Частни училища - информативна тема 29

• 36 663
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
Ако родителят показва своя стрес, много вероятно е детето да го преживее също. С моята не съм се готвила, ако е решавала задачи е било изцяло по нейно желание. Имаше етапи, в които искаше да решава по сто лабиринта на ден. После само да играе, после да сравнява числа...

# 421
Не знам има ли здравомислещ човек, който да повярва, че в БШ се влиза по-трудно и с по-голяма конкуренция, отколкото в СС. При цялото ми уважение това е нелепица. Трудността на влизане в СС и Питагор е несравнима с никое друго училище.

Точно там е работата, Татко Мецан. Ние си пишем тук, цитираме класации... И всеки здравомислещ трябва да приеме, че има една абсолютна истина, че това е невероятно и невъзможно. Нелепица. Ами ето, възможно е. В конкретната година се случи. Както например това, че имаше деца, които тогава бяха приети в СС, но не прескочиха летвата в БШ. Знам как звучи. Като много непопулярно мнение. Знам как много от четящите тук ще подскочат или ще се изсмеят или ще решат, че нещо не ми е ок, фантазирам и се опитвам да кажа на черното бяло. Не. Казвам, че е вредно като идея да се абсолютизират едни училища. А пък всичко извън тях ... просто искам да кажа, че има и друга гледна точка. Която е много трудно да бъде приета, когато субективно си замесен. Резултатите им на тези две училища и през ум не ми минава да им оспорвам.
Но движения най-различни се случват. Тази година разбрах, че Школото и СС са си обменили ученици. Същото се случва и с други училища. Просто думи за размисъл.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 03:30 от summmertime

# 422
Ценността на едно училище според мен не идва от това колко трудно ще приемат детето в него, а от това какво се предлага след като вече удари звънеца на първата учебна година. От моя гледна точка трудният прием е дори негатив и жалко ако се разпростира още по-масово сред частните училища.
Много пъти съм споделяла, че това как "Света София" си подбира удобни и лесни деца "от калъп" и затова постига резултати е абсолютна нелепица, но никой не ми вярва - нито тук във форума, нито в разговори с полупознати по темата. Истината е, че те просто имат добре разработена и изпробвана във времето система, която работи.

# 423
Това, че деца са приети в СС и неприети някъде другаде се случва всяка година, не само в конкретната. И съвсем не означава, че в БШ се влиза по-трудно и напливът за там е по-голям. Wink Друго значи. Във въпросната година имаше някакво недоразумение с детето на Съмъртайм. Не помня ясно, но май, че първо им бяха казали, че детето е прието, а после се бяха коригирали, че не е. Или обратното. А беше трудно точно тази година в БШ, заради малкото свободни места, заради автоматично преминалите от градината. Това виждаме и в Азбуки, но никой здравомислещ не би казал, че Азбуки на този етап е по-желано от СС или Питагор. Вероятно, ако СС имаха градина нямаше да има нито едно свободно място за външни за ПУК. Wink
Понякога се чудя някои хора в тази тема като ги оставят написани тук тези глупости, дали осъзнават, че има доста хора чели темата тогава?!?! Това е малко като лъжата, че в СС не се приспададали пари, ако не използваш транспорт.

На 1000% съм съгласна с последното мнение. Резултатите се дължат на системата и това го говоря от доста време вече. Всяка една седмица е планирана за целия випуск като група, всяко домашно е за целия випуск, който има пропуск по Мат ходи на допълнителен час, няма хаос, няма пропуски. До средата на ноември във 2-ри и 3-ти клас бяха взели материала (Бел и Мат) за 1 срок и го упражнили с готовност за директорско контролно. Ако виждат проблем с качествата на някой учител, го решават максимално бързо и т.н. Учителите по английски са изключителни. Снощи с изненада установих, че вече активно използват класрум на Гугъл и в час, и за домашни.

И тъй като имаше пак личен коментар. Съмър, единствената ми фиксация е истината.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 10:33 от .♥.Fancy.♥.

