Отговори
# 105
  • някъде ... тук ...
Плажното масло и шапката са ясни Simple Smile Гого вече има тен от ходенето ни почти всяка събота или неделя на басейн или язовир. Мисля, че няма да има проблеми, а и аз не издържам на жегата дълго и големите мъже най-много сами да стоят по-дълго на плажа.

# 106
Здравейте мами и сладки малки палавничета,
всеки ден чета и от мързел не мога да драсна два реда. Какво става - от слънцето ли, следродилна депресия ли, депресия от предстоящото пътуване ли - не знам? Ужас направо - нервна съм до няма и къде, дразни ме всичко, жегите и те не позволяват разходка преди 18:00 часа. Днес ходихме за манджите и към 12:30 се прибрахме с Марина с облещени езици. Ужасно горещо е. Тази седмица ни е последна на детска кухня - спираме вече поради предстоящото море и пътуването после. Така или иначе вече папкаме всичко - а най-обичаме печено пиле. Преди малко в големите жеги направих една бисквитена торта, а довечера сме на салатка или диня. Нищо не ми се готви, а и да сготвя само аз си ям манджите 3 дни.
Малкото шомпълче и то нервно миличкото - не знам кои по ред зъб излиза, но явно пак и дават зор - слага си пръстчетата на мястото на кучешките отдолу - 10 имаме до сега - 4 отгоре и 4 отдолу резци, два кътника отдолу, а сега може ли да са и кучешките отдолу??? Иначе папка, малко се мръщи по обяд, но се справяме добре общо взето. Притеснено ми е как ще й понесе морето. Дано да се опазим здравички.
Мами моля ви да ми кажете - знам че някакви лекарства трябва да подготвя за морето - може ли някоя мама да даде списък да знам какво да купувам?
Много се отплеснах май, моля да ме извините. Но не мога да не похваля малките сладки дечица - разгледах снимките на всички сладуранчета и останах очарована и възхитена колко много са порастнали. Целувчици на всички и приятен ден.

# 107
  • София
Всеки иска списък...ама няма-а-а!Майтап!
За лекарствата това за което веднага се сещам е Ефералган или Панадол /температуро понижаващо/,Смекта или Ентерол /за ентеро вируси/,сироп за кашлица,имам разни мазила за Мели /Елоком,Фенистил/,предписвани от лекар разбира се,Алергозан,чудя се за спрей против комари или машинка,анкерпласт и т.н.
За гардероба е повече от ясно,че списък няма да правя...отварям го и всичко опразвам. А горкичкият ми мъж изришно ме помоли да не пренасям целия гардероб като всяка година!

# 108
  • някъде ... тук ...
Освен изброените от Али лекарства, не забравяйте и Panthenol spray - за след евентуално слънчево изгаряне (за големи и малки Wink). И аз се чудя дали да взема машинката за комари, или да купувам тепърва спрей против насекоми Thinking

# 109
 Embarassed
ми аз точно за такива неща като щипки пък никога не се сещам Embarassed
затова питам за списък - лекарства и ей такива неща като щипки Joy hahaha Joy
то, за дрехите - аз и за два дена изпразвам целия гардероб на кАЛИ, ТА.......

# 110
Мами разрових се във форума и ето ако не ви се търси -
за аптечката - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30500.0
списък за море:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30303.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=35612.0

Дано да съм помогнала.

# 111
  • София
Хамелеонче златна си!!! Hug
Да Ви питам мислите ли да взимате здравните книжки на дечицата /дано не се налага да ги ползваме  Praynig/?На Алекс е в мен,обаче на Мели джипката не ми е дала и трябва да го направя тази седмица.А тя ме убеждава,че като е малко дете няма смисъл да мия дава,защото така или иначе те са осигурени от държавата и сред тях няма неосигурени.

