Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 865
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
И аз ползвам Елудрил класик, когато започнат да кървят или болят. За 2-3 дни овладявам положението.
То на всички листовки пише да не се използва по време на бременност и кървене.. дори и на нош-па..
Ако искаш питай и др лекар..
Момичета аз имам проблем с венците, ползвам паста за зъби паранотакс, но ефект няма. Венците са ми подути, зачервени и болезнени.. някоя бременелка има ли подобен проблем?

# 631
И аз ползвах проктогливенол.

# 632
Стана ми интересно - ако ти изтекат малко води, възможно ли е да спрат или няма такъв вариант и като почнат си изтичат изцяло малко по малко?

# 633
Моите и спукаха в болницата и изтекоха наведнъж. На една приятелка и текоха към 12 часа по малко по малко. И на мен ми е интересно могат ли да се спрат някак.

Стана ми интересно - ако ти изтекат малко води, възможно ли е да спрат или няма такъв вариант и като почнат си изтичат изцяло малко по малко?

# 634
Здравейте, може ли 2 въпроса?🤗

При първа микробиология след резултат масово коки и левкоцити ми изписаха Полижинакс и антибиотик Сумамед. Пуснахме втора микробиология и промяна няма. Някой с подобен опит?

Също така аз се следя по ЗК, но за втората микробиология си платих, както и за втория екограф. Мога ли някъде да видя какво ми включва ЖК по ЗК?

Благодаря 😊

# 635
Каспър, за първото не знам, за второто търси програма Майчино здравеопазване в Гугъл, първият резултат има прикачен файл ПДФ, в него има подробно кога какво ти се полага.

# 636
  • София
То на всички листовки пише да не се използва по време на бременност и кървене.. дори и на нош-па..
Ако искаш питай и др лекар..
Момичета аз имам проблем с венците, ползвам паста за зъби паранотакс, но ефект няма. Венците са ми подути, зачервени и болезнени.. някоя бременелка има ли подобен проблем?
Случва се често при бременност.
Стриктна хигиена и жабурене с еудрил

# 637
Мисля пе веднъж спукан мехур няма как д спре да тече, може да е по малко но си тече

# 638
Моето АГ каза, че почнат ли да текат водите няма как да спрат. Това, понеже му казах, че предния ден съм имала някакво течение като води, но е спряло след това.

# 639
Ох, здравейте пак. Аз съм в ступор отново. Знам, че сме го обсъждали това тук вече, но искам да споделя. Случката е такава - една докторка ме гледа в 10 седмица (термин 06.04), изписа ми ацетизал 150 мг от 12-та седмица, заради лош кръвоток. После в 16-та седмица ми изчисли термин 11.04, който според нея е най-точния. Днес същата потрърди 10.04 като термин(т.е сега съм във 21гс и 3 дни) каза че коремчето на бебето отговаря на по-късна седмица и да правим обременяване с глюкоза след няколко седмици, защото се съмнява за диабет. Отделно ми каза, че има опасност от хипертония (на знам на каква база обаче) и трябвало да си следя кръвното. По принцип съм с ниско кръвно, ако е от значение. И до сега през бременността не съм имала проблем с кръвното, но не съм го следяла много старателно.

Работата е там, че миналата седмица бях на ФМ (при друг лекар) и ми каза че големината на бебето отговаря на датата, която ми е определена за термин според дата на която съм забременяла - 04.04. Към днешна дата по тази логика съм 22 и 3.Също каза, че всичко изглежда нормално и според нея дори може да се обсъди възможността да спра да вземам ацетизал.

Голямо мазало е с тия термини, не знам на кого да вярвам. Чудя се дали да сменям лекаря.

# 640
На 8ми ден закъснение имам леко зацапване, притеснително ли е? Утре сутрин ще звънна на АГ, но до тогава няма да мина сигурно... По принцип в понеделник трябва да съм на преглед, но с това зацапване, незнам...

# 641
Зацапването не е ок, ще ти изпишат утрогестан вероятно. Може и да няма проблвм, аз също имах зацапване, пих хапчета и така. Ноне добре да минеш видеозон, за да се види дали нямаш отлепване. При леко зацапване мисля не е опасно. Ако има чиста кръв, тогава е по - опасно. По скоро се отича от матката нещо. Но, иди на преглед.
На мен с две бременности никой не ми е местил термин. Терминът е един и се определя по дата на последна менструация. Поне при нормално забременяване. Това е доколкото аз съм запозната. Според мен намери лвкар, на когото имаш доверие и му вярвай.

# 642
Благодаря ти, brummmm! Мислих, че съм намерила такъв, но уви. Иначе моят цикъл е доста нередовен, но пък съм забременявала спонтанно и двата пъти с по-късна овулация. В този случай към 30 ден от МЦ, буквално от раз. Много се обърках с тези дати.

# 643
Здравейте на всички след като неможах да се регистрирам с мите имена исползвах феса на пеиятеля ми :
И така да ви попитам днес ми е 1 ден от закъснението вчера правих тест но се оказа (-) преди 2 седмици имах малко зацапване розово и кафяво отидах на АГ и тя ми каза че може да е от ову.  каза че съм много добре малко органите ми били напрегнати , таа от скоро ме болят и гърдите подуха се и имам болки доло ниско в краста и яйчниците ме наболяват от време на време но за малко чуствам все някакви мехурчета в корема ми :
Та вие какво мислите посаветвайте ме
Благодаря 🙂🙂🙂

# 644
Здравейте мамита бременна съм в 19та седмица и от вчера настигнах имам силни болки в гърлото , смуча хомеопатия и си правя гаргари , но въпросът ми е мога ЛК да пия чай от лайка или някакъв друг ако някоя от вас Знае нещо много ще съм ви благодарна.Дадоха ми някакъв комбиниран лайка,мащерка,бъз,ихинацея,босилек обаче мен ме е малко страх да пия толкова комбинации и за това питам само за лайка.Благодаря:blush:

Общи условия

Активация на акаунт