"Златни картофки" - любимите ми!

  • 68 745
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
  • Мнения: 247
Извинявайте за тъпия въпрос, ама никаква вода ли не слагате, и ако е само мазнина не трябва ли да е повечко newsm78

# 226
  • Мнения: 7 472
Без вода, мазнина поема различно, според картофите, но не трябва да плуват в нея.

# 227
  • Мнения: 1 352
Никакъв проблем няма да добавиш някакъв колбас или кренвирши, с бекон ще е още по-вкусно.

Като каза това се сетих, че ядох подобни картофки в Швейцария. Това е някакво традиционно тяхно ястие. КАртофките са хем задушени, хем с хрупкава коричка. Лук нямаха, но имаше на ситно нарязан бекон. Много вървят с биричка Crazy.

# 228
  • Мнения: 122
Никакъв проблем няма да добавиш някакъв колбас или кренвирши, с бекон ще е още по-вкусно.

Като каза това се сетих, че ядох подобни картофки в Швейцария. Това е някакво традиционно тяхно ястие. КАртофките са хем задушени, хем с хрупкава коричка. Лук нямаха, но имаше на ситно нарязан бекон. Много вървят с биричка Crazy.
Crazy

# 229
  • Мнения: 1
УУУ,страхотни са,много ни харесаха на всички.
Днес пак ще ги правя

# 230
  • Мнения: 27 523
Ето ги и моите златни картофки Heart Eyes


Ама супер бледички и постни изглеждат  Confused

Лео, от месеци си чакат реда твоите картофки, утре сме на гости във Франция и мисля да ги спретна  Simple Smile

# 231
  • София
  • Мнения: 10 858
Само на мен ли не ми се получават тези картофки не знам ...
Винаги така ужасно ми загарят, че ми развалят цялата продукция.
Може би ще трябва да ги направя в тефлонов тиган  Thinking

# 232
  • Мнения: 27 523
Може би ще трябва да ги направя в тефлонов тиган  Thinking

Лео изрично е писала, че трябва да се правят в тефлонов тиган!!!

# 233
  • Мнения: 4 664
Аз ги правих в тефлонов тиган и уж станаха , ама хич не ми харесаха  Sick
Уж се запекоха , а ми стояха едни такива лигави ... и с лука не ми допадна комбинацията ...

# 234
  • Мнения: 27 523
Ей, вие сега... да ги правя ли за гостите утре или не...  Confused

# 235
  • София
  • Мнения: 10 858
Може би ще трябва да ги направя в тефлонов тиган  Thinking

Лео изрично е писала, че трябва да се правят в тефлонов тиган!!!

Хм, пропуснала съм го  Laughing Сега като погледнах наистина е добавила, защото когато е пускана рецепата не беше отбелязано, имам спомен, че беще споменала тенджера с капак навремето. Защото аз оттогава ги правя. Ясно, пак ще ги правя, и то с пресен лук. Повече ми харесват.

# 236
  • Мнения: 4 664
Ей, вие сега... да ги правя ли за гостите утре или не...  Confused
Еми ... знам ли . Има риск да не ги харесат , ако са като мен хората ...
Аз досега рових в твоите рецепти , правила съм много от нещата ти  Hug
Все ще измислиш нещо друго Laughing

# 237
  • Мнения: 1 352
Това за картофи в комбинация с лук си е въпрос на вкус. И на мен не ми харесва, но................ както по-горе писах, правих ги веднъж с пресен лук. Ами станаха невероятни! Точно зеленият лук им придаде хубавия вкус. При сервирането ги поръсих с натрошено сиренце Crazy, спукахме се да ядем.
Задушавам ги в тефлонов тиган с похлупак, с малко олио+масло, на бавен огън, често разбърквам, а към края поръсвам с малко червен пипер. Картофите също така трябва да са нарязани на тънко.

Блонди, направи генерална репетиция у вас ако не си сигурна.
Аз ги препоръчвам Peace.

# 238
  • Мнения: 4 664
Marieta - аз също правя бейби картофки с пресен лук и със съвсем на ситно нарязано месо в тиган под капак . Става божествено , но е съвсем различно от вкуса на златните картофки ...
Не знам заради лука ли е само ... просто не ми харесаха , заради това , че нито са пържени нито задушени ... и най - вече заради лука , де  Simple Smile

# 239
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте момичета.Аз правя моите картофи по описание което ще пусна по долу.Източникът е от рецепта на форума "Перфектната вечеря".След като ги направих за първи път,вече по този начин ги правя и всички ги харесват.А ето и тази рецепта

Ако картофите са пресни миете добре и не белите, а оставяте с кожичката, ако вече са поостарели все пак не е лошо да се обелят, миете и режете на четвъртинки, осминки в зависимост от големината на картофа.Слагате ги в леко подсолена вода да заврат само докато бъкне водата и ги изваждате.Изливате водата  поставяте ги в подходяща тавичка,добре ги намаслявате с олио, не щадете мазнината, след което приготвяте следния микс: равни части царевичен грис и галета, червен пипер/сложете повечко/, обикновена готварска сол, шарена сол, черен пипер, може да сложите и ароматни треви, ако обичате, както и чесън на прах/по съвет на Маги най добре гранулиран/1 кубче телешки бульон натрошен. С този микс хубаво посипвате и обърквате картофките с ръце за да полепне микса по тях, дори и да дойде в повече сухия микс не се тревожете, може да посипете отгоре вурху картофките, а може да съхраните остатъка за следващ път. След като сте се омазали порядъчно и по картофките има необходимото количество микс, поливате отгоре още малко олио /не добавяте никаква вода, за да се получи нужния ефект/ и печете до зачервяване и готовност. Дори и да ви се стори, че микса е поизгорял или потъмнял, ако сте пекли повече от необходимото, не се тревожете картофките ви са все така вкуснииии, може част от сместта да се отложи на дъното на тавичката при печенето, но след като оставите картофките да си отдъхнат те си поемат нужното и няма излишък.Станаха много вкусни и мекички и крехки отвътре, а златисти отвън и наистина апетитни.

Общи условия

Активация на акаунт