# 112
Изпразних гардеробите, банята и половината кухня и потеглихме Laughing
Хихихи, голям екшън се задава май за повечето от нас  hahaha hahaha
Хубави списъци, много полезно е всичко. За спрей п/в комари да кажа- днес бяхме на консултация и там имаше представителка на Либра /проспан-а е техен/ която тъкмо си рекламираше новия продукт-ЦАНЦАРИН / много смешно име /- спрей против кърлежи и комари, трайност към 5-6 часа, цена 7лв; На мен ми се струва добре, давам идея  Peace
Хот и Али, мерси за милите думи  Heart Eyes Леко се подобрявам от вчера, като ми махнаха коците, като че ли ми развързаха главата, дореди това ми беше черно пред очите от болка. То раждане, то операция, ама такава болка не бях изпитвала...ама айде, че да не плюя по зъболекарите  Mr. Green
Хот, ами не съм ходила скоро на кърмаческите / и ние се кърмим сутрин и вечер, идеята ми е септември да се отбиваме, ама ще видим/, въпреки, че ми се ходи, ама като пекне това слънце и немога да си представя да се пържа дотам и обратно по обяд точно. Иначе ми се ходи на 5.08 пред НДК и ако си навита ти и други може да се видим там  Grinning
Гале, Гале, като те чета и все повече си мисля, че хич няма да се пробваме за ясла през септември... Май ще е направо другата година, ще се гледат с дядо си вкъщи!

ПС. Да ви питам, правите ли опити да махате и пампера и как процедирате точно? Нещо много ми се иска, че се запарва страшно в тия жеги, миличкия...Ама хич и не иска да седне на гърнето  newsm78

# 113
  • Sofia
Хамелеонче мерси. Спести ми главоблъскането и търсенето в нета!
Мамчета да ви питам от колко до колко спят през нощта палавниците? нещо май се утвърждава спане от 21 до 7 ч сутринта, та да сверя часовника!  Grinning

# 114
Преси, и ние спим горе-долу така! Но по-често спи докъм 7.30-8, а гледам да го сложа в 20.30!

# 115
  • Sofia
Ох! Знаех си, че това е заговор. Всяка сутрин ме буди около 6:30 ч. най-късно 7 ч. А аз бая си обичам да поспивам.
Ето я и тормозаната
Мона това със зъба наистина си е неприятно. Важното е, че минава. Моята зъболекарка отпреди 2-3 години ми каза да си махна един мъдрец, ама аз все отлагам. Като гледам на техен колега как му е направо се плаша. То и в нашата фирма е така. Миналата седмица се допрях до колежка и от отношението ми се дигна кръвното!  #2gunfireГорките клиенти! #Crazy

# 116
  • Sofia
Тук нещо се опитва да трещи! При вас как е?

# 117
При нас не трещи още, ама доста се е намръщило  Twisted Evil
А иначе то за зло все става на близки, нали знаеш Close При теб няма да има проблем  Wink
Ранобудницата е много красотна  Grinning

PS. Само последно и се махам...Добрата страна на цялата трагедия с мъдрец ми е, че свалих още 2 кг за една седмица  newsm68 newsm68 newsm44 И вече съм само на 2кг разстояние от моето си тегло / а според приятелите и даже мъжа ми вече съм си, както преди /.  Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 16:06 от mona

# 118
  • Sofia
Дано! Ама за всеки случай ще изчакам да видя колко време ще мине преди зъболекарката да ме тресне!  Wink
Иначе блазе ти за килцата! Моите още си седят. Уж сега съм на Златно чудо пък да видим!

# 119
Хайде и аз да се включа малко, че май напоследък нямам време, а и тази жега ужассссссс #Crazy

Хамелионче и аз днес спретнах една бисквитена тортичка, малката много я обича и ние и ние Laughing а за довечера готвя пилешка супа че като си дойдат работарите гладни #2gunfire да няма  #Cussing out нали сега сме пълна къща.

Али, на Равда е супер никога не бяхме ходили там но ни хареса много, винагии ходим в несебър или на Созопол, Китен. Има един плаж между Равда и Несебър до хотел Хармония/ жълто-зелен/ и е много чист, хубав, има чадъри супер е, ние все там ходихме.
Моята щерка спи от 22.00ч до 7.30-8.00ч различно но някой път с пробуждане през нощта.

На морето, Роси беше по гащички или голичка, още не съм свалила снимките скоро ще ви ги покажа обещавам Naughty
Чао за сега изчезваммммммммммм
Весело изкарване на всички които заминават на почивка!!!

Общи условия

Активация на акаунт