Частни училища - информативна тема 29

• 36 641
  • 792
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив/София
Пипи2013 колко училища ще гледате?

Иначе за пътя до Лозен предполагам, че след направата на тази отсечка на околовръстното ще бъде идеална всички живеещи в южната част на София.

БШ, Азбуки, КО, Изи и Меридиан евентуално- значи 5 общо, но ходим първо без детето. Очаквам 1-2 да отпаднат, за да не кандидатства на твърде много места.
Замислям се за Уве кинд, ама много му е крива локацията...
Като цяло гледам само източни части на Сф и предпочитам да е интересно за децата с излизания, лаборатории и тн пред академичност и много учене, но и училищата да не са на опашката по НВО, малко трудно се съчетават двете, знам, компромис ще има.

# 676
# 677
Там в час пик сега се пълзи, а когато го оправят, няма да е така.
Може и по-зле да стане дори Grinning Във всеки случай няма да се минава като на парад.

Ми че гледайте СС и Питагор също, те си имат транспорт, Пипи, пък от Младост до СС наистина околомръсното е широко и се стига бързо. Мисля, че бусчетата го вземат за под половин час.

# 678
  • София
Може и по-зле да стане дори Grinning Във всеки случай няма да се минава като на парад.
Ц, не вярвам. Мисля, че ще е много по-добре и ще е много удобно като локация на ЧУ, ако отправната точка (т.е. жилището) е близо до Околовръстното. Те и сега от Резиденшъл парк, например, до СС си пътуват бързо и удобно, без светофари, въпреки че разстоянието не е кратко. Ако същото разстояние го минават по ненаправената дъга на Околовръстното от запад е много по-бавно. От Центъра - също. От Резиденшъла бусовете за СС тръгват в 8:00. А в колко тръгват от Люлин или от Центъра?

# 679
Тази година тествах няколко пъти растоянието от Овча купел до ААС.  Става дума за час пик, учебен ден. 42 минути. Ако оправят кръговото на младост ще е около 30. Така, че не е много карането

# 680
  • София
Тази година тествах няколко пъти растоянието от Овча купел до ААС.  Става дума за час пик, учебен ден. 42 минути. Ако оправят кръговото на младост ще е около 30. Така, че не е много карането
Е между Овча Купел и Борис III не се ли забави също много?

# 681
  • Пловдив/София

Ми че гледайте СС и Питагор също, те си имат транспорт, Пипи, пък от Младост до СС наистина околомръсното е широко и се стига бързо. Мисля, че бусчетата го вземат за под половин час.

Мисля, че беше 30 минути до София парк и още поне 15-20 до младостите, т.е към час, ама по стар спомен. Не съм се интересувала, защото не целя най-амбиционите училища, не само заради локацията, просто моето дете едва ли ще се чувства ок там. То и за БШ имам своите съмнрния, бидейки голямо и академичен тип, но там си мисля за прогресивна паралелка.
Забравих да кажа, че е плюс и да има детска градина в/до училището, абе не е лесно това уравнение :Д

едит: Ежко, именно добронамереност и достъпност, готовност за лична среща, това имам предвид. За антипод ще посоча "Азбуки", където една отегчена дама не беше сигурна за ПУК с кого следва да говоря- градина или училище, накрая ми каза да пиша мейл на  Мис някоя директор, който адрес го имало на сайта, но аз не открих...

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 16:26 от Пипи2013

# 682
Най-голямото чакане се оказа на кръговото за Младост.

# 683
БШ, Азбуки, КО, Изи и Меридиан евентуално- значи 5 общо, но ходим първо без детето.

Азбуки нали нямаха прием за ПУК? Или нещо се е сменило...

# 684
  • София
Най-голямото чакане се оказа на кръговото за Младост.
Не е заради кръговото задръстването, а заради светофара на Горубляне и отсечката между него и кръговото, която е само с една лента. Но пък сега (след 2 години) като го разширят ще се облекчи много.
А пък някой прекрасен ден ако оправят и отсечката покрай Горна баня и Суходол, ех, ще настане такъв живот... Wink

Скрит текст:

Мисля, че беше 30 минути до София парк и още поне 15-20 до младостите, т.е към час, ама по стар спомен.
Скрит текст:
Не съм се интересувала, защото не целя най-амбиционите училища, не само заради локацията, просто моето дете едва ли ще се чувства ок там. То и за БШ имам своите съмнрния, бидейки голямо и академичен тип, но там си мисля за прогресивна паралелка.
Забравих да кажа, че е плюс и да има детска градина в/до училището, абе не е лесно това уравнение :Д

едит: Ежко, именно добронамереност и достъпност, готовност за лична среща, това имам предвид. За антипод ще посоча "Азбуки", където една отегчена дама не беше сигурна за ПУК с кого следва да говоря- градина или училище, накрая ми каза да пиша мейл на  Мис някоя директор, който адрес го имало на сайта, но аз не открих...
София парк е с отделен бус, а из Младостите въртят поне още 2, не съм сигурна дали не са и три буса, така че е относително. Зависи къде точно живееш и къде живеят и другите деца в съответната година. Приятелско дете от Младост 4 го взимаха в 8.10 и в 8.30 беше в училище.

П.П. Ще разръчкам малко кошера сега. Лоши неща чувам за Школото - хаос и липса на каквато и да е обратна връзка от ръководството. Наши приятели търсят къде да си местят детето за следващата година и да запишат и второто и твърдят, че настроенията сред родителите на съучениците били подобни.

# 685
  • София
Онна, приятелско дете е ПУКче в школото, стандартна паралелка и за сега родителите са сравнително доволни. Не съм чувала да се оплакват...Но аз за комуникацията с тях съм писала не веднъж (поне моя опит) и тук ме опровергаха, че е само по време на приемна процедура

# 686
  • София
И моите с ПУКче не се оплакват. То за да почнеш след месец да се оплакваш много зле трябва да са нещата. Оплакващите се са с дете в 3 клас

# 687
  • София
3ти клас предразполага поне 3 години опит в школото.. явно нещата наистина са различни с новата директорка. ПУКчетата са сигурно за първа година и сега свикват с новото и за тях е нормално...

# 688
  • Пловдив/София
БШ, Азбуки, КО, Изи и Меридиан евентуално- значи 5 общо, но ходим първо без детето.

Азбуки нали нямаха прием за ПУК? Или нещо се е сменило...
Аз реших да питам все пак, но както казах, не бяха много адекватни и информирани... Ако не ми отговорят скоро на мейла (което очаквам), ще пробвам пак да звънна.

Лошо за школото. Може ли нещо по-конкретно, от което не са доволни, някакъв пример за “хаос”?

# 689
Пипи, може да дадеш детенце и в някое по-амбицарско, моята вика, че зубърите я стимулирали да не се излага. Даже ги обсъдихме като влияние и поведение и ги класифицира по категории, ама това е за другата тема.

Общи условия

Активация на акаунт