Азиатска козметика и грим 13

• 31 247
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Теди, аз съм така с тонерите Simple Smile отворила съм и си ползвам всичките пет Simple Smile

Виола, кой е околоочния на Меди Пийл и как е. Околоочните са ми слабото място. Нещо все не нацелвам Sad

И момичета, установих, че нямам една ампула в арсенала. Как съм се пропуснала не знам Thinking

# 646
Миличките Jolse-та леко са се объркали и ми пратили COSRX Clear Fit Master Patch (черните) вместо COSRX Acne Pimple Master Patch (червените, класиката).

# 647
Bestrongmoms, изобщо не ми действа така центелата, а напротив, попива си много добре. Е, есенцията на Елизавека с Центела може би стои леко мазен филм на кожата. Но Бъфета си попива доста добре при мен. С каква кожа си и какво ползваш отдолу? Между другото и двете ми свършват и са за подновяване, но предвид неотворените ми запаси ще изчакам с тях.

Провах балма на Хеймиш (Сиси, благодаря че ми отсипа) и много ми хареса. Не ме дразни миризмата. Обаче като качества ми е като Банила Ко, който пък мирише мнооооого хубаво. Но и двата са мекички и се топят на олио лесно на лицето, разтварят грим отлично. Утре вечер пак ще пробвам Ароматика шербет, много искам да ми хареса, ама много!

Скрит текст:
П.С. Взе да ми отминава лицето от трета. Направо се чудя колко да чакам още да свикна? Айде, ще се връщам на 0.05%, ама то голяма мъка ми се вижда това. Дразнене, белене, чакане. Офффф...

# 648
  • софия
и след 100 години няма да ви настигна, ей! Чак ме е срам да попитам ..Досега съм ползвала само спорадично шийт маски. С висококачествена европейска козметика. Сега започвам цялостната грижа  с борба с петната. Имам на secret key  тонер, ампула и крем. Тази серия няма серум. Чакам тонер с AHA/BHA. Заредих се и с Phytoniacin. Какво бих могла да добавя, като за суха кожа ,45+.

# 649
Viola, веднага казвам:
 Кожа смесена бих казала и чувствителна, имам един особен периорален дерматит, който се обостря при стрес и най- вече при бременност Simple Smile Петна и пъпки нямам, рога надявам се също, финни бръчици около очите и не толкова финни по челото. От около 6 месеца ползвам само корейска бяла козметика и грижа за коса, декоративната все още не съм сменила. Спорадично е един два пъти е седмицата-за чанга серума, кремът е Labiotte lotus total recovery cream. И да търся съвет за рутината.
Благодаря ви, момичета за отделеното време, изчела съм всички теми, записвах препоръчани продукти, водих бележки и пак ми е като непозната наука Simple Smile

# 650
MaNishma, с комбинирана кожа без особени проблеми (пъпки ми излизат много рядко, а откакто ползвам корейска козметика изобщо не са ми излизали, ако ми остане петънце след пъпка бързо ми се заличава, лек релеф от дребни пъпчици по челото имам, но всички корейски мазила много добре ми се отразяват и се заглажда постепенно) освен тъмни кръгове под очите (вода пия много малко и спя малко, и въпреки това някоя от всички корейски благини ми помогнаха и с това, не са ми изчезнали, но са съвсем леки вече). Ползвала съм ги и двете след тоник - т.е. 1. Измиване (сутрин Cosrx low ph cleanser, вечер Kose softymo deep cleansing oil + cosrx low ph cleanser), 2. тонер Pyunkang Yul essence toner или Etude house soon jung ph 5.5 relief toner и след това като 3та стъпка съм пробвала neogen real cica pad (пробвах ги и вместо тонер) или purito centella green level buffet serum. Не ми остава мазно,а някак все едно не попива хубаво, ако сложа повече лепне. След тях си слагам останалите стъпки както го усетя, не бих казала че ми омазнява или утежнява, просто си представях, че ще попива и ще е меко усещането от центелата, а сякаш ми стои на повърхността.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 21:42 от BeStrongMoms

# 651
  • Sofia
И момичета, установих, че нямам една ампула в арсенала. Как съм се пропуснала не знам Thinking

И аз нямах, ама с толковата тестери, които Джолсе ми пращат и събрах една 30-ка на розовата Вита-Б ампула. Joy

# 652
Не съм сигурна, че разбирам напълно, но ако не те дразни много и ако нещата са по-добре с последващите продукти, си ползвай центела. Много ми е любима! Есенцията на Елизавека ми е от най-любимите продукти. Резултатът не се чака, а се усеща веднага и той е мигновено успокояване на кожата. Към серумът на Пурито също посягам когато искам да успокоя кожата.

# 653
  • София
Здравейте,

бихте ли ми помогнали с информация за следните марки (като класове марки имам предвид)?

Whamisa
Holika Holika
Borntree
Missha
Seantree

Всички са корейски. Харесала съм няколко продукта и се чудя, дали да рискувам, след като не съм ползвала азиатска козметика досега? Продуктите са основно за лице.

Благодаря предварително!

