Малко толерантност към различните

• 8 871
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!

Аз съм на 19 години,

В университета пък средния ми успех за първи курс беше 5,24

На колко години завърши средното Thinking
останалото лирическо творение няма да го коментирам

# 226
Здравейте!

Аз съм на 19 години,

В университета пък средния ми успех за първи курс беше 5,24

На колко години завърши средното Thinking
останалото лирическо творение няма да го коментирам

Завърших средно на 18 години. Сега съм втори курс. Декември месец правя 20. И не е лирическо творение и мога да ти го докажа. Ако желаеш де.

# 227
  • Най-красивата страна
Вярвам,че си завършил средно образование.Виждам,че пишеш грамотно.Което е много хубаво.
Ако всички цигани бяха като теб,проблемите въобще нямаше да съществуват и отношението към тях щеше да е друго.

# 228
Аз се чудя къде са тези работещи цигани, с нормални семейства? Може и да има такива, сигурна съм, но масово не е така. Не ги виждам на работа нито в супермаркетите, нито в моловете, нито дори на пазара за плодове и зеленчуци.
Масово работещите роми, които виждам са по строежи, почистват улиците или събират боклук.
Та... къде са останалите?

# 229
По хотелите и по заведенията има, в производството, в селското стопанство...

Също така, отдавна ми е направило впечатление, че са си по търговищката. По пазарите и панаирите има чувството, че масово цигани продават по сергиите. Плодове и зеленчуци не, но всякакви боклучета, дрънкулки и димитровградски дрехи.

# 230
  • София
Аз и в началото го коментирах, но няма друг така капсулован етнос в България, а има много. И при никой от тях, извън споменаването на традиции и обичаи, няма такава съзнателна масова изолация, липса на образование и са единици изключенията. Обикновено всеки може да изброи, дори и лични познати, между 5 и 10 роми с образование, професия и принос в обществото по един или друг начин, но пък за другите етноси обикновено се сещаме за някой и друг "изпаднал", което е достатъчно показателно.

# 231
Именно там е проблемът. Да, някои "уайт траш" българи не си стигат нивото и потенциала. Обаче и по-рядко се стига до нива на оскотяване, каквито обикновените хора дори не могат да си представят.

# 232
  • София
Аз се чудя къде са тези работещи цигани, с нормални семейства? Може и да има такива, сигурна съм, но масово не е така. Не ги виждам на работа нито в супермаркетите, нито в моловете, нито дори на пазара за плодове и зеленчуци.
Масово работещите роми, които виждам са по строежи, почистват улиците или събират боклук.
Та... къде са останалите?

Толкова са малко, че на фона им изпъкват маргиналите.
На прима виста се сещам за 3-ма лекари (единият е световноизвестен хирург), 2-ма адвокати, 1 университетски преподавател (мисля, че вече е професор), 2-ма журналисти, 1 художник, 1 скулптор, 1 учителка по български език, често ми се налага да посещавам гинекологична болница и там всички санитарки са ромки, пазаруваме от години пресни земеделски и млечни продукти само от едно семейство роми, на които имаме доверие за качеството и цената на продукцията. И май това са.
Но познавам страшно много хора от други етноси - евреи, арменци, каракачани, помаци, аръмъни, турци, власи и др. И всички те, когато изрично не заговорят за произхода си или името им не ги издаде, са си нормални средностатистически български данъкоплатци.

# 233
Именно там е проблемът. Да, някои "уайт траш" българи не си стигат нивото и потенциала. Обаче и по-рядко се стига до нива на оскотяване, каквито обикновените хора дори не могат да си представят.

То има и българи, на които всичко на тепсия им е дадено, но не са способни да оползотворят висшето си образование, тълковния речник и търсачката на Гугъл, въпреки че имат достъп до подобни екстри. Не могат да надскочат аграрното си наследство.

# 234
Да, ама пак се вписват в обществото и не правят кой знае какви бели. А аграрно наследство пак е по-нагоре в цивилизационно измерение от чергарско наследство. Да не говорим за някои базови нещица като табу към инцеста, липса на култура на отмъщение, по-ниски нива на агресия.

Та къде скочи на Гугъл и речници, като за начало трябва да се почне с ползването на сапун и презерватив.

Колкото и да сме ниски откъм развитие, пак поне нямаме нож-култура. Щото като прочетеш за престъпление от страст, извършено набързо и драматично...за кой етнос се сещаш?

# 235
Отговорност за зверския образ на циганите  имат и някои медии, които тенденциозно отразяват основно маргинализираната част от етноса и рядко някоя медия пише за успешните индивиди. Вина имат и крадците, които точат еврофондовете, целящи да подпомогнат на циганите да се образоват и включат в обществото.

# 236
Моля ти се, в медиите отдавна не се пише етнос и имена. Е, освен когато не са българи, тогава всичко се пише.

Аз и без медиен зверски образ, на базата на инстинкт, си се пазя. На улицата. Защото мъжката агресия в тоя етнос е по-голяма. И задръжките - по-малко.

# 237
За Отело се сещам, за този, който си простреля бебето в главата и за пр. подобни убийства, включително и в Пловдив, всичките от бели хора май. Не че сиганите не си убиват жените и децата, но не ги превръщат в медийни звезди. Да си се оправят там, цигански работи са си.

# 238
Да, ама пак се вписват в обществото и не правят кой знае какви бели. А аграрно наследство пак е по-нагоре в цивилизационно измерение от чергарско наследство. Да не говорим за някои базови нещица като табу към инцеста, липса на култура на отмъщение, по-ниски нива на агресия.

Та къде скочи на Гугъл и речници, като за начало трябва да се почне с ползването на сапун и презерватив.

Колкото и да сме ниски откъм развитие, пак поне нямаме нож-култура. Щото като прочетеш за престъпление от страст, извършено набързо и драматично...за кой етнос се сещаш?

Аз пък в момента се сещам за доста българи, които не уважават много, много сапуна. Сещам се и за българи, които си хвърлят боклука през терасата, както и такива, на които хигиената и подредбата в домовете им са неразличими от битака.

# 239
Да, защото сред белите е по-скоро изключение. И затова стои по-новинарско.

Общи условия

Активация на акаунт