СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 430
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Аз по корем я слагам на възглавницата ми за бременни, малко повече й харесва, отколкото ако е изцяло по корем. Но най-много 15-20 мин. за целия ден да й се съберат.

През деня трудно заспива, но никога е я приспивам на ръка. Обикновено спи е шезлонга или креватчето, но трябва да я полюлям, за да заспи.

Иначе в количката няма проблеми, тръгнем ли да излизаме още във входа е заспала и докто не се приберем, не се събужда.

# 496
  • София
И на мен ми се е случвало да го местя с дебела пелена или одеалце от моето легло. Grinning Понякога няма как иначе да го сложа в леглото, без да се събуди и протестира. Понякога обаче си го местя без проблем, а 2-3 пъти дори ми се е случвало да си заспи сам в кошарата, без да го гушкам или занимавам. Различно е при нас всекибпът и аз се настройвам с начина на приспиване на момента - както той иска. Simple Smile

Момичета, имам един въпрос - знаете ли дали се продава някъде от която и да е марка АМ на съвсем малки разфасовки - за 1-2-3 хранения например? Имахме на ХИП комбиотик една уж малка, но не съвсем, преди 2 месеца се наложи да го оставя на майка ми за повече от 3 часа и тя я беше отворила и му беше направила мляко. После седя така, а миналата седмица го оставих на ММ и излязох с колеги и се оказа, че след отваряне срокът бил 3 седмици и млякото не ставаше. ММ каза, че даже леко нагарчало и се наложи бързо да се прибера от срещата и да го накърмя. Не намирам опаковки по-малки от 300 гр, а това си е разхищение на АМ да му давам по веднъж и после да се изхвърля. А кърмата не ми е много, че да цедя и оставям когато ми се наложи да излизам, вече е регулирана и дори да изцедя, после няма да му стигне на следващото хранене. Затова питам за АМ, за такива случаи, когато еднократно се налага да се даде на бебето.

# 497
Педиатърката ми каза отвореното АМ, което няма да ползвам да съхранявам във фризера.

# 498
Педиатърката ми каза отвореното АМ, което няма да ползвам да съхранявам във фризера.
Здравейте, а каза ли колко време би било годно по този начин?

# 499
Не е казала. 2-3 месеца предполагам, че може да издържи.

# 500
Аз също съм на мнение че няма проблем да стой отворено ако капа е добре затворен всичко това за срока на годност според мен е маркетинг. Да не говорим че в родилното в 10 ч ми даваха готово АМ и ми казваха че трябва да стигне за две хранения а на кутийте пише да се използва веднага. Понеже съм от хората който се доверяват на компетентните лица , а и в болница няма на къде съм давала и приготвено АМ след 2/3 часа на малкия му няма нищо и всичко това на бебе на 2 дни дори нямахме колики. Естествено е къщи няма да го направя защото винаги искаме най доброто за децата си ,но си мисля че всичко е маркетинг....е със сигурност ако го направя днес и му го дам утре няма да е окей защото то и вода да оставиш да престой добива друг вкус но....ако някоя мама има наблюдения по темата до колко време след приготвянето може да се пие АМ да каже .Аз споделям личен опит от родилното сега сме си на кърма и не го оставям за повече от 3 часа .

# 501
Винаги го давам приготвено на момента, ако стои повече от 30 минути го хвърлям и правя ново. Най-малкото няма да й го дам студено.

За персонала в болницата нямам думи. Това къде се случва, ако не е тайна?

# 502
  • София
Благодаря за отговорите. Ами проблемът е, че наистина си променя вкуса, малкия не искал да го пие и тогава ММ го е опитал и каза, че му нагарча. Иначе го държахме в хладилник, не във фризер. Не ми се иска да рискувам, дори да му няма нищо. Пък и той не иска да го пие явно като престои.
Проверих и в интернет и не откривам малки разфасовки. Явно няма ...

# 503

Ето я възгавничката момичета на нас много ни харесва и я взехме от Джъмбо за 12лв. А иначе ние си се обръщаме от корем на гръб постоянно. А от гръб на корем правим опити, но стигаме до половината и не ни стига силата. Един път само се обърна и май беше нещо като на късмет и повече не го е правила. Венците много ни мъчат постоянно е нервна и си хапе ръчичката. На 3 месеца и половина сме

# 504
Aneliqеххх защо чак сега се включваш,след като тук ми казахте за тази възглавничка се активирах и ходих до комсет,купих на фишер прайс за 36 лв на промоция...слагам го засега малко лежи но той по принцип не обича по корем  на възглавката се задържа малко повечко

# 505
Честита Коледа, мамчета! Пожелавам на вас и семействата Ви здраве и благоденствие!
Включвам се и аз по темата с лежането по корем. На нашето момче много му харесва и вече се обръща сам от гръб по корем, но обратно не може все още. Аз имам друго притеснение сега. Краченцата стоят в поза жабче, но като ритка си търка ходилата, чак събува чорапките. Дали е нормално чак толкова навътре да стоят крачетата? Бях решила, че няма да го водим на ортопед, защото постоянно сме по някакви доктори, а о сега както има много болни, но май ще се наложи.

# 506
Aneliqеххх защо чак сега се включваш,след като тук ми казахте за тази възглавничка се активирах и ходих до комсет,купих на фишер прайс за 36 лв на промоция...слагам го засега малко лежи но той по принцип не обича по корем  на възглавката се задържа малко повечко
, Ами с моята кукличка не ми остава  много време да си погледна телефона.  А за лежането по корем, някъде тук бях прочела че на някой педиатърът му е казал на всяко сменяне на памперс да стои по няколко минутки по корем. и започнах да го правя още от първия месец в началото и на нея  не и харесваше но свикна

# 507
В болницата нещата с АМ стояха по същия начин и при мен. В 10 като ми я довеждаха, донасяха мляко и после чак в 15:00 като я вземат за смяна на памперс дават ново мляко.. Нищо ѝ нямаше, но аз тогава и не знаех, че така пише на кутиите и трябва до 1 час да се даде иначе се прави ново. Май в болниците масово така правят
А да замразиш АМ във фризера, Божкее, какви са тия лекари и то педиатри, не знам, но на мен не ми звучи много добре и безопасно.

# 508
И при мен така беше в болницата..примерно последното мляко ми го даваха в 00ч и следващото чак в 6 сутринта,то едно че трябваше да му го давам студено ами детето беше много лакомо и до 4ч изяждаше всичко и тр да ходя да им се моля за допълнително,на всичкото отгоре и ми се караха че те ми давали да ми стигне до 6 какво съм правела..

# 509
*freya* за замразено АМ мисля че имаха впредвид самата кутия да се съхранява там , както панадола също мисля че се съхранява в хладилника ...но явно масово в болниците е практика това със студеното мляко и направено в 10 ч с достатъчно за до 15ч както бях писала при нас също беше така...

Общи условия

Активация на акаунт