин.

Неправилно е да ти сменят термина заради данните от ехографа. В световен мащаб е медицински прието терминът да се изчислява на база дата на ПРМ. Секцио е добре да се назначи не по-рано от 7 дни преди термина. Скоро четох статия на един лекар по въпроса. Коя е датата ти на ПРМ?

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 21:50 от bamzi

# 595
Терминът по ПРМ е синхронизиран с овулация на 14ти ден. Щом твоята е била приблизително 14 дни по-късно, то терминът ти е приблизително 14 дни по-късно от термина по ПРМ. Проблемът при ехографското изчисление на термин е, че отчита размерът на плода на коя седмица отговаря, а в един момент при растежа се проявяват индивидуални особености и не всички бебета се развиват еднакво. Освен това, колкото повече растат, толкова по-неточно може да бъде измерването. Затова, когато цикълът е нередовен и овулацията е била много късна, се взема предвид прегледа в 7-9 седмица, защото но този етап все още ембрионите се развиват еднакво и не се проявява все още индивидуален растеж и генетични особености. Би трябвало лекарят ти да вземе предвид данните от този преглед.

# 596
Happy_mammy, благодаря ти много за детайлното обяснение. Намерих си снимчица от узи от 8с 5д и изчисления термин е 7.04, горе-долу точно толкова колкото се измества заради по-късната овулация. Все попадам на доктори, които предпочитат да не говорят за раждането от рано. Живи и здрави, още 10-12 седмици и ще му се заговори на тази тема, няма къде да бяга.

# 597
Здравейте .
18г.с и 5 дни съм (вече ми казват че се водя 19 г.с) .
Нормално ли е да получавам като предменстуални болки все още ?
Знам че около датата на цикъла се получават такива ,но тя е чак след седмица. 
Малко се притеснявам дали е нормално да имам такива болки .
По -опитните жени биха ли ми помогнали защото звънях на АГ ,но не получих отговор.

# 598
Аз много често съм имала подобни болки и през двете си бременности. Според мен, се дължи на увеличаването на матката. Не смятам, че е притеснително

# 599
Happy_mammy, благодаря ти много за детайлното обяснение. Намерих си снимчица от узи от 8с 5д и изчисления термин е 7.04, горе-долу точно толкова колкото се измества заради по-късната овулация. Все попадам на доктори, които предпочитат да не говорят за раждането от рано. Живи и здрави, още 10-12 седмици и ще му се заговори на тази тема, няма къде да бяга.

Да, има време. Просто е добре да се вземе предвид късната овулация, когато се планира секциото, за да не бъде твърде рано раждането. Колкото повече стои бебето преди термина, толкова по-добре. Ако нямаш медицински предпоставки за секцио, те съветвам да не го избираш, а да си родиш нормално. В този случай и бебето ще се роди, когато е готово, а точната дата на термина няма да е от толкова голямо значение. Успех!

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 17:50 от Happy_mommy

Общи условия

Активация на акаунт