Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 363
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
На мен ми казаха да си сложа приложението Revolut почти навсякъде можело вече да се плаща така.

# 181
Здравейте, аз пак с въпрос - мога ли и прието ли е да се плаща в брой при закупуване на кола?
Ще пиша на собственика, но исках първо да проверя как е прието да се правят тук нещата.
Пътната такса, също като застраховката онлайн се плаща предполагам?
Нещо друго плаща ли се, трябва ли да предвидя?

Нашата първа кола я купихме от автокъща и платих направо с българската карта. Следващата беше от частно лице и платихме кеш.
Със закупуването на колата, веднага сключваш застраховка онлайн и чак тогава можеш да си я вземеш и докараш до вас. Другата опция е от автокъщата/собственикът да ти я докарат на адрес.
Провери колата има ли МОТ. Не всички имат към момента на закупуване.

Покупко-продажбата става като се попълва документа на колата. На теб се дава един малък отрязък, а стария собственик изпраща другата част в местното КАТ (DVLA). И те от там ти изпращат новия документ за колата с изписани твоите данни като собственик. За целта обаче трябва да имаш постоянен адрес. Тук всичко става по пощата. На този адрес се води колата, на този адрес ще ти се води застраховката и т.н. Смениш ли адреса, сменяш абсолютно всичко - банкови карти, документа на колата, застраховката (тя също ще се промени според новите условия, може да е по-престъпен квартал или вече да имаш гараж за паркиране) и т.н.

# 182
  • Манчестър
О, много благодаря, значи трябва да си запазя час за Lloyds.
Да се похваля - преди малко подписах договор за наем Йееей! Ще бъда в Crowley, 16 мин ми дава с кола до работа.

Да не те отчайвам, но 16 Мин сигурно ще е през нощта като няма коли на пътя. Всичко е много относително. Аз напр.работя в центъра на Манчестър и почвам в 7,30 сутрин. Отнема ми около час време минимум  за 20 мили, макар,че ако няма трафик е 30 Мин. Имам колеги на по 5-6 мили разстояние и заради трафика им отнема поне 40-45 Мин. Няма значение дали е само градско или магистрала или микс .  Ако пък има инцидент, пиши го бегал- няколко часа ще отидат.

# 183
  • Манчестър
Здравейте, аз пак с въпрос - мога ли и прието ли е да се плаща в брой при закупуване на кола?
Харесах си едно Фордче Фиеста за 500 паунда с МОТ до юни 2020
Ще пиша на собственика, но исках първо да проверя как е прието да се правят тук нещата.
Пътната такса, също като застраховката онлайн се плаща предполагам?
Нещо друго плаща ли се, трябва ли да предвидя?

Аз още потвърдено жилище нямам, чакам агенцията др седмица да е проверила с работодателя ми и да потвърди. Иначе билет имам поне - кацам на 28-ми на Гетуик.

Провери МОТ историята онлайн за да видиш какво й е състоянието. Все пак ще ти даде идея. Да не се окаже,че излизаш от гаража и дотам.

https://www.gov.uk/check-mot-history

# 184
Хич ме няма в месенето и въпроса ми може и да е глупав, ама...
От скоро ползвам английска мая, защото българската ми свърши. И всеки път, когато се опитам да си направя тесто и в рецептата има прясно мляко, след като го оставя да втаса, започва много силно да мирише на оцет. Първия път, реших че е от маята, защото беше с изтекъл срок на годност и изхвърлих всичко. Обаче сега пак ми се случи. Маята е на прах, някаква обикновена от Азда. Знаете ли защо се получава така и дали причината е млякото или маята? И ако някой знае хубава рецепта за пухкаво тесто 🙄

# 185
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка аз основно ползвам тукашна мая и нямам такъв проблем, какво искаш да печеш, имам хубава лесна рецепта за кифлички, имам и други зависи за какво ти трябват.

# 186
Аз да попитам за кайма смес, каквото и да се опитах да направя с чистата телешка дето е почти навсякъде тук се разпадна, не може да стане оформено. Как да поискам (и къде) кайма смес

# 187
Аз не съм имала проблем с английска мая. Дрожди като Дрожди. Винаги шупвам маята с малко захар и вода, след което добавям каквото ми трябва. Може и в мляко вместо вода, не е задължително. Може да е по-силна. Пробвай да намалиш количеството.

# 188
  • Истински се вижда само със сърцето.
Инфантилна единият вариант е да отидеш в месарница да избереш месо и да помолиш да го смелят. Другият е да купиш телешка и свинска и да смесиш сама Simple Smile

# 189
Аз да попитам за кайма смес, каквото и да се опитах да направя с чистата телешка дето е почти навсякъде тук се разпадна, не може да стане оформено. Как да поискам (и къде) кайма смес
Да си смесиш сама.

# 190
  • Bristol
Продават смеска свинска/телешка, но по-рядко се намира. Но няма смисъл от тази смеска, защото винаги можеш да купиш поотделно и да смесиш в пропорциите в които ти предпочиташ Simple Smile

Ronka, тя маята по принцип си мирише на кисело според мен. Няма проблем със сухата мая, дори и козунаци правя с нея Simple Smile Аз обикновено купувам по-скъпата на Allison's, но и от другите съм ползвала без проблем.

# 191
Никакъв проблем не сме имали с тукашната мая. Ползваме основно на Allinson's. Нямам идея защо така се получава при теб. Тестото полудява. Последния път ММ меси кифлички и станаха като козунаци😂

Кайма смес телешко+свинско продават в големите вериги. Отделно всеки вид кайма има няколко разфасовки с различен процент мазнина. Можеш и сама да смесиш, но според това, което ще готвиш, си подбери и колко мазна кайма ти трябва.

Аз основно ползвам телешка (с малък % мазнина, защото не понасям мазнотии) или пуешка кайма и никога не са ми създавали приблем за каквото и да било. А всяка семица имам 1 ястие с кайма у дома, тази седмица беше руло Стефани. Само за кюфтета си купувам смес със свинско.

# 192
  • Манчестър
Мая ползвам прясна и винаги се получава добре. Искам си от bakery-то в големите вериги, не искат и пари.

# 193
О, много благодаря, значи трябва да си запазя час за Lloyds.
Да се похваля - преди малко подписах договор за наем Йееей! Ще бъда в Crowley, 16 мин ми дава с кола до работа.

Здравейте TDI,

Ние живеем в Crawley/Кроули, на 5 минути от центъра, в края на града е и летището Gatwick/Гатуик, което е на 15 мин с автобус.

Ако имате нужда от помощ, мога да Ви помогна. Питайте. Знам клоновете на банките и магазините (всички са на центъра близо една до друга), живея повече от 3г. тук. Аз съм към Nationwide и съм доволна засега. В Lloyds се наложи за запиша час още като трябваше да си извадя карта в началото. Градчето е спокойно и приятно, лесно може да се ориентира човек. Близо е до Лондон, Брайтън и т.н.

# 194
  • Пазарджик/Лондон
И аз съм нямала проблем с тукашната мая, всичко си става:).
Илейн, може ли рецептата за лесните кифлички?

Общи условия

Активация на акаунт