СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 420
  • 746
  •   2
Отговори
# 525
Не съм я издърпвала до седеж досега, ще я пробвам, тя и без това постоянно иска да става, само коремни преси прави. Слагам я полуседнала с една възглавница на дивана и се радва, не иска да лежи повече.  Оставям я и на земята да започне да се обръща. Опитва се, но все още й е трудно и не може.

Моят бебок е по същият начин но постоянно ми казват че за момченцата не било хубаво от рано да се слагат полуседнали, а той си иска и на места чета че децата сами си показвали когато са готови .. ние сме на 3м+++ вие на колко сте ? Другите мами на момченца какво могат да кажат по темата?

И дъщеря ми е на толкова. За момченцата не знам как е, но аз се водя по детето. Като не иска да лежи, няма как да я насилвам. Отскоро започна да си хваща разни гризалки и да си ги слага в устата.

# 526
Ние сме на 3 месеца,нито в количката иска да лежи,нито където и да било,хване ли ми ръцете се набира до седнало положение..другата седмица сме на ортопед и ще питам кое и кога е добре да се прави и ще споделя,въпреки че това е първото ми дете чувствам че тр да се водя по него...

# 527
Ех, как си мечтая и аз за следобеден сън!
Лягам до нея,но тя си играе, а мама придремва. Не знам как да я науча да спи следобед.
Аз все още не мога да преценя как хваща играчките, но определено ги мести. Като вляза в стаята и цялото ѝ внимание е към мен, спира всякаква дейност.
Днес я вдигнах до полуседнало положение-държи си главичката.

# 528
Дъщеря(3++) ми и тя си държи главата в седнало положение и не търпи да е легнала. Тъкмо бях намерила решение да седи в шезлонга, за да не е на ръце и пак се почна, защото иска да е напълно изправена или да седи точно седнала. Милата се скъсва от рев ако не я занимавам, докато лежи.
А по корем, не съм засичала, но като съм и правила клипчета, забелязвам че може и почти 5 минути да седи, като леко и се изплъзва ръката и се обръща по гръб(вече по-често). Аз обикновено и показвам разни картинки или правя физиономии пред нея.
Спи по гръб, ако я сложа на страна гръбнака и е сравнително изправен, но понякога си се извива на лък (мнооооого рядко). Отдавам го на факта, че тя май никога не е спала на една страна и позицията не я кефи, освен като я кърмя и е подпряна с възглавница отзад. Иначе умира да спи полуизправена. 🤣 В шезлонга заспива 1 път на 5 дни сама, а вечерното приспиване, незнайно защо е ужас! Поне спи.. не мога да се оплача.

За много години на всички!

# 529
Привет, септемврийчета. Вашите бебоци скоро стават или вече са навършили 4м. и мамите, които се интересуват са се сдобили или си търсят ергономична раница. Аз продавам моята Tula FTG, която е купена през септември 2019 и почти не е носена. Благодаря за вниманието Simple Smile

# 530
  • София
Здравейте.
Като го изправям до сеснало положение си държи главичката, но до скоро ми се сърдеше като го слагах по корем. Май ви бях споделила. Не че не си държи главичката, повдига я, но не му харесваше и много мрънкаше, а в други позиции, като например когато едната ми ръка му е под дупето, а другата под коремчето, не го мъчеха, въпреки че така трябва да си държи не само главата, но целия гръб изправен. Установих, че проблемът с позата по корем е заради коликите - беше му доста надуто коремчето и по корем му се притискаше и затова се сърдеше така, а се случваше и да връща, дори да не е ял скоро. Сега е една идея по-спаднало, май коликите започват да минават и не се раздува така. И съответно вече не се сърди.
За седналото положение, често си го слагам да седи в мен, но с опора на гръбчето. Дано да не му вреди тази поза, защото иначе трябва да го държа изправен, понеже постоянно иска да оглежда, а вече е доста тежък.
Много често връща мляко. Понякога по няколко пъти след хранене. И кака му беше така. Оправи се около 5-6 месец. А със захранването напълно спря да връща. Батко му пък изобщо не връщаше.
И лигите текат все повече. Вече стоим с лигавник постоянно, иначе гърдичките отпред са му мокри. Гледах за зъбки, няма още. До колкото успях да видя, двете долни белеят до средата на венеца, има време.
Вие как сте с разходките? Извеждате ли ги? Аз го извеждам в двора когато не духа вятър, но не сме ходили на по-дълги разходки в някой парк например. Иначе и в двора седи дълго когато е хубаво времето, но аз не се разхождам така. Липсват ми хубавите дълги разходки в парка. Simple Smile

# 531
Онзи ден и вчера я разходих за около половин-един час, но имаше и слънчице, а днес е много облачно и духа вятър, ще пропуснем.

