Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 868
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Инфрачервените термометри, според мен, изобщо не са точни. Имам такъв за чело, който ми е давал с цял градус отклонение. Мери температурата с електронен под мишницата и дръж 5 мин. Това е най-точното измерване.

Иначе, през бременността е нормално да имаш до към 37,5. Ако е вирус, с тази температура ще се чувстваш отпаднала, може и да те втриса. Ако е от бременността, ще се чувстваш нормално. Това е разликата.

# 616
Здравейте .
Нормално ли е да имам леки менструални болки . Не са силно болезнени,но са неприятни . Имам час в Понеделник и ще попитам .

Сега съм в 5 месец .  Направи ми впечатление че съм около датата на цикъла си ако това изобщо има значение ... 

Притеснявам се и се надявам да не е нещо сериозно . Случвало ли ви се е ?

# 617
Имаш ли други симптоми като втвърдяване на корема, по-обилно течение, натоварвала ли си се повече?
Здравейте .
Нормално ли е да имам леки менструални болки . Не са силно болезнени,но са неприятни . Имам час в Понеделник и ще попитам .

Сега съм в 5 месец .  Направи ми впечатление че съм около датата на цикъла си ако това изобщо има значение ... 

# 618
Имаш ли други симптоми като втвърдяване на корема, по-обилно течение, натоварвала ли си се повече?
Здравейте .

Аз като цяло съм в леглото предимно заради чести контракции ,но тези дни вече не са толкова чести защото пия лекарства . Не съм се натоварвала изобщо.
Течението ми от вчера се засили . Бяло е . Няма мирис и сърбеж. 
Болките сега намаляха като пих но-шпа . Надявам се не е нищо сериозно .
В понеделник ще попитам за всичко .

Просто се чудя все пак дали защото съм около датата на цикъла е възможно да се случва .

# 619
Настоявай в понеделник да ти погледнат шийката, при мен в 6-ти месец се беше скъсила, точно с такива менструални болки и напрежение ниско долу, но аз имах много контракции и не лежах и впоследствие започнах да лежа. Но не искам да те шашкам, ти щом лежиш, почиваш и пиеш лекарства може и да не е това проблемът. Поне до прегледа недей става много. За цикъла не знам дали има общо, не съм забелязвала около датата да ме е боляло като бях в по-ранна бременност, но най-добре лекарят може да прецени състоянието ти. Дано всичко е наред!! 🙂

# 620
Здравейте, за болки в гърлото може ли да смучем някакви билкови хапченца?

# 621
На мен ми изписаха Тонзилотрен. Давали го за бременни, но по-добре питай лекаря си.

# 622
Също Прополки и в по-страшни случаи Трахизан. Това ми изписа лекаря като бях настинала и с ужасни болки в гърлото.

# 623
Аз като бях болна ми дадоха Кофлет

# 624
Здравейте,
някой използвал ли е Проктогливенол по време на бременност?

# 625
Здравейте! Кашлям зверски и днес ходих на лекар. Той ми изписа Ердомед капсули, но в листовката пише, че не трябва да се употребява от бременни и кърмещи. Пия чай и топло мляко с мед, но ефект никакъв. Някакви съвети? Благодаря предварително! Simple Smile

# 626
Здравейте, да, аз. Само това ми помагаше, аг каза, че е подходящо за през бременността.
Здравейте,
някой използвал ли е Проктогливенол по време на бременност?

# 627
То на всички листовки пише да не се използва по време на бременност и кървене.. дори и на нош-па..
Ако искаш питай и др лекар..
Момичета аз имам проблем с венците, ползвам паста за зъби паранотакс, но ефект няма. Венците са ми подути, зачервени и болезнени.. някоя бременелка има ли подобен проблем?

# 628
... някоя бременелка има ли подобен проблем?
Аз. Ползвах 4 дни Елудрил, чистих си редовно зъбите с конец и на четката ми за зъби има опция за масаж на венците, която почнах да ползвам след измиване.
Сега съм си взела лайка и смрадлика, за да си правя отвара за жабурене сутрин и вечер и взех паста за зъби на елгидиум за венци, но я ползвам от днес, а вече успокоих положението, съответно нямам наблюдения дали помага.

# 629
  • София
За кашлицата - инхалации с лайка и 1 ч. л. сода за хляб. Но ако е много силна, няма да мине без хапчета(сироп).

Общи условия

Активация на акаунт