# 424
Недоразумение е много меко казано. Но както и да е. Ако съм искала детето ми да е в това училище, бъди сигурна, че щеше да е. Само че грешиш, че в онази година приемът в БШ е бил много малък, напротив. Точно тогава приеха по цял клас в ПУК и в първи. Малък и почти никакъв беше в последните 2-3 години.
Хубаво е, че харесвате ценностите и практиките на училището си. Но, Фенси, като имаш фиксация към истината (аз също и затова няма да приема с мълчание някои неща) остани при истините, с които лично си се сблъскала, вместо да правиш внушения, че някой лъже за нещо, неверни паралели и заключения за училища и техните практики, с които не си имала взимане-даване. Нищо лично.

# 425
Недоразумение е много меко казано. Но както и да е. Ако съм искала детето ми да е в това училище, бъди сигурна, че щеше да е. Само че грешиш, че в онази година приемът в БШ е бил много малък, напротив. Точно тогава приеха по цял клас в ПУК и в първи. Малък и почти никакъв беше в последните 2-3 години.
Хубаво е, че харесвате ценностите и практиките на училището си. Но, Фенси, като имаш фиксация към истината (аз също и затова няма да приема с мълчание някои неща) остани при истините, с които лично си се сблъскала, вместо да правиш внушения, че някой лъже за нещо, неверни паралели и заключения за училища и техните практики, с които не си имала взимане-даване. Нищо лично.

И двете неща, които твърдиш в последните страници за СС не са били верни през онази година, нито сега. Това са неща с които лично съм се сблъсквала и се сблъсквам сега. И за транспорта, и за приема. Затова и толкова упорито ти опонирам на нелепите внушения. И тогава аз бях именно в твоето положение.
Цял клас Съмъртайм в БШ, на фона на 5 класа в СС в ПУК, и още 12 деца в 1 клас. Това са цифрите за "нашия" випуск. Личен мой опит. Та хайде сравни ми сега приблизително 78-80 деца с два класа по колко деца в БШ, Съмъртайм? И пак конкуренцията беше много по-голяма от тази за БШ. Същата година и конкуренцията за Питагор отвяваше като нищо тази за БШ. Личен опит пак, защото бях близък и пряк свидетел на кандидатстването на много близко дете.
По твоята логика мога да кажа, че и в ПБ се влизаше тогава по-трудно от в СС. Защото и там имаше случай тогава за неприето дете, което влезе в СС. И за този случай си има специфични причини. Wink

И да не си помисли някой, още от тогава, а и сега продължавам дълбоко да не приемам това, че се налага да се провеждат подобни приемни процедури.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 11:35 от .♥.Fancy.♥.

# 426

И двете неща, които твърдиш в последните страници за СС не са били верни през онази година, нито сега. Това са неща с които лично съм се сблъсквала и се сблъсквам сега. И за транспорта, и за приема. Затова и толкова упорито ти опонирам на нелепите внушения. И тогава аз бях именно в твоето положение.
Цял клас Съмъртайм в БШ, на фона на 5 класа в СС в ПУК, и още 12 деца в 1 клас. Това са цифрите за "нашия" випуск. Личен мой опит. Та хайде сравни ми сега приблизително 78-80 деца с два класа по колко деца в БШ, Съмъртайм? И пак конкуренцията беше много по-голяма от тази за БШ. Същата година и конкуренцията за Питагор отвяваше като нищо тази за БШ. Личен опит пак, защото бях близък и пряк свидетел на кандидатстването на много близко дете.
По твоята логика мога да кажа, че и в ПБ се влизаше тогава по-трудно от в СС. Защото и там имаше случай тогава за неприето дете, което влезе в СС. И за този случай си има специфични причини. Wink

И да не си помисли някой, още от тогава, а и сега продължавам дълбоко да не приемам това, че се налага да се провеждат подобни приемни процедури.

