ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 32 403
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Занимавам се последните 2 седмици с едно онлайн обучение, свързано е с анализ на големи групи данни и цяла нощ сънувам, че редя желаещите от темата за среща в някакви таблици, че ги оцветявах, пренареждах, сумирах и накрая всъщност и форумската среща преживях.

И отивам днес на присъствен ден и човекът вика - сега от портала за отворени данни (https://data.egov.bg - Може да ви е полезен, но е гламава търсачката) да изтеглим резултатите от НВО за последните 3 години Wink

Няма отърване, еййй.

# 196
Системата на Школо позволява, но колегите, които вкарват дробни оценки са в нарушение.
Ганис, всъщност само за срочните и годишните оценки има изрично нормативно изискване да са цяло число /в Наредба № 11/. За текущите не съм срещала такова. А и дробните числа в Школо са само в описанието и не виждам нарушение в това.
Не е ли идеята и целта на Школо да получаваме именно напълно точна и навременна информация!? Масово не се спазват и двете!  Хубаво, време трябва, да се адаптират, научат, ама чак пък толкова.. Съгласна съм, че учителите са заети и с много други неща, но все пак им влиза в задълженията. А и как едни могат да нанасят, а други не, значи не е чак толкова сложно и времеемко. Не визирам конкретно ФЕГ (бива, но може и по-добре, класната попълва най-редовно засега, днес беше нанесена оценката от входящото по математика и това са, остава и по БЕЛ, която знае вече, физическото също знае, но няма), наблюденията ми са общи, а и от споделеното тук и от опита ми със старото училище.

ganis, ще се радвам ако обясниш чисто технически колко време ти отнема на теб конкретно занимавката с Школо.

Сънчо, така се смях.. Вярно няма отърване, ама хайде почини си вече до второто дете. Wink Пък форумската среща бъди сигурна, че ще е точно толкова цветна като съня ти!

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 19:52 от Сиси ♥♥

# 197
Честно да си призная, не ме интересува дали в Школо са нанесени закръглени оценки. Така или иначе на статистиката им не може да се разчита. Важно за мен е контролните да се връщат и да има преглед вкъщи. Дори оценката в Школо да е нанесена до стотни, не видя ли къде са допуснатите грешки, тази оценка не ми е критерий за каквото и да било.  Оценката не е толкова важна и е временно постижение. Грешките трябва да се отработят.

# 198
  • София
Аз пък не съм гледала контролни от 5ти клас. Даже като ми ги поднасят за задължителен подпис ги подписвам без да ги чета. Да си ги чете ученикът, да си отработва каквото трябва. Ако има нужда от помощ или съдействие за нещо, насреща съм. За момента всичко си върви нормално.

# 199
Задължително гледам. Не участвам отдавна в обучението, освен миналата година в началото и тази година, отново първите 2 седмици. Ако ми се поиска помощ, съм насреща. Ако видя, че има големи пропуски, отново се намесвам. Коства ми усилия да се запозная с материала, защото много неща съм забравила. Много пъти съм се питала, защо след прочит на няколко урока, независимо по кой предмет, съм много по- в час от щерката. Стигнах до извода, че от мен се иска помощ за конкретен предмет ( основно математика). Чета уроците, логиката ми работи и успявам да се справя с материала. Питам: " Елементарно е! Как "не виждаш решението?". Отговор: " Как да виждам каквото и да било, като няма време! Информацията по всички предмети е много и няма време за осмисляне". Това, в седми клас. Сега се движат лежерно по предметите, изключвам езика. Няма затруднения и се справя перфектно. Ще видим догодина.

# 200
  • София
Във втори гимназиален етап ще е интересно. Там ще има годишна оценка по всеки модул ,  годишната оценка по профилиращите предмети може да не е цяло число  .
Интересно ще е, да. Особено по езиците, които се изучават с по 4 модула във всеки клас на втори гимназиален етап. Това означава, че в 11-ти и в 12-ти клас ще имат по 5 годишни оценки по езика - 4 по модули и обща годишна оценка - средноаритметична от всички модули. По предметите, които се изучават с по два модула във всяка една от двете години /например математика/, ще се формират по 3 годишни оценки. Някой да ми обясни какъв е смисълът на това нещо, освен за да е сложно. Smirk За да не изглеждат празни дипломите само с оценките от 6-7 изучавани в етапа предмета? Друго? Laughing

# 201
Не съм разглеждала всички учебни програми, но онези, които погледнах бяха с четири задължителни модула, а аз не се интересувам от езици. Simple Smile  Освен това,  ще има и допълнителни. Много ми се иска да видя как точно ще изглежда дипломата за средно образование.

# 202
  • София
...
 Много ми се иска да видя как точно ще изглежда дипломата за средно образование.
МОНчовски ...

# 203
  • София
Не съм разглеждала всички учебни програми, но онези, които погледнах бяха с четири задължителни модула, а аз не се интересувам от езици. Simple Smile  Освен това,  ще има и допълнителни. Много ми се иска да видя как точно ще изглежда дипломата за средно образование.
И на мен. Simple Smile
И аз не съм гледала всички програми - само по езиците, математика и химия. Всички са с по 4 модула, но докато по математика и химия те са разделени по два модула на година /2 в 11-ти и 2 в 12-ти клас - виждам го в хорариумите, посочени в края на всеки модул/, по езиците и четирите модула се изучават във всяка една от двете години. Смисълът ми се губи обаче. Изобщо, колкото повече чета в детайли промените, толкова повече ми се засилва усещането за самоцелност на цялата работа - променяме, за да променяме. Smirk

# 204
В какво се състоят тези модули? "Конкретно" разделяне на материята по даден предмет,  или преминаване от едно ниво към друго? Много объркващо звучи!

# 205
  • София
Сиси, хайде не напирай за оценката по физическо, че така красиво ми изглежда без нея статистиката. Grinning  При мен и за двете деца има нанесени незакръглени оценки.

Сънчо, защо не обясни, че точно тези данни наум ги обработваш?

Все се каня да почета по-задълбочено в десетокласната тема и в тази за реформите в образованието, но не успявам да се насиля. Още ми дъжи влага НВО, а ме чака ДЗИ напролет.

Момчета, да дойдете на родителската среща. Няма да ви казваме "госпожо". Joy

# 206
Това кой модул в кой клас и с колко часа се изучава е от значение единствено за броя оценки по модули в рамките на една година. Иначе общият брой часове за задължителните модули е еднакъв за всички профилиращи предмети. Предполагам, че на доста места първият чужд език ще е един от допълнителните профилиращи.Иначе ми е интересно дали в дипломата ще бъдат разписани и оценките по модули, и годишните оценки, или само годишните. Може би по-скоро само годишните. В крайна сметка те имат значение за общия успех.

# 207
И моята си знае оценките по БЕЛ и ФВС, но не са нанесени.

# 208
Сиси, хайде не напирай за оценката по физическо, че така красиво ми изглежда без нея статистиката. Grinning  При мен и за двете деца има нанесени незакръглени оценки.
И на мен! Smiley Обаче пък се оказа, ако съм разбрала правилно, че май от всички въпросни покривания на нормативи, които правиха сега, ще има само една оценка. Не че пак няма да е 4, но не е като да се пльоснат наведнъж няколко х 4. Засега! Joy

Хич не ми се гледа и на мен още към горните класове, опитвам и аз чат-пат да вникна и влизам, но още ми е по-скоро мъгла..

# 209
beki8 то и ние можем да си говорим за жени, но няма да е кавалерско на дамска сбирка някак си...
Спунк да дойдем, що да не дойдем...няма да ни изядете с парцалите я

Общи условия

Активация на акаунт