# 654
Ivalinna , Tox cream. За сега нищо не мога да кажа за него, много кратко време съм го ползвала.

Аз пък есенцията на Елизавека не мога да я понасям - след 3-4 ползвания я подарих. Неудобна опаковка, лоша остатъчна миризма, оставя мазен филм. 100 процента не им е коректен обявения състав- не може да е чист екстракт,минимум трябва да има консервант някакъв. За сметка на това пък обожавам центела тоника на Purito. Със сигурност пак ще купувам. Взела съм си и ампулите с центела на Max Clinic, но още не съм ги пробвала. Хареса ми и еднократната терапия на Wellage. CNP Laboratory Mugener Ampule също е с центела (някой беше питал за хубава успокояваща ампула)

Shilentze82, щом си с чувствителност и дерматит най-добре да се насочиш към козметика тип PKY/Real Barrier/Etude house soon jung. Забравяш за всичко с чага, ферменти,пелин, алкохол и всякакви фенси състави вкл. кремът на Labiotte и маските на JMS. Вит.С-то на Ciraclе е с алкохол. Наблягаш на хидратация/NMF и работиш за бариерата с липиди/керамиди, ниацинамид, антиоксиданти, вит.С, но нещо по-чисто като състав,центела опционално ако няма дразнене. Измивно тип isNtree пяната с  млечни протеини. Най-добре една "диета за кожата" за поне месец, след което въвеждане постепенно продуктите един по един. Виж си също пастата за зъби да е без флуор.

missence, нисък и среден клас. Whamisa е органик/ферменти.

# 655
Скрит текст:
Благодаря, Виола, ще прочета назад за успокояващи/подхранващи продукти, които са хвалени в темата, не ми е зор точно тази ампула да купя Blush
В този ред на мисли искам да споделя нещо, та да ме насочите дали само при мен е така или си е нормално. Исках да използвам нещо успокояващо в рутината си и затова си купих Neogen Real Cica Pads, но някакси серумът/есенцията сякаш ми остават на повърхността на кожата,ако намажа повечко даже ми лепне. Взех си и мостри от Purito Centella Green Level Buffet Serum, понеже страшно харесах други продукти от марката, но по същия начин ако сложа повечко лепне, ако е по-малко усещам да остава леко на повърхността, не ми попива докрай. Това нормално ли е за центалата,така ли се изразява успокояващото действие? Искам да се харесам с центелата, да й дам ли още един шанс в състава на крем или пак ще имам същия резултат и просто не е моето нещо?
Благодаря Ви, момичета Hug

Не отписвай продуктите с центела,  попадала си на продукти, чията цел вероятно е да задържат влагата в кожата и седят така, като че ли не попиват, целта им е да запечат един вид, незнам как да го обясня, за да ме разбереш. В други комбинации дава друг ефект. Всичко  зависи и останалите съставки какви са и качеството на продукта.  Може да се ориентираш, че това са продукти, където глицерина също е на предни места.
Например такъв продукт, който не попива с центела а запечатва имам това:
https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-blush-koala-centella-ato-l … ml/pid.1064735881
За тази цена не си струва де, европейски от този тип, но без центела има достатъчно добри и супер бюджетни, но ако изпадне до към 7-9 долара е ок.
Други неща имам с центела, които са си хидратиращи, рекламен трик е да се пише само някоя хитова съставка.

necha, Flowers Hibiscus ох тези ампули, а тайландчето сладурче - когато тогава, човека е над тия неща с детайлите.

missence, за миша има много писано по темите, останалите нищо не ползвам.

blixa, оздравя ли с артемизията.

# 656
Viola, много ти благодаря. Ще реорганизирам рутината и пак ще питам, пастата я следя след първата бременност, когато се отключи дерматита.

# 657
  • Sofia
Скъпи, погледнете, на мен ми излиза, че има 15-20% надолу и ми се струват добри оферти. Simple Smile
Това са само някои от офертите.

# 658
Здравейте момичета. Моля за съвет-получих The History of Whoo All in One balancer. Може ли да ме напътите-използа се вместо тонер ли? И как се нанася-с памуче или с пръсти?Благодаря предварително!!!!!

# 659
  • Sofia
Аз също имам въпросче. Simple Smile)))

Тъй като искам да си взема нещо на Блит /от серумите и/или есенциите/, но не мога да се ориентирам, защото искам всичко, разбира се, се надявам вие да ми помогнете. Simple Smile))

Кожата ми е мазна, с порички, белегчета и спорадично ми излизат пъпчици - покрай цикъл най-вече. Имам тук-таме и някакви мастни натрупвания, които ги пипкам, то е ясно, както и черни точици, но вече по-малко. Grinning

Та, основните ми апетити са към серумите -  Blithe Crystal Iceplant и Blithe Tundra Chaga.
Есенциите - Корените, Семената и Боба. Ако пък никой не е подходящ за моята кожа, няма да се разсърдя, ще ми спестите няколко долара. Grinning

Giorgia78, прочетох, че е тонер. Би следвало с пръсти да нанасяш, поне такъв е желателния метод. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт