Малко толерантност към различните

• 8 574
  • 310
  •   1
Отговори
# 15
И каква ще ти е ползата, ако не ти кажа, че се пише "обЯсни" и си останеш неграмотен, и продължиш да се излагаш?

И аз мога да ти кажа, че се излагаш, защото не може да решаваш тройни интеграли по затворена повърхност с теорема на Гаус Simple Smile

Полза няма, защото ми даваш решение на проблем, който аз нямам. Аз съм напълно доволен от нивото на българския ми. Както вероятно и ти си доволна от нивото си на висша математика.  Ако съм искал да пиша по-правилно на български, нямаше да разчитам на този форум. За мен е безсмислено да подобрявам писането на български език, при положение че си изкарвам прехраната с други езици. Това е загуба на време и енергия.

# 16
  • София
Интегралите не се изучават в задължителния първи клас.
Няма извинение за неграмотността.

# 17
А не е ли вид дискриминация и дори вид расизъм да се държиш така, все едно за някои етноси има по-нисички изисквания, те толкова си могат, милите. Аз си имам едни и същи изисквания за поведение - и това, че някой е от друг етнос, не го извинява. Живеем в светска държава, с много усилия за ромско включване, цялостният климат е светски и който иска, се измъква от циганщината. Който не иска - си затъва.

Училище има за всички, и библиотеки има, и достъпен нет има вече. Така че колкото повече търпиш едни хора да не се стегнат и да не се държат според правилата за бели, толкова повече те ще изпадат и ще се жалват, че са дискриминирани.

# 18
При нас махалата се разпада, само на главната  улица от центъра  към нас има 7 закупени къщи от роми. Това са 200-300 м.Те не излизаха от там, непрекъснато се говореше ,че сме равни ,но бяха капсулирани и  почти нямат дворове от делене, строене  за да са заедно.Вече излязоха в чужбина и  построиха и палати , но в края на града ,че има място и пак край махалата си. И сега сякаш се спука този балон и се разселват навсякъде.И в махалата им има празни къщи ,но за мен основна причина  е конфликт млада -стари и независимост на младите, нови виждания.Те никога не са били изпаднали и нямаме бордей, напротив,  имат къщи и наредби да засрамят повечето  етнически българи,турчеят се ,но все пак нравите  са  да слушаш,което има и при нас.

Пиша това ,защото мисля ,че най-сетне е възможно да сме равни.Набутвани и потискани са били, от семейството, от властта въпреки широките приказки.
Това е едно начало, имаме група и  като  пишат неграмотно, в  дразнение , когато не са съгласни с тях другите се почва-не давате думата и искате нашите хора да не  пишат.Крият се зад произхода си, когато им изнася,когато  е лесно по този начин.Иначе точно жената от примера живее извън страната,в Германия са повече.И когато им кажеш ,че сме равни във всичко не са съгласни.
Толерантно ,в смисъл   човешко обяснение на грешките и неграмотността, поправка да се научат, подтик да направят нещо и един да послуша и се промени, почне да чете и  се учи- има смисъл.
Техните  водачи са тези ,дето пречат ,с тях има договорки , иначе ще взривят социалния мир, защото "водят" лесни за манипулация хора, но все отнякъде се почва, самите млади ,будните от тях, независещите ,грамотните. Само така ще променят статуквото да са потиснати, от свои  и чужди.Най-вече от свои.
Форумът се модерира и всеки прекрачил границите на добрия тон  се банва,санкционира, лошо че по доклади, там е който успее първи да докладва и има поддръжници-печели.
Та толерантност ,да...трябва да има.До определени граници.
Макар едно овикване  може да помогне повече от сто   милувки.

# 19

За мен е безсмислено да подобрявам писането на български език, при положение че си изкарвам прехраната с други езици. Това е загуба на време и енергия.

Правописната полиция е навсякъде. Моля ти се! Чак е смешно!

# 20
  • София

За мен е безсмислено да подобрявам писането на български език, при положение че си изкарвам прехраната с други езици. Това е загуба на време и енергия.

Правописната полиция е навсякъде. Моля ти се! Чак е смешно!

Въпреки това е пълно с неграмотници, за съжаление. Етносът е без значение.

# 21
  • София

И аз мога да ти кажа, че се излагаш, защото не може да решаваш тройни интеграли по затворена повърхност с теорема на Гаус Simple Smile

Полза няма, защото ми даваш решение на проблем, който аз нямам. Аз съм напълно доволен от нивото на българския ми. Както вероятно и ти си доволна от нивото си на висша математика.  Ако съм искал да пиша по-правилно на български, нямаше да разчитам на този форум. За мен е безсмислено да подобрявам писането на български език, при положение че си изкарвам прехраната с други езици. Това е загуба на време и енергия.

Виж сега, нивото ти на комуникация определя и сериозността на отсрещния в отношението към теб.
Ако не си в състояние да приемеш забележка и поправка, кого ще заблудиш, че ще приемеш съвет, който да ти реши проблема? newsm78
И последно- след като не си бил в състояние за 16 учебни години да научиш родния си език, кого ще заблудиш, че си научил чуждия поне на средно ниво?

# 22
От правописните забележки на момичето от другата тема се започна това засрамване на всички от не-етноса като лоши.

# 23
Не  е Таничка , има грешки на клавиатурата, от бързане,  има и грешки  кардинални, това посочване помага, който иска, възрастен  с времето  вижда как пишат другите и се старае. При мен   пръстите на едната ръка избързвати  обръщам буквите, неволно и коригирам много, но пък недовиждам всичко, та и аз греша. Личи си грешка от неграмотност и  е добре да се старае човек.Стига да не се прекалява, то и опитват пък се отказват , а   на шльокавица и не четат хората да се напрягат, тогава пък има обиди ,че са прескочени и не ги отразяват. Равни по всичко, и стремеж  напред.
Колкото до  едно ядро  стари потребители , ами първите  бяха с компютри от самото начало  и имат история ,с времето си знаят историите и имат симпатии един към друг, така е във всеки форум, бях  в един Сибир ,  подобен че и по  разнообразен ,точно в пика влязох и накрая го закриха от липса на интерес , хората го напуснаха като навлязоха  други масово,втора ,трета дори вълна потребители   , идваха от сайтове за азпознанства и стана мазало.Беше сайт с блог ,  теми ,групи ,  активност.
Колкото да не искаме да признаем , има хора със стандарт не само финансов , но и  на втория  етаж.
Да ги  сочиш  е същото те да те сочат , вярвай.

# 24
Не знам защо някой си мисли, че е повече от другия, та да си налага да проявява толерантност... Или някой да смята, че е толкова зле, че да изисква проявено към него снизхождение...

# 25
Проблемът е, че т. нар. различни хем не искат да спазват правилата, хем искат същите позиции и благинки като спазващите правилата. Искат и направо на главата да ти се качат, че и привилегии да имат.

Склонна съм да съм опрощаваща, но ако после тоя човек няма да намери лостове да ме командва и да вземе това, което е мое. Или да претендира, че е на моите позиции и със същите права на мнение и влияние. Защото не е. Защото така падат стандартите и всичко потъва в циганизиране, вместо да се издърпа нагоре.

Защото когато си толерантен към този с ниски позиции, понякога има гадния навик да принизи и теб, понякога дори със законови инструменти. А това не е приемливо.

Става като в романа Кучешко сърце от Булгаков, с пролетария, дето побърка професора.

# 26
Не знам защо някой си мисли, че е повече от другия, та да си налага да проявява толерантност... Или някой да смята, че е толкова зле, че да изисква проявено към него снизхождение...
+1

Мен маминка на 60 години направо ме засрамва като ми коментира какво пишело в книгите, които прочела. Сигурно по книга на седмица чете.

Съжалявам, но в ерата на интернета няма извинение дори и с начално образование да не прочетеш някоя и друга книга и да не се образоваш, самообразоваш или дообразоваш, за да имаш по-добро бъдеще.

# 27
Виж сега, нивото ти на комуникация определя и сериозността на отсрещния в отношението към теб.
Ако не си в състояние да приемеш забележка и поправка, кого ще заблудиш, че ще приемеш съвет, който да ти реши проблема?
И последно- след като не си бил в състояние за 16 учебни години да научиш родния си език, кого ще заблудиш, че си научил чуждия поне на средно ниво?

Не си права. Представи си влизам в автофорум и питам конкретен въпрос за нещо счупено по колата ми. Искам да ми отговорят как да си поправя колата, а не как да пиша правилно на български език. Ако получа отговор по въпроса, който ме интересува, ще го пробвам. Когато ти ми кажеш нещо за правопис, просто ще го игнорирам, защото не съм влязал във форум по правопис. Ако нечие мнение ти е трудно за четене и разбиране .. не си длъжна да му отговаряш. Българския език е умиращ език. За какво ми е да инвестирам време и енергия в него ? За мен няма смисъл. В работата си ползвам други езици и подобно на моите колеги, за мен работния език не е майчиния.  Това е бъдещето, света става по-глобализиран и малки езици като българския замират постепенно.

absurT, случайно да не си учителка по български ?

# 28
Каква толерантност, като някои искат да имат само права и никакви задължения?

# 29
  • София
h7akhu, имаш право да бъдеш неграмотник. Друг има право да реагира срещу това.

Общи условия

Активация на акаунт