Всичко, което съм писала в този форум, е стопроцентова истина, мое наблюдение или лично мое мнение, в което съм се стремяла да съм обективна. Всичко съм споделяла в прав текст с произтичащия риск от нападки. Да, цифрите, които цитирам са верни, лично съм питала, гледала съм списъци. Говоря по спомен отпреди 5 години, нямам време, нито желание да се ровя в стари теми, та да доказвам нещо. Прием на около 56 деца в СС ( по спомен) срещу прием на 16 деца в БШ.

Някой друг е специалистът по внушенията и обидите. Мисля, че всеки може да прочете И види разликата между теб и отговорите на Аш и Санака от последните страници, относно уточненията за транспорта.
Фенси, а вие откога сте в СС? От 3-ти, края на втори?? Помня, че упорито отказваше (досега) да разкриеш кое е това училище, което изведнъж е отговорило на така високите ви критерии? Други потребители неведнъж те питаха, не аз.

Ето, отговарям ти.
1 ПУК в БШ от 16 деца - прием набор 2009. С децата от градината стават три класа. Сигурно толкова бяха и новоприетите първокласници (стандартен клас).

В СС, от друга страна, имаше прием за 4 класа ПУК, когато кандидатствахме. В първи трябваше да допълнят приема с още един клас. Това НИ казаха на официална среща. Гледам, че са набъбнали доста до сега. 78-80?! Явно доста амбициозни майки, неудовлетворени от първоначалния си избор или резултат, са се постарали децата им да влязат СЛЕД така дискутираното сито на ПУК и първи клас.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 14:22 от summmertime

# 427
Да разведря малко Simple Smile

Ученичката (която знае, че пиша тук, надава ухо, чете през рамо и т.н) е крайно възмутена, че има домашно по рисуване. Та мрънка, мрънка и ръси бисери от типа на “Домашно по рисуване! Сигурна съм, че даже в “Света София” не дават домашно по рисуване”!
Оплачи се в БГ МАМА, че ми дават домашно по рисуване!”

# 428
Права е. Не дават. Хахахахаха. И по музика. Имат нещо по ИТ. Видях, защото и разглеждах училищния имейл. Хахаха.

# 429
  • София
А онзи популярен проект на сина на Д. за 5-те известни картини, които всеки второкласник трябва да познава, по кой предмет е бил Grinning
Да предупредя, че се бъзикам, а не се заяждам Wink

# 430
А онзи популярен проект на сина на Д. за 5-те известни картини, които всеки второкласник трябва да познава, по кой предмет е бил Grinning
Да предупредя, че се бъзикам, а не се заяждам Wink
Хахахаха!
Хич не знам. А и там положението е много тежко. Моята миналата година имаха някакъв проект да правят автентична българска къща, но си беше в училищно време. Аз само купувах стериопор за стените. Simple Smile И перях петната от боята за керемидите. Може би не съм добра майка, защото не съм направила блог за популяризирането на тези произведения. Wink

# 431
  • в страната на чудесата
В три през нощта звъни телефона на г-жа Иванова, учителка по бит и техника.
- г-жо, спите ли? - един татко
- ами спя да, три през нощта е
-спете, спете. А ние лепим жълъди...

По повод домашното по технологии и предприемачество Simple Smile

# 432
  • София
У нас 1 година от полилея в дневната, гордо висеше нещо средно между кондор и тукан, изработено от папиемаше и боядисано в ярки цветове. При всеки опит да се осовбодя от авангардната украса, имаше съпротива колко красиво бил изработен и че трябва да "лети" в дневната. А колко глинени артефакти съм събрала в един шкаф... За щастие всичко е правено в училище.
Инкс, какво е домашното?

# 433
Не са си довършили в час някаква мозайка - режат листчета цветна хартия на дребно и лепят - и ги е накарала да я довършат за домашно. (Не е нещо страшно, но е факт, че си е пипкаво, разбирам я що мрънка)

# 434
За домашните! Личното ми мнение е, че училища, които не се справят по време на учебния ден, имат лоша организация и нямат строга система, компенсират с количества домашни. Лист и по двата предмета е напълно достатъчен за да се упражни взетия материал още веднъж, след часовете за самоподготовка в училище. Мога да дам И примери, но пак ще има ощипани моми в темата.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 22:46 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт