201-ва златна немска есен

• 27 975
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Германия
Здравейте, момичета! Плануваме местене в Германия след 1/2 месеца. Детето ми ме е ваксинирано и до колкото знам ваксините там са препоръчителни. Сега попаднах на няколко статии ,че мислят да направят ваксината за морбили задължителна в Германия.
Запознати ли сте?
Ако морбили е Masern, то е задължителна от скоро. От училище ни искат имунизационният паспорт, за да проверят и по задължение да предадат информацията на Здравната служба. Има преходен период, за неимунизираните и не четох подробно, какво става, ако някой откаже тази имунизация.

# 496
  • Germany
Ако някой откаже има глоба 2500 евро и спиране на детето от училище до слагане на ваксината. Моите деца имат само 1вата ваксина и тест за антитела /имат достатъчно/ правен тук преди 3 години. Педиатърката каза, че не е сигурна дали ще ми го приемат и обеща да иска официален отговор за нашият случай. Трябва тези дни да й пиша да проверя дали е свършила нещо.

# 497
Не само за деца, но и за персонал е задължителна ваксината срещу морбили. От 1 март мисля.

# 498
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз също не бих остава детето, където е нежелано, но в случая трябва да му намерят ново място.
Аз също изисквам всичко писмено.
Бих последвала съвета на Гея.

Дриймър, защо само с теб е искала да се види? Мъжът ти разправя ли се? 🤔

За морбилито има уж някаква вратичка, но незнам подробности. 🙄
Мисля фейсбук групи има по въпроса и там коментират, но са на немски.

# 499
Ася, не се разправя. Тя го е виждала само веднъж,когато записвахме детето. Но много настояваше аз да отида. И като му се обади, и когато аз и се обадих след това. И на двамата каза, че трябва да говори само с мен persönlich.

# 500
  • в сърцето на един мъж...
Значи, честно казано тази си плаче за оплакване и за гонене до дупка. Първо, както си искате, така ще ходите и двамата се водите възпитаващи, второ тая глупост с езиците - дву и три езичните деца са си съвсем нормални деца и езиците не страдат. Ти, като нейтив спийкър трябва да си му говориш само на български, не знам бащата какъв е, но неговата задача е същата - ако е българин, български, ако е друг - на другия език. Те в градината са хората, които ще го научат на немски, това им е работата. Не им е работа да ти дават оценка как точно да си възпитаваш детето. Те са длъжни да спомогнат за интеграцията на детето - без значение произход, раса и религия. Пфу, чак се ядосах Sad Работя в сферата, но до сега такова нещо не съм чувала. А съм виждала и чувала доста глупости.

# 501
Странно... 🤔
Мътна вода е таз директорка...
Аз сама не бих отишла, аз съм мнителна и си мисля, че не иска свидетели.

Намерих как се казва играта, но се оказва, че е трудно да се намери. Май ще си играем с кламерите 😆

# 502
  • в сърцето на един мъж...
Аз затова написах - бих изискала писмено становище. И не бих ходила сама.

# 503
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Странно... 🤔
Мътна вода е таз директорка...
Аз сама не бих отишла, аз съм мнителна и си мисля, че не иска свидетели.
Намерих как се казва играта, но се оказва, че е трудно да се намери. Май ще си играем с кламерите 😆
Ася, за тази ли питаш? Ако е да, може и по немското амазон да я има, провери, или английското: https://www.amazon.com/Elefun-Friends-Barrel-Monkeys-Game/dp/B00CXEXNC8

Магарето в калта никога не си оставям!

# 504
Той мачът вече е свирен, тоест разговорът е проведен на 4 очи, детето е изгонено до август. Подозирам, че ако се поиска писмено становището на градината,  то няма да бъде дадено, или там ще пише съвсем други неща. Но ще е грешка нещата да се потулят и родителите да не реагират с официални оплаквания. Отново ще напиша, че е най-добре  да се действа с адвокат,  ако семейството може да си го позволи.

# 505
И аз подкрепям идеята за адвокат.

# 506
Бейби, точно тази е играта. Няма я в немския или я намирам за безумни суми 🙄

Адвокат чак незнам дали бих задействала, все пак е ДГ и по-“нежни” подбутвания биха сработили.

# 507
  • The QC to be!!!
Ася, аз я ви дам за €29.57, и €4 за доставка. Погледнах на английския и там горе долу излиза същото. Гледа ли на френския или ибей?

# 508
Не, не съм. Аз огънах 15 големи кламера и играем с тях 🤣

Може и нещо друго да измисля да направим, голяма зарибявка е.

# 509
Dreamer*Everywhere, аз също подкрепям по-горните становища. Нещата не трябва така да се оставят.
Предполагам, че при разговора ти е дошло като гръм от ясно небе и не си могла да реагираш. На твое място може би и аз така първоначално, пасивно бих реагирала. Просто от самия шок и впецепение не си могла да се противопоставиш. Но сега като осмисляш нещата, според мен би трябвало да предприемеш някакви действия. Аз като цяло съм много кротка и търпелива, но в случай като твоя не бих оставила така нещата. Психически ще съм подготвена да търся друга детска градина за детето, но пък и няма да позволя някой си, който не иска да си разваля рахата, да ми гони детето. Нито е законно, нито е морално. И аз бих се жалвала по форумите, но и бих се противопоставила.

Общи условия

Активация на акаунт