Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 39 891
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
И аз се стряскам много, често, бебето се стряскаше в корема от по-силни звуци, сега се роди и пак се стряска. Не знам как се преодолява, но аз буквално съм подскачала от сянката си...

# 676
Стела, какво, според теб, може да му стане на бебето? Rolling Eyes

# 677
Не мисля.

# 678
Стела, какво, според теб, може да му стане на бебето? Rolling Eyes
Нещо в развитието например. Знам, че за 9 месеца човек няма как да не се стряска нито да не се разболее например това са нормални неща, но просто се притесних

# 679
Здравейте . В 5 месец съм (20 Г.с )
Преди няколко дни изпитах менструални болки и болки в кръста и бъбреците  .
Бях на лекар и видяхме че бебчето се развива нормално . Погледнаха ми матката и всичко нужно.  Също беше супер . Като цяло нищо притеснително не се видя .
Вчера през деня обаче пак ми се случи и днес отново. Не е непоносима болката ,но ме тревожи .Има и болка в гърба . На различни места . Бебето мърда много и го усещам доста често през деня и вечерта .
След 3 дни има час за ФМ и мисля че няма смисъл пак да звъня преди това на лекаря за същото нещо след като ми е казал че сме добре . Въпреки всичко се чудя защо ги имам тези болки и се тревожа . На ехограф се вижда че всичко е нормално и при вагиналния преглед също.

На ФМ ще попитам лекаря .
Случвало ли ви се е на вас ?

# 680
От разтягане на матката? Зависи колко силни са болките. Обикновено в кръста болят контракции...

# 681
Здравейте,имам един може би глупав въпрос,но съм объркана. Бременна съм в 7гс+6 дни (това по ПРМ),но понеже цикъла ми е 34 дни и съответно ову около 17-18 ден ,по ехограф съм 6гс+5-6 дни. Въпросът ми е аз си смятам гс по прм или по ехограф заради късната ову? Не знам дали се разбра много,за което се извинявам.

# 682
NotAlice, има вероятност и да са подготвителни контракции. При контракциите се усеща, обаче, стягане и отпускане на матката. Сподели с лекаря и може да ти изпишат магнезий.

Имай предвид, че в тези седмици плода вече започва да понатежава, матката се разтяга и е нормално да се появят леки болки и дискомфорт.

Cruella De Vil 25, последните страници няколко пъти обсъждахме темата. Може да прочетеш.

# 683
От разтягане на матката? Зависи колко силни са болките. Обикновено в кръста болят контракции...

Ами кръст , ханш, гръбнак навсякъде усещам болки . Не са много силни . Неприятни са . Чудя се дали може да е от настинка ... И аз не знам .
Все пак реших че ще ида и днес до лекаря .. че събота и неделя почива и да не стоя шашната у нас толкова време .

Аз пия магнезий вече заради стягания в матката, но те много намаляха .

# 684
  • Пловдив
Здравейте.Кога правихте ФМ?

# 685
Здравейте.Кога правихте ФМ?

Не мога да разбера... Мързи ли ви да използвате търсачки в нета?
Ясно е, че не всички го правят по едно и също време, в един и същи ден и час.

"Кога се прави феталната морфология?
Феталната морфология може да се направи в няколко етапа на бременността:
– Фетална морфология от 11 г.с. до 14 гестационна седмица. На този етап се разглеждат основните органи и системи на фетуса, състоянието на плацентата, положението на кръвоносните съдове, които захранват бебето. Тук именно могат да се определят някои аномалии и да се отхвърлят сериозни проблеми като Синдром на Даун. Тя може да е придружена и от кръвни изследвания.
– Фетална морфология от 18 г.с. до 23 гестационна седмица. На този етап може добре да се прегледа структурата и развитието на сърцето и лицето на плода, което не е възможно на предходния етап. Също така се прави скрининг за хромозомни аномалии, оценява се риска от преждевременно раждане и се разглежда кръвоснабдяването на фетуса.
– Фетална морфология от 28 г.с. до 32 гестационна седмица. Изследването на този етап показва в подробности вече напредналото развитие на плода. Тук могат да се открият някои дефекти, които практически могат да бъдат открити едва в третия триместър. Може да се направи и подробно доплерово изследване на кръвообмена между майката и бебето. На този етап обаче има и вероятност изследването да не може да бъде направено, заради по–големия размер на плода, неподходящото му разположение и калцификацията на костите му."

# 686
  • София
То дори не е нужно да търсиш в нета, можеш просто да попиташ лекаря си

# 687
Здравейте мамчета пиша ви , защото съм много уплашена и объркана...направих си изследване за токсоплазмоза и резултата ми излезе IgH положителен ....тази жена в ХЕИ не можа да ми обясни нищо прати ме при личната , личната ме прати при гинеколожката и Никоя от трите не можа да ми обясни какво трябва да правя опасно ли е...антитела ли са и така на татък в 5 месец съм и ако някоя от вас може да ми каже какво значи моля да ми пише....Ще пратя и симка

# 688
  • София
Приболедувала си, имаш имунитет

# 689
Приболедувала си, имаш имунитет

В моя град изследват само IgH дали е нужно да отида в София за още едни изследвания за IgM

Общи условия

Активация на акаунт