# 532
Аз пропускам. Валя и тези дни беше мрачно. Днес беше супер, ама спахме до обяд и не остана време.

Аз също държа бебка седнала, с опора на гърба и гледам да е на не повече от 45 градуса. Все едно е на шезлонга. А там прекарва доста време. Гледам на всяка смяна на памперса да прекарваме поне 30 минути на леглото, за да лежи и да си играем свободно. После я оставям да се забавлява в шезлонга, където яде всичко, което и дам 😉

# 533
Към мамите с по-големи деца. Имам бебе на 4м и беше в стая с човек болен от шарка,в този ден беше избила,без да знаем за нея. Голяма е вероятността да е прихване,имате ли опит с малко бебе и шарка

# 534
  • София
Има много голяма вероятност да не се е прихванало, ако този човек не е пипал бебето. Също до 6 месеца майката предава антитела и уж се заразявали по-трудно бебетата, защото имали имунитет. Дано не се е заразило.
За съжаление аз не мога да кажа повече по темата. Моите деца изкараха варицела преди да се роди малкия, но в детската им градина сега има варицела и съм водила бебето като ги взимам - нищо му няма.

# 535
Здравейте, моето бебе другата седмица става на 4месеца и от една седмица взе да намаля храненето, Понякога не изяжда повече от 80,90 мл, на АМ е, тежи 6200, ака по един път на ден, но аз го преживявам това ядене, обикновено ядеше по 150-120 мл.
Другото, което искам да п попитам е има ли други бебоци с потни и студени крачета и ръчички, не мисля че е рахит, защото му давам по 1000 единици Вит Д (все едно три капки)?
И последният ми въпрос е вашите бебоци стоят ли по корем, моят много ми се сърди, стяга се и плаче, но аз отскоро започнах с това.
Благодаря предварително, имам нужда да чуя как са другите бебоци на неговата възраст.

# 536
Моят днес стана на 4 м но реално от една седмица не иска да яде през деня ние сме на кърма не иска да суче изопщо храня го на магия когато е сънен ... ние в 3 м бяхме 6600 но той си надава доста... отностно ръчичките и краката ние го имаме прикрачета студени са 99 % от времето ,ръчичките много рядко.Стой по коремче дори иска но вече почва да се ядосва че неможе да помръдне а много му се иска .Бях звъняла на педиатърката отностно храненето тя каза да не го насилвам а и вече става по голям и трябва не е точна дума но щял да хапва по рядко . Пробвайте го през 4 часа ако сега го храните през 3 часа...На 16 сти сме на консултация и ваксина защото бях отложила предната а трябва да има месец интервал между двете.И за пълнебето на памперси прави го много често но доколкото знам кърмените бебчета акат по често .

# 537
Здравейте мамита , може ли да попитам някоя от вас водила ли е бебенцето на ортопед за Бургас и мижете ли да ми препоръчате някой .питах за др. Христов но няма свободен час близкия месец. ако няма се сеща някой друг да сподели благодаря

# 538
Моето момиче също има моменти, в които не иска да яде цялата доза, но аз не я насилвам. И аз се бях притеснила много за ръцете и краката, че ѝ бяха студени и влажни по едно време, но това отшумя.
Да питам мамите от София - кога мислите да кандидатствате за ясла?

# 539
Здравейте мами! Пиша ви супер притеснена въпрос много извън бебетата. Тази вечер сестра ми откри някъкви ранички по скалпа ми. И ще се побъркам докато отида на лекар и разбера от какво са. От известно време имам сърбеж и косата доста ми капе, но го отдавах на раждането и хормоните. И днес когато видях какво има на главата ми страшно много се оплаших. Никога до сега не съм имала такива неща. Та аз дори пърхот не съм имала. Ужасс!!! Някакви предположения от какво са се получили? Някой сбъсквал ли се е с такова нещо? И как се лекува? Оххх цяла нощ ще го мисля сега..

Общи условия

Активация на акаунт