СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 423
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Мами вие как сте с килограмите, аз свалих 10 през първия месец и до там всичко замързна. Остават ми още 7 8, но нестава 😂😂😂... Откакто съм родила УМИРАМ за сладко...Постояно нещо сладичко ми се вътри из главата, та чак вкуса си в устата усещам😂
А и от както забременях цялата се опъпчих и няма чистене ужассс🙄🙄.. А й пъпките не са като акне, а са вътрешни и много болят. Някъкви съвети как да се отърва от тях? Четох някъде да си мия лицето сутрин и вечер с бебешки сапун, но никъкъв ефект! Време за козметик нямам никакво. Няма кой да гледа бебока. Свекито се дърпа защото плачела при нея 🙄🙄🙄🙄

# 511
Aneliq, на мен за пъпки винаги ми помага безотказано активния лосион на биотрейд от серията акне стоп. А за сладкато и аз съм така, но откакто реших че няма да купуваме, а ще ядем само сладкории, които са домашно приготвени познай- 2 пъти мъфини и едни бисквити 😁😁😁  за 3 месеца толкоз.

# 512
И аз съм се развихрила с домашните сладкиши, само че си ги изяждам почти целите сама😁
Нали докато бях бременна ми беше забранено сега навакса, но мисля след празниците да спра пак сладкото и хляба, че вчера пак ме питаха кога очакваме бебето😂

Момичета, моето бебче вече прави 12 часови паузи за сън, т. е. спи от 8:30 до към 8:00, а денем само придремва. Вашите как са, споделете развитието как протича при вас?

# 513
Ехеее 12 часа, аз се радвам на 4 часа непробуден сън 😅😅 вчера педиатъра ми каза че трябва да хапва повече малката - качила е 650гр за месец, само на кърма. Каза че ако и другия месец е така, ще вкараме малко АМ за добавка. Ние си спим през деня по 20-30 минути, тя де, аз мия, чистя, готвя и пера тогава. Завиждам благородно на няспаните майки и се надявам скоро да съм във вашите редици 😄

# 514
Е, тя спи, но денем сме циркова програма😂
Стигнах дотам, че като се заиграе да се крия от нея. Надничам от касата на вратата, защото ако ме види започва страшен рев. Иска да пея, танцувам и всякакви други маймунджалъци. Вече я мъкна с шезлонга в кухнята, за да мога и аз да хапна нещо. Днес даже примляскваше докато дъвчех.
Весело посрещане на новата година!

# 515
Нощем спи по 8-10 часа, хапва и спи още 1-2 часа.

През деня е различно - понякога дремва 20-30 минути между храненията, друг път спи по 3-4 часа. Ако сме с количката навън може да не се събуди изобщо.

Много се радва на активната гимнастика, започна да хваща по-дългите играчки и да си ги слага в устата. Много се усмихва и гука.

От следващия месец ще започваме със захранването.

# 516
*freya* за замразено АМ мисля че имаха впредвид самата кутия да се съхранява там , както панадола също мисля че се съхранява в хладилника ...но явно масово в болниците е практика това със студеното мляко и направено в 10 ч с достатъчно за до 15ч както бях писала при нас също беше така...

Да, разбрала съм, че става въпрос за кутията АМ. За това се изказах, абсурдно ми е. Това не е месо, риба или кайма, за да го замразиш и да си стои.
Хората са написали на кутиите, след отваряне да се ползва в рамките на месец. При нас една кутия 800гр отива за седмица, какво ще е това АМ дето не може да се изразходи за месец. А има и по-малки кутии.

# 517
Аз го написах, че ми е предложено от педиатър да замразявам, защото имаше мама, която питаше дали има малки разфасовки АМ, да може някой друг да нахрани детето, когато тя няма възможност да го накърми.

Не мисля, че е кой знае какво. Все пак кърма се замразява и може да стои във фризера с месеци, защо АМ да не може.

# 518
  • София
Честита Коледа и Нова година на всички. Много здраве, щастие и дълголетие на вас и вашите семейства и много спокойствие и уют в домовете ви.

Аз бях мамата, която пита за малките разфасовки - понеже нямам толкова кърма, че да цедя и замразявам, а в същото време бебчо е само на кърма и като отворя една кутия ако ми се налага да го оставя на някого, си седи така по 2 месеца после, докато пак ми се наложи. Така и не открих решение, но и скоро не планирам да се отделям от него за толкова време, а след 2 месеца може би вече ще съм започнала захранване и така ще имам заместено хранене за такива ситуации. Simple Smile

И при нас дълъг нощен сън е само мечта за момента. Уж беше започнал да спи по 4-5 часа по едно време, но само за няколко дни. Сега от 3-4 дни се буди на 2 часа и май му растят зъбките, защото също му текат много лиги и ръцете са постоянно в устата.

