Фермата 5 тема 2

• 30 350
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Ами честно казано съм раздвоена. Не е лошо Сашо, ама е тотален лешпер. Иво пък е работар , ако не е той да ги ръчка не знам дали щяха да се справят толкова добре чорбаджиите.
Ама много кофти човек е Ивайло. Това му поведение, този му характер обезличава сръчноста му. И на неговите съфермери им е писнало от него

# 496
  • София
Иво наистина е работар, но и другите чорбаджии работят здраво, без Митко, смятам, че и Поли би почивала повече, ако другите се навият.
Когато Иво правеше част от подобренията, това беше решение на всички, помня, че той имаше 1-2 дни, в които не правеше общите задачи, другите ги поемаха, а той правеше екстрите. Смятам, че всички имаха желание за тези екстри, но Иво е най-сръчен, а и с желание и затова той ги пое.
Моето мнение е, че и без него щяха да си работят здраво, но някои подобрения можеше и да ги нямат или пък щеше да се изяви друг, както Сами успя със сушилката.

# 497
Може и от другите да има сръчни хора, които да обичат да се занимават, не можем да сме сигурни, че няма.

# 498
  • София
Краси навън наистина ли има годеница? Някъде бях чела, но забравих да питам тук.

# 499
И да е имал, мисля, че вече няма😀

# 500
  • София
Няколко пъти ми излиза във ФБ. И то много сериозна връзка. В Испания била и там живеели. Има и детенце(момиченце).

# 501
  • London
Колко ще е сериозна за да не я споменеш?

# 502
  • София
Може и да е била сериозна, но да е приключила наскоро. Така ми прозвуча Краси като Поли каза, че има кой да я чака отвън и той намекна, че и той би могъл да има или нещо такова. Не стана ясно, рой премълча нещо, което имаше да каже, но аз останах с такова усещане.

# 503
  • Sunshine state
Нямам представа дали е вярно, че има годеница, за асега само една съмнителна статия в един жълт вестник съм мярнала.
Иво ако победи, няма да се говори с него и ще се надуе до безкрай. Той и сега е вирнал нос, а какво остава ако се завърне като фермер. Ще го намразят всички.
И аз чух какво Андрей каза на няколко пъти. Днес съм за Сашо.

# 504
Имате ли фейсбука на Красимир,  стана ми интересно.
Все си мисля, че е само постановка любовната история, не са ми убедителни.За сега върши работа.

# 505
Мъжът ми е за Ивайло довечера.Не спира да повтаря,че ще победи и ще го преместят при сиромасите и ще се залюби с Дана 😅

# 506
Принципно не разбирам хората, които богатеят заради самото богатство - грее ги мисълта че имат много, нищо че няма да им стигне животът да го изхарчат. Много хора си поставят житейски цели от сорта "Искам след 3 год са съм милионер". Велика простотия. Моята житейска цел е да съм щастлива аз и любимите ми хора. Това означава да сме здрави, да сме спокойни за бъдещето си, да знаем, че можем да разчитаме един на друг, че сме свободни. Сега вярно е, че човек не може да се чувства напълно свободен ако няма личен самолет, който да го закара до определена дестинация когато му скефне. Но ако човек се чувства нещастен от факта, че не може да се озове на Карибите моментално, значи има голям проблем със себе си и ценностната си система. Но... определено не смятам, че колкото повече има човек толкова повече данъци трябва да плаща. Аз съм за плащане на еднакви и минимални данъци от всички и да няма безплатно здравеопазване, образование и т.под. защото това влошава качеството на услугата. Трябва за всичко да се плаща, но разумни цени, а не като тук - безумни цени просто. А ако някой има излишни пари вместо да ги дава за данъци и после малоумници да ги разпределят, трябва сам да прецени какво ще прави с тях, в какво ще инвестира, на кого ще помогне.... Освен това в Швейцария май имаше идея на всеки гражданин да се пуска месечна сума, която да му осигури минимален статус за да може да съществува, а вече който иска повече да се хваща за работа. Така всеки ще има шанс да остане жив и същевременно няма да има  стимул да извършва престъпления за да оцелее. Но не съм съгласна, че трудещите се усилено богати хора трябва да издържат мързеливи търтеи с данъците си. Този вид социални държави стимулират мързела и отказват трудолюбивите хора да се трудят, защото така или иначе нямат шанс да станат много богати, защото държавата ще се погрижи да са едва ли не на нивото на лежащите и смърдящите. Университетите и колежите след средното образование също трябва да са платени, защото тук в момента не са и купчина негранмотници и мързеливци са се записали да учат само за да кажат че учат и да вземат стипендия. Всичко трябва да е платено за да имаш стимул като се хванеш да учиш да бъдеш сериозен. И стипендии трябва да се дават само на най-добрите и най-талантливите. Затова не харесвам Дания - тук колкото повече печелиш толкова повече държавата взема от теб. Няма нито един богат датчанин, който да е щастлив, че плаща огромни данъци и всеки търси и се възползва от всевъзможни вратички и трикове за да спести  данъци. Много тъпа държава - рай за търтеи. То затова де що има мигранти все тук гледат да се установят.

# 507
  • София
Как с Дана, сигурно мъжът ти не знае, че Иво е на 36.

# 508
Имате ли фейсбука на Красимир,  стана ми интересно.
Все си мисля, че е само постановка любовната история, не са ми убедителни.За сега върши работа.
Не знам каква работа върши любовната история, но според мен ще е само в минус за Краси. За Паулина обратно- благодарение на тази лов стори, ще стигне по-далеч в играта, отколкото без нея.

# 509
  • България
Видяхте ли промото за довечера? В скрит текст ще пиша за него.

Скрит текст:
Ники Илиев и онзи Даниел Петканов, който навсякъде пробутват. Бившето семейство Илиеви се показа във "Фермата". Innocent Поне и той, и Саня са красиви, не се излагат, интелигентни и възпитани.
Даниел ми е толкова противен, има глупав вид и държание.

Общи условия

Активация на акаунт