СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 436
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета. Скоро не съм писала, но си походихме по доктори с нашето момче. За адаптирано мляко вече 3 седмици дохранвам с Хип ХА и мога да кажа, че детето си ака вече съвсем нормално. Тъй като ни откриха и стафилокок в акото вече трети ден давам Омнибиотик Панда и май слузта взе да изчезва и коликите понамаляха. Дали от пробиотика или си ги израства не знам. Моля се да се махне тази гадост, защото вече ми омръзна от проблеми. Ние този месец също пропускаме ваксините и може би ще ги отлагаме докато не се изчисти стафилокока.

# 466
Здравейте мами открих себе си в последните неща който сте писали , ние също сме само на кърма надава нормално и всичко е наред понякога обаче кърмата ми намаля и пробвах с фризолак ,защото имам една кутия за все случай още преди да се приберем от болницата.Тази вечер обаче отново нямам много кърма и не ми се мисли ако за следващо хранене не ми слезне защото бебчо се погнуся дори от фризолака. Мисля да пробвам с ХИП с идеята да спи непробудно през ноща защото си се буди често.Направо завиждам благородна на мамите при който дечицата им спинкат цяла нощ. Вие какво мляко бихте ми препоръчали да взема да почвам да давам малко по малко защото скоро виждам , че няма да имам толкова кърма? В болницата първите дни са му давали на Бебелан понеже сме секцио и не беше при мен първите два дни след това докато ми слезне кърмата .... та четири дни си хапваше Бебелан.

# 467
На мен като ми намалее кърмата пия много вода и цедя ударно. Пробвай да цедиш и ще се увеличи, не спирай да кърмиш. А може и често да слагаш бебето на гърдите

# 468
Ще пробвам с често слагане и вземам едни гранулки за увеличаване , но на помпата изкарах първите два месеца защото имах ацки много кърма , под мишниците имах запушени канали, едната ми гърда беше болезнена и пълна а не излизаше кърмата , стигнах до температура 39,5 , зелеви листа,топли студени компреси и какво ли още не и честно казано оня ден пробвах пак с помпата но направо ме боли и не мисля да я включвам . Отделно не се храня толкова добре и постоянно се притеснявам колко му е полезна кърмата ми.Бях 75 км когато влезнах за раждане сега съм 50 км и то отдавна . Но бебчо си наддава добре изписаха ни 3 и 300 сега сме 6 и 700 .Една майка беше писала , че бебчето и се бута от гърдите и повръща много мое мнение е че се прехранват ние минахме този период преди няколко дни бебечо ми е много скокоен но няколко дни беше раздразнен нещо и аз го слагах постоянно когато почнеше да мрънка да суче та не спря да повръща сега последните два дни почнах да следя часовете та си мисля че и от това ми намаля кърмата днес ...

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 23:06 от JOANNA 91

# 469
Вземете си българския чай за кърмачки или на Хип също става. Много течности, кисело.мляко и хапнете булгур или жито 🙏

# 470

Здравейте мами някоя от вас Може ли да ми разчете това

# 471
  • София
На мен му прилича на Осцилококцинум 2 пъти по 1.
А за намалялата кърма - течности, да няма гласуване повече сукане. Няма неполезна или нехранителна кърма.

# 472

Здравейте мами някоя от вас Може ли да ми разчете това
Извинете че нахълтвам в темата. Първото е ТЕТРИСАЛ капки за нос 3х1,а другото както са ви казали Осцилококцинум 2х1 (в 20мл вода)под него е написано, но незнам защо са ви хо написали във вода, те са малки хапчета.

# 473
Днес взех чая на хип ужасен е но ще го пия,пия много вода по 2 л на ден отделно чай и сокове , нещо просто се случи изведнъж от снощи са ми толкова меки гърдите че незнам как се наяжда малкия.Сега пробвахме с хип и за малкия но отказва и него изпитва като погнуса , сега ще го сложа пак да хапне каквото има и да спинка. Незнам какво ще правя ....

# 474
Защото е за бебе трябва да се разреди Осцилококцинума 2х1 доза в 20 мл вода.

# 475
Днес взех чая на хип ужасен е но ще го пия,пия много вода по 2 л на ден отделно чай и сокове , нещо просто се случи изведнъж от снощи са ми толкова меки гърдите че незнам как се наяжда малкия.Сега пробвахме с хип и за малкия но отказва и него изпитва като погнуса , сега ще го сложа пак да хапне каквото има и да спинка. Незнам какво ще правя ....

Това, че са меки, не значи, че нямате кърма. Може просто да се е регулирала. Ако детето не изглежда гладно и отказва добавки, значи всичко ви е наред. По принцип след като кърмата се регулира, гърдите спират да се препълват и се усещат мекички и нормални Simple Smile Важното е да сте спокойна

# 476
Благодария ви много!
А инече ние сме с ужасно много сополи постоянно киха и вади по много. За щастие температура нямаме. Надявам се да се разминем само със сополките. Да не стане нещо по-сложно. Някоя от вас минавали ли е вече през настинка или вирус. Как се справихте с нея?

Ии сега след коликите ще се мъча да я отуча от това да е постоянно на ръце. А някъкви съвети за това да ми дадете?
Благодария ви много

# 477
Добро утро,
Меките гърди са естествено стстояние при вече регулирала се лактация. Бъдете спокойни и пийте достатъчно течности.
Ние също приспиваме Петър на ръца, снощи до един часа бе буден, днес закуси в 7'30. Не зная какво.да го правя.

# 478
И ние се приспиваме на ръце, вечер е доста кисела и особено като се превъдбуди от нещо това е единственият начин да заспи. Ама си хапва още по два пъти на нощ. Вашите бебоци кога махнаха едното нощно хранене?

# 479
От както стана на два месеца яде към 21-22 и след това се буди към 5-6 сутринта.

Тази седмица излизахме всеки ден и спеше много хубаво навън. Днес реших да не излизаме заради мръсния въздух и не може да заспи. Задрема за 20-30 минути на люлката и сега й се спи, Ама си иска навънка .. Какво ще правя като стане студено не знам.

Общи условия

Активация на акаунт