При него още не са минали и коликите. Не знам дали има други като нас. Вечер си има часове на свиване и малко рев. Дано отмине скоро и това.

Katiusha_, една приятелка доста я тормози педиатъра, че бебето не наддавало достатъчно. Бебетата обаче са различни и също наддаването постепенно намалява с всеки следващ месец. Доста често на 6 месеца вече качват по под 500 гр. Според мен ако детето се храни спокойно и се развива добре и си играе, това, че качва по по-малко от някаква приета норма, не би трябвало да е проблем и причина за дохранване. А и след 1-2 месеца вече ще мислим за захранване, което ще допълва кърменето. Ти най-добре можеш да си прецениш дали има нужда от още храна твоето бебе, това, което исках да кажа е, че много често педиатрите в такива ситуации започват да подлудяват майките, все едно всички бебета трябва да качват еднакво. А тяхното наблюдение е базирано на 5 минути гледане на бебето и показанията на един кантар Simple Smile

# 519
Момичета, като издърпате бебетата за ръчичките до седеж, успяват ли да си задържат глсвичките изправени поне 10нсек? При нас клюмва напред, а педи казва, че вече трябва да може да задържи 10 сек поне. На 3,5 м е?

# 520
Здравейте относно спането ние си имаме някъкъв режим, който тя сама си го създаде.
Вечер заспива към 22:00 22:30
Събужда се в 5:30 да яде и после спо до към 8.
След това 2 часа е будна и задремва за 20-30 минутки. После отново е будна за около 2 3 часа и заспиваме двете и спим 2 3 часа.
След това е будна до 19:30,заспива пак за около 20 мин. И после чак в 22:00
И така сме всеки ден. И чистя вечер за през деня да имам само да си дигна леглата и да простра дрехи.. Опитайте ако искате на обяд да лягате с бебоците. И ние преди дремвахме само за малко, но откакто лягам с нея спим на обяд по 2 3 часа явно като съм фо нея се чувства по спокойна... Единствено ми се иска вечер да си ляга към 9 поне, за да мога да си свърша работата по-навреме, но немога да й сменя този режим, който си е създала

# 521
Момичета, като издърпате бебетата за ръчичките до седеж, успяват ли да си задържат глсвичките изправени поне 10нсек? При нас клюмва напред, а педи казва, че вече трябва да може да задържи 10 сек поне. На 3,5 м е?
Не мисля че трябва да се притесняваш особено ако я пазиш повече .Когато е по коремче държи ли си я изправена? Когато я носиш можеш да и оставяш главичката по свободна и придържаш просто леко , пробвай да я издърпваш по често за по малко време , също така по различно време през деня ако забележиш че има много енергия пробвай я тогава. Според мен това са вратни мускули който трябва да се тренират за да станат устойчиви.Аз слагам бебо често по коремче често се издърпваме оставям го на леглото да се върти сам на ляво на дясно . Също което се сещам е с играчките да предизвикваш вниманието й ... с една дрънкалка минавай в дясно дрънкай да се обърне на там после в ляво същото това бях чела и го правех ....

# 522
Не съм я издърпвала до седеж досега, ще я пробвам, тя и без това постоянно иска да става, само коремни преси прави. Слагам я полуседнала с една възглавница на дивана и се радва, не иска да лежи повече.  Оставям я и на земята да започне да се обръща. Опитва се, но все още й е трудно и не може.

# 523
Не съм я издърпвала до седеж досега, ще я пробвам, тя и без това постоянно иска да става, само коремни преси прави. Слагам я полуседнала с една възглавница на дивана и се радва, не иска да лежи повече.  Оставям я и на земята да започне да се обръща. Опитва се, но все още й е трудно и не може.

Моят бебок е по същият начин но постоянно ми казват че за момченцата не било хубаво от рано да се слагат полуседнали, а той си иска и на места чета че децата сами си показвали когато са готови .. ние сме на 3м+++ вие на колко сте ? Другите мами на момченца какво могат да кажат по темата?

# 524
Аз го написах, че ми е предложено от педиатър да замразявам, защото имаше мама, която питаше дали има малки разфасовки АМ, да може някой друг да нахрани детето, когато тя няма възможност да го накърми.

Не мисля, че е кой знае какво. Все пак кърма се замразява и може да стои във фризера с месеци, защо АМ да не може.

Защото са различни неща. Кърмата не е прах, нали? Както и да е, всеки сам си решава как да си гледа детето и какво да прави, аз просто изказах моето мнение. Simple Smile

А това, че педиатър го е казал, не значи нищо, защото много момичета можем да се съгласим, че понянога дори и педиатрите казват безумни неща. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт